Artikel top billede

En stemme fra graven: Evernote vil gemme dine beskeder efter døden

Evernote er på vej med en ny tjeneste, der skal opbevare dine data i 100 år - og du bestemmer, hvem af dine efterkommere der får adgang til noterne.

Den digitale notesbog Evernote er blevet meget populær i den seneste tid. Men der er én ting, der adskiller Evernote fra mange andre succesfulde internet-firmaer. Evernote tænker langt frem - meget langt. Både når det gælder firmaets egen fremtid og de data, som brugerne har liggende. Det fortæller stifteren Phil Libin i et større interview med BBC.

"Hver gang vi tager en beslutning, spørger vi, om det vil øge eller reducere sandsynligheden for, at vi bliver et 100-årigt startup," siger Libin om den virksomhed, som han startede i 2008.

Han fortæller, at Evernote er på vej med et nyt produkt, som har fået det foreløbige navn Evernote Century. Det betyder, som navnet antyder, at brugernes data skal gemmes meget længe.

"Det sikrer, at dine data er tilgængelige i 100 år, og det giver dig en mulighed for at bestemme, hvem der skal have adgang til dem og hvordan," forklarer Libin.

Nu er det selvfølgelig ikke sikkert, at virksomheden Evernote overhovedet eksisterer til den tid, og derfor forsøger man lige nu at finde en model, som garanterer, at brugernes noter faktisk bliver gemt så længe - selv hvis selskabet ikke findes mere.

"Spørgsmålet er, hvordan du kan gøre det økonomisk interessant for nogen at sørge for, at dine data fortsat er tilgængelige ... selv hvis Evernote som virksomhed ikke længere opererer," lyder hans melding.

Evernote fortæller, at man er klar med det nye "100 års produkt" inden udgangen af 2013.

Firmaets nuværende privatlivs-politik betyder, at de pårørende ikke kan få udleveret data efter din død. Det kræver en domstolskendelse.

Problemet bliver kun større, efterhånden som stadig flere data flyttes ud i skyen og dermed ligger beskyttet bag kodeord og andre barrierer, hvor de efterladte ikke har adgang til dem.

Sociale netværk som Facebook har også forsøgt at tackle dette problem.

Hos Facebook kan man få omdannet en profil til en beskyttet mindeside, hvor venner og familie stadig har mulighed for at poste kondolencer og mindeord.

Evernotes planer om at blive til din "digitale hukommelse" for eftertiden passer med selskabets ambition om at udvikle sig til stedet, hvor alle dine vigtige minder skal ligge permanent.

Samtidig har selskabet eksperimenteret med nye produkter og partnerskaber, herunder et køleskab med Evernote-touchskærm, der er udviklet sammen med Samsung.

I sidste uge blev tjenesten ramt af et hacker-angreb, der betyder, at de omkring 50 millioner brugere nu skal ændre deres kodeord.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.