Artikel top billede

Far til teenage-datter: Jeg betaler, hvis du skrider fra Facebook

Teenage-pige underskriver Facebook-kontrakt: "Jeg lover hermed at slette min profil".

Mange mennesker vælger helt frivilligt at holde pauser fra Facebook. 

Men 14-årige Rachel Baier fra den amerikanske stat Massachusetts kan tilsyneladende ikke ikke få nok af det sociale netværk, hvilket har fået hendes far til at give hende et usædvanligt tilbud.

En metode som flere Facebook-forskrækkede forældre måske kan tage ved lære af i en tid, hvor op mod hver 10. unge er i risikozonen for at udvikle internet-afhængighed. 

Ifølge det amerikanske internetmagasin Daily Dot har hendes far, Paul Baier, der er blogger samt vice-direktør i et energiselskab i et Boston, tilbudt hende 200 dollar (knap 1.100 kroner), hvis hun forlader Facebook i mindst fem måneder.

Har lagt kontrakt op på sin blog

Det fremgår af en underskreven kontrakt mellem far og datter, som Paul Baier har lagt op på sin blog, at Rachel Baier får 50 dollar til april og yderligere 150 dollar til juni, hvis hun opfylder sin del af kontrakten.

Hendes far understreger dog, at han ikke pressede kontrakten ned over hovedet på sin datter. Nærmest tværtimod. 

"Det var hendes idé. Hun ville gerne tjene penge, og hun synes desuden, at Facebook indimellem er forstyrrende og spild af tid," siger Paul Baier til Daily Dot.

Rachel Baier har overdraget sit password til sin far, så han kan sikre sig, at hun ikke aktiverer sin konto igen, når Facebook-abstinenserne bliver for store. Ifølge Daily Dot har datteren dog planer om at komme tilbage på Facebook, når kontrakten er udløbet.  

Unge bruger skoledagen på Facebook

En ny undersøgelse af viser, at op imod halvdelen af alle børn og unge i EU bruger mere end to timer af deres skoledag på at være aktive på sociale netværk, og det er derfor ikke overraskende, hvis forældre er bekymrede over deres børn brug af sociale netværk.

Det er dog uklart, hvorvidt det er en god idé at gøre som familien Baier. For en undersøgelse fra britiske Oxford University har netop vist, at børn og unge, der lever et offline-liv, ofte føler sig socialt isoleret og tilmed klarer sig dårligere i skolen.

Læs også:

Far hyrer lejemorder til at stoppe sønnikes computerspil 

Google-chef: Glem sex-snakken - oplys dine børn om privacy

Dræb din net-afhængighed med disse programmer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere