Artikel top billede

Hold fast: Så hurtig er ny hybrid-disk

De nye hybrid-diske skal kombinere fordelene fra harddiske og SSD'er.

Seagate har netop lanceret den tredje generation af sine hybriddiske (SSHD) til stationære og bærbare computere. Laptop-udgaven er kun 7 millimeter tyk og designet til de tyndeste og letteste notebooks.

En hybriddisk kombinerer Flash-hukommelse med en normal harddisk. Det giver højere hastighed, samtidig med at kapaciteten er på niveau med en mekanisk harddisk - og det er meget billigere end prisen for en SSD-disk med samme kapacitet.

Seagate, som er en af de største harddisk-producenter, har netop annonceret, at man dropper sine hurtigste harddiske til notebooks. Det er modeller med 7.200 omdrejninger i minuttet (rpm), der nu forsvinder. Selskabet ser ikke nogen fremtid i dette marked. I stedet har man valgt at satse på hybride modeller.

Nu kommer så den tredje generation, hvor disken arbejder op til 40 procent hurtigere end tidligere hybride modeller. Ifølge Seagate er SSHD-teknologien op til fem gange hurtigere end en standarddisk med 5400 rpm.

Med en kombination af Windows 8 og SSHD skulle det være muligt at starte computeren på mindre end 10 sekunder.

Harddisk-producenten hævder, at en SSHD kan puste nyt liv i en gammel computer og gøre alle typer af lagringshåndtering hurtigere - både opstart og indlæsning af filer og programmer.

Den helt tynde Laptop Thin SSHD 2,5 tommer fås med 500 GB for 649 kr., mens en lidt større laptop-udgave med 1 TB koster 1.099 kr. Der er også en desktop-model med op til 2 TB, hvor Seagate endnu ikke har meddelt en pris.

Foruden den normale harddisk er der op til 8 GB NAND Flash-hukommelse i hybrid-disken.

Samsung og Hitachi sælger også hybride harddiske. Tidligere har det krævet særlige drivere, men de nye modeller fungerer med alle operativsystemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.