Artikel top billede

Hold fast: Så hurtig er ny hybrid-disk

De nye hybrid-diske skal kombinere fordelene fra harddiske og SSD'er.

Seagate har netop lanceret den tredje generation af sine hybriddiske (SSHD) til stationære og bærbare computere. Laptop-udgaven er kun 7 millimeter tyk og designet til de tyndeste og letteste notebooks.

En hybriddisk kombinerer Flash-hukommelse med en normal harddisk. Det giver højere hastighed, samtidig med at kapaciteten er på niveau med en mekanisk harddisk - og det er meget billigere end prisen for en SSD-disk med samme kapacitet.

Seagate, som er en af de største harddisk-producenter, har netop annonceret, at man dropper sine hurtigste harddiske til notebooks. Det er modeller med 7.200 omdrejninger i minuttet (rpm), der nu forsvinder. Selskabet ser ikke nogen fremtid i dette marked. I stedet har man valgt at satse på hybride modeller.

Nu kommer så den tredje generation, hvor disken arbejder op til 40 procent hurtigere end tidligere hybride modeller. Ifølge Seagate er SSHD-teknologien op til fem gange hurtigere end en standarddisk med 5400 rpm.

Med en kombination af Windows 8 og SSHD skulle det være muligt at starte computeren på mindre end 10 sekunder.

Harddisk-producenten hævder, at en SSHD kan puste nyt liv i en gammel computer og gøre alle typer af lagringshåndtering hurtigere - både opstart og indlæsning af filer og programmer.

Den helt tynde Laptop Thin SSHD 2,5 tommer fås med 500 GB for 649 kr., mens en lidt større laptop-udgave med 1 TB koster 1.099 kr. Der er også en desktop-model med op til 2 TB, hvor Seagate endnu ikke har meddelt en pris.

Foruden den normale harddisk er der op til 8 GB NAND Flash-hukommelse i hybrid-disken.

Samsung og Hitachi sælger også hybride harddiske. Tidligere har det krævet særlige drivere, men de nye modeller fungerer med alle operativsystemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere