Artikel top billede

De små firmaer glemmer at bruge nettet

Kun en ud af fire mindre virksomheder i Danmark modtager ordrer online, og tallet er faldende.

Små firmaer er markant dårligere til at udnytte de digitale muligheder end store virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Kun 24 procent af de mindre virksomheder modtog ordrer via internettet i 2012. Det er endda et lille fald i forhold til 2010, hvor tallet var på 27 pct.

Hos IT-Branchen mener man, at det kan blive en bremseklods for at skabe vækst.

"Det er især de mindre virksomheder, der halter bagud med at bruge nye digitale løsninger. Det er et stort problem, for Danmarks muligheder for at skabe nye vækstvirksomheder og tage konkurrencen op internationalt," siger Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Det er næsten halvdelen af de store virksomheder med over 100 ansatte, der kan modtage ordrer online. Her er tallet steget fra 41 til 49 procent i de sidste tre år.

Hvis man ser på de virksomheder, der har afgivet ordrer online, så er de små firmaer lidt bedre med. Det er 68 pct., der har brugt denne mulighed. Men der er stadig en betydelig afstand til de store virksomheder, hvor det er 89 pct., der har afgivet ordrer online.

"Erhvervslivet har brug for et kraftigt wake-up-call. Alt for mange virksomheder har slet ikke øjnene op for, hvordan de kan udnytte it til at blive mere produktive og skabe mere forretning. Danmark går glip milliarder på den konto," siger Mette Lundberg.

Hun henviser til, at barriererne for at bruge digitale løsninger til eksempelvis køb, salg eller lagerstyring er blevet langt mindre de seneste år.

I opgørelsen bliver små virksomheder defineret som dem, der har mellem 10 og 19 ansatte. Firmaer med færre end 10 ansatte er ikke med i talmaterialet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere