Artikel top billede

Her er den seneste udgave af PlayStation 3 i superslim-format.

Nu kommer PlayStation 4

Sony har inviteret til et stort event den 20. februar, hvor den næste konsol-generation skal præsenteres.

Nu er ventetiden snart slut. Den 20. februar ventes japanske Sony at præsentere efterfølgeren til PlayStation 3. Sony har inviteret til et stort event i New York på denne dato, og selv om Sony ikke vil afsløre, hvad det kommer til at handle om, så skulle det være sikkert, at det er en ny konsol.

Der er også en kort teaser-video på YouTube, som heller ikke afslører konkrete detaljer. Men Wall Street Journal skriver, at Sonys nye konsol bliver præsenteret den 20. februar og kommer på markedet senere i år. Microsoft ventes også at være klar med sin efterfølger til Xbox 360 inden jul.

Det kommer på et tidspunkt, hvor salget af konsoller, spil og tilbehør er faldet med næsten en fjerdedel i USA på et år. En del af forklaringen er, at de nuværende konsoller fra Sony og Microsoft har seks-syv år på bagen, og deres hardware er efterhånden lettere forældet.

Samtidig har mobilspil på smartphones og tablet-pc'er udviklet sig til en stigende trussel mod konsollerne. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol sidste år, hvor controlleren har en indbygget touch-skærm, men her har salget været skuffende.

Der kommer en bølge af nye Android-konsoller som det meget omtalte Kickstarter-projekt Ouya, og det er nemt at spille sine iPad-spil på fjernsynet med platforme som Apple TV.

Ifølge Wall Street Journal kommer der flere sociale funktioner i den nye Sony-konsol. Tidligere har det fokus på hardware-opgraderinger i hver ny konsol-generation, men denne gang har Sony fokuseret på brugeroplevelsen.

Det menes, at konsollen indeholder en otte-kerne x64-processor og en mobil grafik-chip fra AMD, mens den nuværende PS3 bruger en Cell-processor fra IBM. Det kan betyde, at det bliver lettere at udvikle til platformen, men det betyder også, at de nuværende spil sandsynligvis ikke vil køre på den nye konsol.

I forhold til den nuværende konsol-generation er der ikke umiddelbart tale om det store spring i hardwareydelsen, som man ellers skulle forvente.

Sony har overvejet helt at fjerne det optiske drev fra konsollen, skriver avisen, men selskabet har dog besluttet at beholde muligheden for at indlæse optiske medier. Hvis spillerne blev tvunget til at downloade alle spil på nettet, kan det betyde lange ventetider for alle dem med langsomme forbindelser.

Det er muligt, at Sony vil indbygge teknologi fra Gaikai, som koncernen købte sidste år for omkring to milliarder kroner. Gaikai's teknologi kører spillene i et datacenter og streamer så billedet ud til en browser, hvor der ikke er brug for speciel hardware for at køre selv de mest grafiktunge spil.

Det er ikke sikkert, at den nye konsol kommer til at hedde PlayStation 4. Prototypen har angiveligt kodenavnet "Orbis".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.