Artikel top billede

Surface Pro vs. Macbook Air: Hvor får du mest lagerplads?

En ny test sammenligner den frie lagerplads på en Surface Pro tablet-pc og en Macbook Air fra Apple. Resultatet er overraskende.

Der har været skrevet meget om lagerkapaciteten på den nye tablet-pc Surface Pro fra Microsoft, hvor Windows 8 sluger en stor del af pladsen. På en Surface Pro med 64 GB er det således kun det halve af pladsen, som faktisk er til rådighed. Sådan er det ikke på iPad fra Apple. Men måske er det slet ikke fair at sammenligne Surface Pro med iPad. For iPad er trods alt ikke en fuld computer - i modsætning til Surface Pro, der kan bruges som en "rigtig" bærbar sammen med et tastatur-cover.

Hos ZDNet har man derfor valgt at sammenligne Surface Pro med en Macbook Air i stedet. Begge bruger Intel-processorer, og begge kan fås med 128 GB lagerplads. Begge er meget tynde og lette enheder, der kommer med et operativsystem til almindelige computere (og ikke mobile enheder). Her ser sammenligningen noget anderledes ud.

I Macbook Air er der 92,2 GB fri plads, og det er 77,3 procent af SSD'en på 128 GB. I Surface Pro er det 89,7 GB, hvilket svarer til 75,2 pct. Så det er en lille sejr til Macbook Air - og dog.

En del af pladsen på Surface Pro går til en særlig partition, der bruges til at rekonstruere operativsystemet. Hvis man sletter den, er der 97,5 GB fri plads. På Mac'en er der en lignende partition, der fylder 7 GB, men den er svær at fjerne.

ZDNet henviser også til, at Apple og Microsoft bruger forskellige metoder til at måle diskstørrelsen. Det betyder f.eks., at en 1 TB harddisk efter formatering melder om 999,86 GB fri plads på Mac og 931,51 GB under Windows - selv om den frie plads faktisk er identisk.

Det er et generelt problem under både Mac OS og Windows, at den faktiske kapacitet på lagermedierne typisk er noget mindre end det, som oplyses i produktets specifikationer. En del af pladsen går til operativsystemet og andet forudinstalleret software samt skjulte partitioner og andre ting, som brugeren ikke umiddelbart har mulighed for at se.

Testen hos ZDNet konkluderer, at både Surface Pro og Macbook Air med 128 GB har rigeligt med fri plads til almindelig brug. Hvis man løber tør for plads, kan man altid bruge sd-kort, usb-nøgler og eksterne harddiske.

Men sammenligningen mellem Surface Pro og iPad er altså unfair, mener anmelderen. Det er to helt forskellige produkter til meget anderledes behov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.