Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Mars-rover ramt af computerfejl

En fejl i Flash-hukommelse har sendt Mars-roveren Curiosity til tælling.

Så er der computerproblemer på Mars. NASA fortæller, at Mars-roveren Curiosity er ramt af en fejl i sin Flash-hukommelse. Det har lammet den primære computer, og roveren er nu skiftet til en sekundær backup-computer. Den kører indtil videre i en særlig "safe mode".

Forskerne hos NASA kan ikke forklare, hvad det har udløst fejlen, men det kan skyldes kosmisk stråling. Enkelte partikler med høj energi kan have beskadiget hukommelsen. Det skriver Space.com. Fejlen blev opdaget, fordi computeren pludselig kun sendte statusmeddelelser og ingen data tilbage til Jorden.

Curiosity er udstyret med to identiske computere. Den ene, A-computeren, fungerer som hovedcomputer til den normale drift. Den anden, B-computeren, er et backup-system, som skal tage over, hvis den første maskine fejler.

B-computeren bliver også brugt til at teste software-opdateringer, inden de installeres på det primære system.

Der kan gå adskillige dage, inden roveren er klar til at genoptage sit arbejde med at analysere prøver fra Mars-overfladen.

Nu skal softwaren ændres, så man undgår lignende fejl i fremtiden. Samtidig vil NASA forsøge at genaktivere A-computeren. Hvis backup-systemet også udvikler en fejl, har man ikke flere muligheder for at få gang i roveren igen.

Som ComON kunne fortælle sidste år, er robottens it-specifikationer forholdsvis begrænsede. De to redundante computere har hver en 200 MHz processor, 256 MB DRAM og 2 GB Flash-lager.

Faktisk er kapaciteten så begrænset, at det kun var softwaren til selve landingen, der var installeret fra starten. Resten blev overført og installeret efter landingen på den røde planet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.