Artikel top billede

Fascinerende Lego-legetøj snart klar i 3. generation

Lego Mindstorms er en af Legos successer hos både farmand og søn. Version 3 er klar efter sommerferien med både smartphone-integration, ny software og nye modeller. Læs mere om det fascinerende Lego-produkt her.

På trods af at seneste version af Legos Mindstorms robot-byggesæt kom i 2006 er det fortsat en af Legos største salgssucceser. Så stor en succes at Lego, ifølge Camilla Bottke, Global Marketing Lead for Lego Mindstorms, solgte flere enheder i 2011, end da kittet kom ud i 2006.  

Det forstår man godt, for de små robotter er et af de produkter, hvor begrænsningen ligger i din fantasi og ikke i produktet.

Derfor har Lego også lagt tre års udviklingsarbejde i næste generation, kaldet Mindstorms Ev3, som kommer i butikkerne efter sommerferien.

De tre år har Lego, ifølge Camilla Bottke, ikke mindst brugt på at teste robot-legetøjet på børn. Her var en af observationerne, at børn ikke så robotterne som noget industrielt men som en enhed med personlighed - og som en forlængelse af dem selv når der leges.

Se også Comons galleri fra præsentationen i København her

En anden konstatering var, at selvom Mindstormsrobotterne kan  bygges om og programmeres til at være alt fra kørestole til selvkørende modelbiler, så ville målgruppen fra 10 år og op gerne hurtigt i gang. Derfor kan Ev3 sættet også lynhurtigt styres via en infrarød sender, som dermed fungerer som en direkte fjernbetjening. 

Med version 3 kan du desuden bruge en iPod, iPhone eller Android-telefon til at styre enheden direkte via Bluetooth og den kommende app - ligesom du direkte på enhedens programmerbare central-enhed kan trykke simple kommandoer ind for at komme i gang.

Styrken ligger i programmeringen

Mindstorms virkelige styrke ligger dog i programmeringen, som kan ske via en PC eller Mac. Ifølge Lego vil Ev3-sættet have et enklere interface, som samtidig har mulighed for mere avanceret udnyttelse af de medfølgende motorer og sensorer.

I startsætter medfølger der således tre motorer, en touch-sensor, en farve-sensor og en IR-sersor. Ev3 er i øvrigt fuldt bagudkombatibelt, så har du allerede et Mindstorms NXT-sæt, kan du bruge sensorerne i dine (og dine børns) nye konstruktioner.

I startboksen er der i øvrigt klodser og instruktion til at bygge fem forskellige robotmodeller - hvor hvert projekt tager cirka 20 minutter. Derudover er der 12 robotter, som er udviklet af voksen-fans, som du også kan skabe ud fra start-sættet.

Mindstorms Ev3 lanceres efter sommerferien. Prisen bliver 2.999 kroner. Softwaren kommer på dansk for første gang samt en række andre sprog inklusiv kinesisk og engelsk.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.