Artikel top billede

IBM: Steampunk er den næste store trend

IBM vover sig ud på den tynde is og forudsiger, at steampunk er den næste store trend.

Efter en analyse af mere end en halv million indlæg fra sociale netværk, blogs, debatfora og nyhedstjenester er IBM nu kommet med en usædvanlig prognose. IBM forudsiger, at den retro-futuristiske Steampunk-stil fra det 19. århundrede (blandet med fantasy og science-fiction) bliver den helt store trend i de kommende år.

Steampunk er inspireret af tøj, teknologi og sociale normer fra det viktorianske samfund og det har eksisteret i lang tid. Men først nu er denne helt særlige stilart ved at få sit store folkelige gennembrud.

IBM har udviklet et såkaldt Social Sentiment Index, der skal bruges til at følge trends online. Det viser, at antallet af samtaler om steampunk er steget med en faktor 11 mellem 2009 og 2011. Derfor forventer IBM, at flere af de store detailkæder vil udvide deres sortiment med steampunk-produkter i de kommende år.

Flere af de store mode- og smykkefirmaer er på vej med nye produkter, der bygger på denne stil som ellers har været forbeholdt en lille gruppe indtil nu. Mange af de nye produkter ventes at være klar i 2014.

IBM-analysen fortæller også, at det er kvinder, som poster 70 pct. af alle tweets og 84 pct. af alle Pinterest-pins om steampunk.

For IBM handler det primært om at demonstrere, at Social Sentiment Index kan bruges til at udarbejde nøjagtige analyser af tendenserne på forbruger-markedet. Systemet samler en række forskellige teknologier, som blandt andet er i stand til at tolke indlæg der er skrevet på sociale medier som Twitter eller Facebook.

Det skal hjælpe virksomheder med at forudsige, om nye tendenser blot er en kortvarig modelune eller en holdbar trend på markedet.

Når det gælder Steampunk, viser Social Sentiment Index, at der er seks gange flere indlæg om denne trend på Twitter end på Facebook, og mere end halvdelen af konversationerne er startet af personer, som er yngre end 30 år. Næsten halvdelen af alle steampunk-indlæg findes på spilrelaterede websteder. Det kan blandt andet skyldes nye spil som Bioshock Infinite, der også har steampunk-tema.

IBM har lavet en flot infografik, der viser udviklingen inden for steampunk-genren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere