Artikel top billede

Microsoft kommer måske med Office til Linux

Microsoft overvejer angiveligt at portere sin Office-pakke til Linux. Den kan være klar allerede i 2014.

Kommer Microsoft Office til Linux? Softwarefirmaet undersøger i øjeblikket om man skal portere den populære kontorpakke til open source-platformen. Det melder Phoronix, som henviser til en unavngiven kilde på Free Open-Source Developers' European Meeting i Bruxelles i sidste weekend. Her kan man også fortælle, at Microsoft måske kommer med en Linux-version af Office allerede i 2014.

Det begrundes med Linux' stigende popularitet på desktoppen, hvor især Valve Software har arbejdet med at få mange spil over på Linux. Steam-klienten kommer nu til Linux, og der arbejdes på porteringer af populære spil.

Det skulle være sikkert, at Microsoft kommer med en version af Office til Android, der også er baseret på Linux, og det kan være et skridt på vejen mod en egentlig Linux-version.

I dag er det allerede muligt at bruge nogle versioner af Office under Linux med værktøjer som Wine eller CrossOver, men Microsoft overvejer en rigtig Linux-version af kontorpakken.

Indtil nu har Microsoft ikke udgivet kommercielle softwareprodukter til Linux - hvis man ser bort fra det opkøbte Skype, der også findes i en Linux-version - men Microsoft er faktisk blandt de største bidragydere til Linux-kernen.

Softwarefirmaet bidrager blandt andet med drivere til sin egen virtualiseringsteknologi, Hyper-V, der er en del af Windows Server, men som samtidig kan køre Linux.

Men der er også en række argumenter, der taler imod en portering af Office til Linux. Der findes allerede mange gratis kontorprogrammer som Libreoffice og Apache OpenOffice til platformen. Både IBM og Oracle har opgivet deres forsøg på at sælge kontorpakker til Linux. Desuden har Linux trods alt stadig en begrænset markedsandel i forhold til Windows.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere