Artikel top billede

De små firmaer glemmer at bruge nettet

Kun en ud af fire mindre virksomheder i Danmark modtager ordrer online, og tallet er faldende.

Små firmaer er markant dårligere til at udnytte de digitale muligheder end store virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Kun 24 procent af de mindre virksomheder modtog ordrer via internettet i 2012. Det er endda et lille fald i forhold til 2010, hvor tallet var på 27 pct.

Hos IT-Branchen mener man, at det kan blive en bremseklods for at skabe vækst.

"Det er især de mindre virksomheder, der halter bagud med at bruge nye digitale løsninger. Det er et stort problem, for Danmarks muligheder for at skabe nye vækstvirksomheder og tage konkurrencen op internationalt," siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det er næsten halvdelen af de store virksomheder med over 100 ansatte, der kan modtage ordrer online. Her er tallet steget fra 41 til 49 procent i de sidste tre år.

Hvis man ser på de virksomheder, der har afgivet ordrer online, så er de små firmaer lidt bedre med. Det er 68 pct., der har brugt denne mulighed. Men der er stadig en betydelig afstand til de store virksomheder, hvor det er 89 pct., der har afgivet ordrer online.

"Erhvervslivet har brug for et kraftigt wake-up-call. Alt for mange virksomheder har slet ikke øjnene op for, hvordan de kan udnytte it til at blive mere produktive og skabe mere forretning. Danmark går glip milliarder på den konto," siger Mette Lundberg.

Hun henviser til, at barriererne for at bruge digitale løsninger til eksempelvis køb, salg eller lagerstyring er blevet langt mindre de seneste år.

I opgørelsen bliver små virksomheder defineret som dem, der har mellem 10 og 19 ansatte. Firmaer med færre end 10 ansatte er ikke med i talmaterialet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.