Artikel top billede

IBM: Steampunk er den næste store trend

IBM vover sig ud på den tynde is og forudsiger, at steampunk er den næste store trend.

Efter en analyse af mere end en halv million indlæg fra sociale netværk, blogs, debatfora og nyhedstjenester er IBM nu kommet med en usædvanlig prognose. IBM forudsiger, at den retro-futuristiske Steampunk-stil fra det 19. århundrede (blandet med fantasy og science-fiction) bliver den helt store trend i de kommende år.

Steampunk er inspireret af tøj, teknologi og sociale normer fra det viktorianske samfund og det har eksisteret i lang tid. Men først nu er denne helt særlige stilart ved at få sit store folkelige gennembrud.

IBM har udviklet et såkaldt Social Sentiment Index, der skal bruges til at følge trends online. Det viser, at antallet af samtaler om steampunk er steget med en faktor 11 mellem 2009 og 2011. Derfor forventer IBM, at flere af de store detailkæder vil udvide deres sortiment med steampunk-produkter i de kommende år.

Flere af de store mode- og smykkefirmaer er på vej med nye produkter, der bygger på denne stil som ellers har været forbeholdt en lille gruppe indtil nu. Mange af de nye produkter ventes at være klar i 2014.

IBM-analysen fortæller også, at det er kvinder, som poster 70 pct. af alle tweets og 84 pct. af alle Pinterest-pins om steampunk.

For IBM handler det primært om at demonstrere, at Social Sentiment Index kan bruges til at udarbejde nøjagtige analyser af tendenserne på forbruger-markedet. Systemet samler en række forskellige teknologier, som blandt andet er i stand til at tolke indlæg der er skrevet på sociale medier som Twitter eller Facebook.

Det skal hjælpe virksomheder med at forudsige, om nye tendenser blot er en kortvarig modelune eller en holdbar trend på markedet.

Når det gælder Steampunk, viser Social Sentiment Index, at der er seks gange flere indlæg om denne trend på Twitter end på Facebook, og mere end halvdelen af konversationerne er startet af personer, som er yngre end 30 år. Næsten halvdelen af alle steampunk-indlæg findes på spilrelaterede websteder. Det kan blandt andet skyldes nye spil som Bioshock Infinite, der også har steampunk-tema.

IBM har lavet en flot infografik, der viser udviklingen inden for steampunk-genren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.