Artikel top billede

Se de fedeste it-reklamer fra nattens dramatiske Super Bowl

It-kongerne slås om verdens vigtigste reklamer i USA's mest sete udsendelse.

Baltimore Ravens vandt nattens Super Bowl-finale i amerikansk fodbold, som er årets mest sete tv-udsendelse i USA. Det blev en dramatisk finale, hvor det store Superdome i New Orleans blev mørkelagt af et strømsvigt i en halv time.

Men Super Bowl-finalen handler om meget mere end bare sport. Flere af verdens vigtigste - og dyreste - tv-reklamer bliver vist i pauserne. Derfor har Super Bowl-reklamer udviklet sig til en hel institution.

I årets Super Bowl-finale var den gennemsnitlige pris for et 30-sekunders reklameindslag på mere end 22 millioner kroner. Det er kun prisen for sendetiden; dertil kommer prisen for at få produceret reklamefilmene.

Det er efterhånden en tradition at hyre kendte filminstruktører og skuespillere til Super Bowl reklamerne.

Super Bowl kan få umådelig stor betydning for lanceringen af nye produkter - også på it-området. En succesfuld Super Bowl-reklame kan betyde forskellen på et hit eller en fiasko. Det kan fuldstændig ændre et marked - eller ødelægge et brand for altid.

Den mest berømte Super Bowl reklame er nok Apples "1984" fra samme år, hvor filmmageren Ridley Scott havde instrueret en homage til George Orwell's dystopiske fremtidsroman.

Den sluttede med budskabet: "Den 24. januar kommer Apple Computer med den nye Macintosh. Og du vil se, hvorfor 1984 ikke bliver ligesom '1984'".

Det blev en stor succes for Apple, og det menes, at reklamen har hjulpet med at give Macintosh sit store gennembrud.

Derfor bliver der ventet med spænding på årets Super Bowl-reklamer. I år var det Samsung, der stjal opmærksomheden med sit "Next Big Thing". Så må det gøre ekstra ondt på Apple, at Samsung havde hyret Scott Trainer til at instruere tv-reklamen. Han er manden bag Apples populære "Get A Mac" kampagne.

I den nye tv-reklame ses skuespillerne Seth Rodgers og Paul Rudd med en Galaxy smartphone fra Samsung.

Men koreanerne var ikke de eneste, der brugte nattens Super Bowl til at reklamere for nye smartphones. BlackBerry har netop præsenteret den nye generation af sin platform og brugte en reklame på 30 sekunder til at fortælle om alt det, som telefonen ikke kan. Der var så ikke tid til at fortælle om det, som telefonen faktisk kan.

Det store hosting-firma GoDaddy havde placeret hele to reklamer i Super Bowl pauserne. Der var også tv-reklamer for internet-firmaer som BestBuy og Cars.com.

Men det var nattens strømafbrydelse midt i kampen, der stjal opmærksomheden på Twitter. Ifølge Bloomberg begyndte de første annoncører allerede at købe tekstannoncer knyttet til "power outage" på Twitter, få minutter efter at den store sportsarena gik i sort.

Her følger et udvalg af nattens it-relaterede Super Bowl-reklamer:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere