Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Løsning på sms-koks trækker ud: 3-kunder må vente til mandag

3-kunder mister fortsat sms-beskeder, og en løsning er sandsynligvis først på plads efter weekenden.

Kunder hos teleselskabet 3 må gå weekenden igennem uden en løsning på det problem, der betyder, at mange sms-beskeder går tabt, når der kommunikeres på tværs af selskabets 3G og 4G-net (LTE). 

Men 3 oplyser til ComON, at selskabet arbejder på en løsning på problemet.

"Vores teknikere kommer til at arbejde med det hele weekenden, og vi håber, at løsningen kan iværksættes i løbet af mandagen," siger Hanne Damgaard, kommunikationskonsulent hos 3, til ComON.

Hun tilføjer dog, at det ikke betyder, at 3 dermed kan garantere, at problemet også er endeligt løst på mandag.

En uvidenskabelig test, som ComON udførte tirsdag, viste, at helt op mod 40 procent af sms-beskederne ikke når frem, når der afsendes beskeder fra en 3G-telefon på 3's net til en 4G-telefon på 3's net.

Årsagen er fundet

Tidligere på ugen havde 3 ikke identificeret årsagen til, at beskederne gik tabt, men ifølge Hanne Damgaard ser det nu ud til, at 3 har fundet frem til problemets rod.

"Vi har fundet ud af, hvor i systemet problemet ligger," siger hun.

Men hun tilføjer dog, at 3 ikke ønsker at offentliggøre flere detaljer om problemet.

"Det ville også blive en længere teknisk udredning. Det eneste jeg kan sige er, at der er tale om en kommunikationsbrist mellem telefonen og 4G-nettet," siger hun.

Ifølge Hanne Damgaard er det dog kun et stærkt begrænset antal kunder, der er blevet ramt af problemet i og med, at det kun opstår, hvis en af de nye 4G-telefoner er involveret i sms-udvekslingen.

Men 3's kommunikationschef, Stine Green Paulsen, oplyste dog tidligere på ugen til ComON, at knap 7.000 iPhone 5-brugere koblede sig på 3's 4G-net, efter at Apple mandag aften udsendte en software-opdatering, der gør det muligt at bruge iPhone 5 på 4G-nettet i Danmark.

Hertil kommer, at kunder med eksempelvis Nokia Lumia 920 og nyere udgaver af Samsung Galaxy SIII gennem længere tid også har haft adgang til 4G-nettet og dermed har været ramt af problemet.

Herudover vil alle folk med en 3G-telefon, der måske er helt uvidende herom, skrive til en 4G-telefon, også kunne opleve, at deres sms-beskeder ikke når frem.

Læs også:
 

3 bekræfter: Sms-beskeder går tabt med 4G-forbindelse 

Sms-beskeder går tabt: 3 ramt af 4G-koks efter iPhone-opdatering 

Nu får din iPhone 4G: iOS 6.1 er klar til download
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere