Artikel top billede

Se de fedeste it-reklamer fra nattens dramatiske Super Bowl

It-kongerne slås om verdens vigtigste reklamer i USA's mest sete udsendelse.

Baltimore Ravens vandt nattens Super Bowl-finale i amerikansk fodbold, som er årets mest sete tv-udsendelse i USA. Det blev en dramatisk finale, hvor det store Superdome i New Orleans blev mørkelagt af et strømsvigt i en halv time.

Men Super Bowl-finalen handler om meget mere end bare sport. Flere af verdens vigtigste - og dyreste - tv-reklamer bliver vist i pauserne. Derfor har Super Bowl-reklamer udviklet sig til en hel institution.

I årets Super Bowl-finale var den gennemsnitlige pris for et 30-sekunders reklameindslag på mere end 22 millioner kroner. Det er kun prisen for sendetiden; dertil kommer prisen for at få produceret reklamefilmene.

Det er efterhånden en tradition at hyre kendte filminstruktører og skuespillere til Super Bowl reklamerne.

Super Bowl kan få umådelig stor betydning for lanceringen af nye produkter - også på it-området. En succesfuld Super Bowl-reklame kan betyde forskellen på et hit eller en fiasko. Det kan fuldstændig ændre et marked - eller ødelægge et brand for altid.

Den mest berømte Super Bowl reklame er nok Apples "1984" fra samme år, hvor filmmageren Ridley Scott havde instrueret en homage til George Orwell's dystopiske fremtidsroman.

Den sluttede med budskabet: "Den 24. januar kommer Apple Computer med den nye Macintosh. Og du vil se, hvorfor 1984 ikke bliver ligesom '1984'".

Det blev en stor succes for Apple, og det menes, at reklamen har hjulpet med at give Macintosh sit store gennembrud.

Derfor bliver der ventet med spænding på årets Super Bowl-reklamer. I år var det Samsung, der stjal opmærksomheden med sit "Next Big Thing". Så må det gøre ekstra ondt på Apple, at Samsung havde hyret Scott Trainer til at instruere tv-reklamen. Han er manden bag Apples populære "Get A Mac" kampagne.

I den nye tv-reklame ses skuespillerne Seth Rodgers og Paul Rudd med en Galaxy smartphone fra Samsung.

Men koreanerne var ikke de eneste, der brugte nattens Super Bowl til at reklamere for nye smartphones. BlackBerry har netop præsenteret den nye generation af sin platform og brugte en reklame på 30 sekunder til at fortælle om alt det, som telefonen ikke kan. Der var så ikke tid til at fortælle om det, som telefonen faktisk kan.

Det store hosting-firma GoDaddy havde placeret hele to reklamer i Super Bowl pauserne. Der var også tv-reklamer for internet-firmaer som BestBuy og Cars.com.

Men det var nattens strømafbrydelse midt i kampen, der stjal opmærksomheden på Twitter. Ifølge Bloomberg begyndte de første annoncører allerede at købe tekstannoncer knyttet til "power outage" på Twitter, få minutter efter at den store sportsarena gik i sort.

Her følger et udvalg af nattens it-relaterede Super Bowl-reklamer:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.