Artikel top billede

Her er den seneste udgave af PlayStation 3 i superslim-format.

Nu kommer PlayStation 4

Sony har inviteret til et stort event den 20. februar, hvor den næste konsol-generation skal præsenteres.

Nu er ventetiden snart slut. Den 20. februar ventes japanske Sony at præsentere efterfølgeren til PlayStation 3. Sony har inviteret til et stort event i New York på denne dato, og selv om Sony ikke vil afsløre, hvad det kommer til at handle om, så skulle det være sikkert, at det er en ny konsol.

Der er også en kort teaser-video på YouTube, som heller ikke afslører konkrete detaljer. Men Wall Street Journal skriver, at Sonys nye konsol bliver præsenteret den 20. februar og kommer på markedet senere i år. Microsoft ventes også at være klar med sin efterfølger til Xbox 360 inden jul.

Det kommer på et tidspunkt, hvor salget af konsoller, spil og tilbehør er faldet med næsten en fjerdedel i USA på et år. En del af forklaringen er, at de nuværende konsoller fra Sony og Microsoft har seks-syv år på bagen, og deres hardware er efterhånden lettere forældet.

Samtidig har mobilspil på smartphones og tablet-pc'er udviklet sig til en stigende trussel mod konsollerne. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol sidste år, hvor controlleren har en indbygget touch-skærm, men her har salget været skuffende.

Der kommer en bølge af nye Android-konsoller som det meget omtalte Kickstarter-projekt Ouya, og det er nemt at spille sine iPad-spil på fjernsynet med platforme som Apple TV.

Ifølge Wall Street Journal kommer der flere sociale funktioner i den nye Sony-konsol. Tidligere har det fokus på hardware-opgraderinger i hver ny konsol-generation, men denne gang har Sony fokuseret på brugeroplevelsen.

Det menes, at konsollen indeholder en otte-kerne x64-processor og en mobil grafik-chip fra AMD, mens den nuværende PS3 bruger en Cell-processor fra IBM. Det kan betyde, at det bliver lettere at udvikle til platformen, men det betyder også, at de nuværende spil sandsynligvis ikke vil køre på den nye konsol.

I forhold til den nuværende konsol-generation er der ikke umiddelbart tale om det store spring i hardwareydelsen, som man ellers skulle forvente.

Sony har overvejet helt at fjerne det optiske drev fra konsollen, skriver avisen, men selskabet har dog besluttet at beholde muligheden for at indlæse optiske medier. Hvis spillerne blev tvunget til at downloade alle spil på nettet, kan det betyde lange ventetider for alle dem med langsomme forbindelser.

Det er muligt, at Sony vil indbygge teknologi fra Gaikai, som koncernen købte sidste år for omkring to milliarder kroner. Gaikai's teknologi kører spillene i et datacenter og streamer så billedet ud til en browser, hvor der ikke er brug for speciel hardware for at køre selv de mest grafiktunge spil.

Det er ikke sikkert, at den nye konsol kommer til at hedde PlayStation 4. Prototypen har angiveligt kodenavnet "Orbis".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere