Artikel top billede

Fascinerende Lego-legetøj snart klar i 3. generation

Lego Mindstorms er en af Legos successer hos både farmand og søn. Version 3 er klar efter sommerferien med både smartphone-integration, ny software og nye modeller. Læs mere om det fascinerende Lego-produkt her.

På trods af at seneste version af Legos Mindstorms robot-byggesæt kom i 2006 er det fortsat en af Legos største salgssucceser. Så stor en succes at Lego, ifølge Camilla Bottke, Global Marketing Lead for Lego Mindstorms, solgte flere enheder i 2011, end da kittet kom ud i 2006.  

Det forstår man godt, for de små robotter er et af de produkter, hvor begrænsningen ligger i din fantasi og ikke i produktet.

Derfor har Lego også lagt tre års udviklingsarbejde i næste generation, kaldet Mindstorms Ev3, som kommer i butikkerne efter sommerferien.

De tre år har Lego, ifølge Camilla Bottke, ikke mindst brugt på at teste robot-legetøjet på børn. Her var en af observationerne, at børn ikke så robotterne som noget industrielt men som en enhed med personlighed - og som en forlængelse af dem selv når der leges.

Se også Comons galleri fra præsentationen i København her

En anden konstatering var, at selvom Mindstormsrobotterne kan  bygges om og programmeres til at være alt fra kørestole til selvkørende modelbiler, så ville målgruppen fra 10 år og op gerne hurtigt i gang. Derfor kan Ev3 sættet også lynhurtigt styres via en infrarød sender, som dermed fungerer som en direkte fjernbetjening. 

Med version 3 kan du desuden bruge en iPod, iPhone eller Android-telefon til at styre enheden direkte via Bluetooth og den kommende app - ligesom du direkte på enhedens programmerbare central-enhed kan trykke simple kommandoer ind for at komme i gang.

Styrken ligger i programmeringen

Mindstorms virkelige styrke ligger dog i programmeringen, som kan ske via en PC eller Mac. Ifølge Lego vil Ev3-sættet have et enklere interface, som samtidig har mulighed for mere avanceret udnyttelse af de medfølgende motorer og sensorer.

I startsætter medfølger der således tre motorer, en touch-sensor, en farve-sensor og en IR-sersor. Ev3 er i øvrigt fuldt bagudkombatibelt, så har du allerede et Mindstorms NXT-sæt, kan du bruge sensorerne i dine (og dine børns) nye konstruktioner.

I startboksen er der i øvrigt klodser og instruktion til at bygge fem forskellige robotmodeller - hvor hvert projekt tager cirka 20 minutter. Derudover er der 12 robotter, som er udviklet af voksen-fans, som du også kan skabe ud fra start-sættet.

Mindstorms Ev3 lanceres efter sommerferien. Prisen bliver 2.999 kroner. Softwaren kommer på dansk for første gang samt en række andre sprog inklusiv kinesisk og engelsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere