Artikel top billede

En stemme fra graven: Evernote vil gemme dine beskeder efter døden

Evernote er på vej med en ny tjeneste, der skal opbevare dine data i 100 år - og du bestemmer, hvem af dine efterkommere der får adgang til noterne.

Den digitale notesbog Evernote er blevet meget populær i den seneste tid. Men der er én ting, der adskiller Evernote fra mange andre succesfulde internet-firmaer. Evernote tænker langt frem - meget langt. Både når det gælder firmaets egen fremtid og de data, som brugerne har liggende. Det fortæller stifteren Phil Libin i et større interview med BBC.

"Hver gang vi tager en beslutning, spørger vi, om det vil øge eller reducere sandsynligheden for, at vi bliver et 100-årigt startup," siger Libin om den virksomhed, som han startede i 2008.

Han fortæller, at Evernote er på vej med et nyt produkt, som har fået det foreløbige navn Evernote Century. Det betyder, som navnet antyder, at brugernes data skal gemmes meget længe.

"Det sikrer, at dine data er tilgængelige i 100 år, og det giver dig en mulighed for at bestemme, hvem der skal have adgang til dem og hvordan," forklarer Libin.

Nu er det selvfølgelig ikke sikkert, at virksomheden Evernote overhovedet eksisterer til den tid, og derfor forsøger man lige nu at finde en model, som garanterer, at brugernes noter faktisk bliver gemt så længe - selv hvis selskabet ikke findes mere.

"Spørgsmålet er, hvordan du kan gøre det økonomisk interessant for nogen at sørge for, at dine data fortsat er tilgængelige ... selv hvis Evernote som virksomhed ikke længere opererer," lyder hans melding.

Evernote fortæller, at man er klar med det nye "100 års produkt" inden udgangen af 2013.

Firmaets nuværende privatlivs-politik betyder, at de pårørende ikke kan få udleveret data efter din død. Det kræver en domstolskendelse.

Problemet bliver kun større, efterhånden som stadig flere data flyttes ud i skyen og dermed ligger beskyttet bag kodeord og andre barrierer, hvor de efterladte ikke har adgang til dem.

Sociale netværk som Facebook har også forsøgt at tackle dette problem.

Hos Facebook kan man få omdannet en profil til en beskyttet mindeside, hvor venner og familie stadig har mulighed for at poste kondolencer og mindeord.

Evernotes planer om at blive til din "digitale hukommelse" for eftertiden passer med selskabets ambition om at udvikle sig til stedet, hvor alle dine vigtige minder skal ligge permanent.

Samtidig har selskabet eksperimenteret med nye produkter og partnerskaber, herunder et køleskab med Evernote-touchskærm, der er udviklet sammen med Samsung.

I sidste uge blev tjenesten ramt af et hacker-angreb, der betyder, at de omkring 50 millioner brugere nu skal ændre deres kodeord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere