Artikel top billede

Microsoft kommer måske med Office til Linux

Microsoft overvejer angiveligt at portere sin Office-pakke til Linux. Den kan være klar allerede i 2014.

Kommer Microsoft Office til Linux? Softwarefirmaet undersøger i øjeblikket om man skal portere den populære kontorpakke til open source-platformen. Det melder Phoronix, som henviser til en unavngiven kilde på Free Open-Source Developers' European Meeting i Bruxelles i sidste weekend. Her kan man også fortælle, at Microsoft måske kommer med en Linux-version af Office allerede i 2014.

Det begrundes med Linux' stigende popularitet på desktoppen, hvor især Valve Software har arbejdet med at få mange spil over på Linux. Steam-klienten kommer nu til Linux, og der arbejdes på porteringer af populære spil.

Det skulle være sikkert, at Microsoft kommer med en version af Office til Android, der også er baseret på Linux, og det kan være et skridt på vejen mod en egentlig Linux-version.

I dag er det allerede muligt at bruge nogle versioner af Office under Linux med værktøjer som Wine eller CrossOver, men Microsoft overvejer en rigtig Linux-version af kontorpakken.

Indtil nu har Microsoft ikke udgivet kommercielle softwareprodukter til Linux - hvis man ser bort fra det opkøbte Skype, der også findes i en Linux-version - men Microsoft er faktisk blandt de største bidragydere til Linux-kernen.

Softwarefirmaet bidrager blandt andet med drivere til sin egen virtualiseringsteknologi, Hyper-V, der er en del af Windows Server, men som samtidig kan køre Linux.

Men der er også en række argumenter, der taler imod en portering af Office til Linux. Der findes allerede mange gratis kontorprogrammer som Libreoffice og Apache OpenOffice til platformen. Både IBM og Oracle har opgivet deres forsøg på at sælge kontorpakker til Linux. Desuden har Linux trods alt stadig en begrænset markedsandel i forhold til Windows.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.