Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Løsning på sms-koks trækker ud: 3-kunder må vente til mandag

3-kunder mister fortsat sms-beskeder, og en løsning er sandsynligvis først på plads efter weekenden.

Kunder hos teleselskabet 3 må gå weekenden igennem uden en løsning på det problem, der betyder, at mange sms-beskeder går tabt, når der kommunikeres på tværs af selskabets 3G og 4G-net (LTE). 

Men 3 oplyser til ComON, at selskabet arbejder på en løsning på problemet.

"Vores teknikere kommer til at arbejde med det hele weekenden, og vi håber, at løsningen kan iværksættes i løbet af mandagen," siger Hanne Damgaard, kommunikationskonsulent hos 3, til ComON.

Hun tilføjer dog, at det ikke betyder, at 3 dermed kan garantere, at problemet også er endeligt løst på mandag.

En uvidenskabelig test, som ComON udførte tirsdag, viste, at helt op mod 40 procent af sms-beskederne ikke når frem, når der afsendes beskeder fra en 3G-telefon på 3's net til en 4G-telefon på 3's net.

Årsagen er fundet

Tidligere på ugen havde 3 ikke identificeret årsagen til, at beskederne gik tabt, men ifølge Hanne Damgaard ser det nu ud til, at 3 har fundet frem til problemets rod.

"Vi har fundet ud af, hvor i systemet problemet ligger," siger hun.

Men hun tilføjer dog, at 3 ikke ønsker at offentliggøre flere detaljer om problemet.

"Det ville også blive en længere teknisk udredning. Det eneste jeg kan sige er, at der er tale om en kommunikationsbrist mellem telefonen og 4G-nettet," siger hun.

Ifølge Hanne Damgaard er det dog kun et stærkt begrænset antal kunder, der er blevet ramt af problemet i og med, at det kun opstår, hvis en af de nye 4G-telefoner er involveret i sms-udvekslingen.

Men 3's kommunikationschef, Stine Green Paulsen, oplyste dog tidligere på ugen til ComON, at knap 7.000 iPhone 5-brugere koblede sig på 3's 4G-net, efter at Apple mandag aften udsendte en software-opdatering, der gør det muligt at bruge iPhone 5 på 4G-nettet i Danmark.

Hertil kommer, at kunder med eksempelvis Nokia Lumia 920 og nyere udgaver af Samsung Galaxy SIII gennem længere tid også har haft adgang til 4G-nettet og dermed har været ramt af problemet.

Herudover vil alle folk med en 3G-telefon, der måske er helt uvidende herom, skrive til en 4G-telefon, også kunne opleve, at deres sms-beskeder ikke når frem.

Læs også:
 

3 bekræfter: Sms-beskeder går tabt med 4G-forbindelse 

Sms-beskeder går tabt: 3 ramt af 4G-koks efter iPhone-opdatering 

Nu får din iPhone 4G: iOS 6.1 er klar til download
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.