Artikel top billede

De små firmaer glemmer at bruge nettet

Kun en ud af fire mindre virksomheder i Danmark modtager ordrer online, og tallet er faldende.

Små firmaer er markant dårligere til at udnytte de digitale muligheder end store virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Kun 24 procent af de mindre virksomheder modtog ordrer via internettet i 2012. Det er endda et lille fald i forhold til 2010, hvor tallet var på 27 pct.

Hos IT-Branchen mener man, at det kan blive en bremseklods for at skabe vækst.

"Det er især de mindre virksomheder, der halter bagud med at bruge nye digitale løsninger. Det er et stort problem, for Danmarks muligheder for at skabe nye vækstvirksomheder og tage konkurrencen op internationalt," siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det er næsten halvdelen af de store virksomheder med over 100 ansatte, der kan modtage ordrer online. Her er tallet steget fra 41 til 49 procent i de sidste tre år.

Hvis man ser på de virksomheder, der har afgivet ordrer online, så er de små firmaer lidt bedre med. Det er 68 pct., der har brugt denne mulighed. Men der er stadig en betydelig afstand til de store virksomheder, hvor det er 89 pct., der har afgivet ordrer online.

"Erhvervslivet har brug for et kraftigt wake-up-call. Alt for mange virksomheder har slet ikke øjnene op for, hvordan de kan udnytte it til at blive mere produktive og skabe mere forretning. Danmark går glip milliarder på den konto," siger Mette Lundberg.

Hun henviser til, at barriererne for at bruge digitale løsninger til eksempelvis køb, salg eller lagerstyring er blevet langt mindre de seneste år.

I opgørelsen bliver små virksomheder defineret som dem, der har mellem 10 og 19 ansatte. Firmaer med færre end 10 ansatte er ikke med i talmaterialet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?