Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig.

9 grunde til at dine apps bliver afvist af Apple

Her er forklaringen på, at mange apps bliver afvist i Apples App Store.

Det kan være svært at gennemskue, hvad det kræver at få en app godkendt i Apples App Store.

Det er velkendt, at Apple slår hårdt ned på apps med seksuelt indhold.

Eksempelvis har den danske avis Ekstra Bladet fået afvist en iPad-app på grund af Side 9-pigen, og senest er foto-app'en 500px blevet smidt ud af App Store, fordi det angiveligt har været muligt at finde pornografiske billeder via app'en.

Men bare bryster er dog langt fra den eneste grund til, at Apple afviser dine apps. Det amerikanske iværksættermedie Venturebeat har fundet 9 knap så kendte grunde til, at Apple afviser dine apps.

1. Brug af ordet beta

På trods af, at Apple selv gennem længere har tid har brugt beta-begrebet om sin digitale assistent Siri, slår virksomheden hårdt ned på app-udviklere, der bruger ordet beta eller på anden måde antyder, at app'en ikke er færdigudvilket.

Ifølge Venturebeat er der flere eksempler på apps, der bliver afvist, fordi der i beskrivelsen bliver brugt ord som 'beta', 'preview' eller 'version 0,9'.

2. Lange load-tider

"Loading... please wait."

Det var en selvfølge at vi fik smidt den besked i hovedet, når vi i gamle dage sad foran vores Commodore 64 elle Amiga 500.

Men i dag er tolerancen for lange ventider ikke stor. Og det er heller ikke tilfældet hos Apple.

Ligesom med de fleste andre styresystemer har iOS en grænse for hvor lange opstartstider der accepteres. Eksempelvis lukker iOS automatisk din app, hvis den ikke er startet efter 15 sekunder.

Men selv hvis din app åbner inden for 15 sekunder i dine egne tests, kan du ikke vide dig sikker på, at det også er tilfældet, når Apple tester din app, og i så fald kan det medføre, at den ikke bliver godkendt i App Store.

3. Betaling uden for Apple-miljøet

Apple stiller krav om, at apps skal betales via App Stores betalingssystem, hvor du skal aflevere 30 procent af profitten til Apple.

Derfor er der næsten garanti for, at din app ikke vil blive godkendt, hvis du via mere eller mindre kreative metoder forsøger at drive brugerne ud af App Store og ind i dit eget betalingsunivers.

Eksempelvis blev Dropbox' app ifølge Venturebeat afvist, fordi der fra app'en bliver linket direkte til det sted på Dropbox' hjemmeside, hvor du kan købe ekstra plads.

4. Don't mention the war

Apple bryder sig ikke om det, hvis du nævner andre konkurrerende platforme i beskrivelsen af din app. 

Findes app'en eksempelvis også i en udgave til Windows eller Android, bør du derfor undlade at nævne det i beskrivelsen og i stedet blot skrive det på din hjemmeside.

Apple slår hårdt ned på ulogiske brugerflader

5. Din app skal virke i hele verden

Folk fra hele verden skulle gerne kunne bruge din app.

Derfor virker det uheldigt, hvis den ikke tilpasser sig lokale forhold. Det vil sige, at eksempelvis dato, numre og valuta matcher med det, der bliver brugt netop der, hvor brugeren befinder sig. 

Eksempelvis nævner Venturebeat, at flere europæiske apps ikke kan håndtere negative længde- og breddegrader og derfor er blevet dumpet af Apple i godkendelsesprocessen. 

6. Forkert brug af lagringssystemet

Din app bør kun lave iCloud-backup af brugerskabte data. 

Derfor skal du passe på med, hvilke data din app tager backup af. Eksempelvis er der ifølge Venturebeat eksempler på virksomheder, der har fået afvist deres apps, fordi de har lagt dele af app'ens database ind i filsystemet. 

7. Adgang til private data må ikke være krav

I iOS 6 skal brugerne give apps tilladelse, før det er muligt for app'en at få adgang til brugernes adressebog, kalendere, fotoalbum og så videre.

Apple kræver desuden, at app'en fortsat er brugbar, selv om brugeren nægter at give app'en adgang til denne type informationer. 

Det er ifølge Venturebeat noget, som med garanti vil blive testet, før app'en bliver godkendt, og derfor bør du sikre dig, at app'en på disse områder lever op til Apples krav. 

8. Brugerfladen skal være logisk

Mange iOS-apps er blevet afvist på baggrund af selv mindre problemer med brugerfladen. 

Derfor bør du sikre dig, at du er fortrolig med Apples "Human Interface Guidelines", der giver app-udviklerne retningslinjer for, hvordan en logisk brugerflade bør skrues sammen.

Ifølge Venturebeat er det afgørende for Apple, at apps er intuitive og opfører sig forudsigeligt. Eksempelvis at knappen, der viser en pen og et stykke papir, kun bruges, når brugeren skal skrive noget. Lever din app ikke op til denne type krav, vil den sandsynligvis blive afvist. 

9. Brug ikke beskyttede billeder

Undlad at bruge ikoner, logoer eller andet materiale, der er ophavsretsbeskyttet af Apple. 

Det inkluderer angiveligt også ikoner med en tegning af en iPhone.

Læs også:

7 gode råd: Sådan laver du din egen app

Apple tvinger dansk forfatter til at skjule bryster

Er det her grunden til, at den censurerede hippie-bog blev fjernet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?