Artikel top billede

Den lave skattebetaling skyldes et skatteaktiv fra fusionen med EDS, forklarer HP-chef Jakob Schou Meding.

Derfor betaler HP kun 4,8 procent i dansk skat

HP betalte i fjor blot én million kroner i skat i Danmark. Og året før var beløbet endnu lavere. Se her hvorfor.

Fem procent. Så meget betalte HP's danske datterselskab Hewlett Packard ApS i skat af sidste års overskud på 21,2 millioner kroner.

Ifølge selskabets seneste regnskab kastede det en skattebetaling af sig på lige godt en million kroner - eller helt præcis 4,8 procent af overskuddet. Året før i 2010/11 lå skattebetalingen helt nede 287.000 kroner - svarende til 1,3 procent of overskuddet.

Som de fleste, der interesserer sig for politik, ved, har regeringen netop foreslået at sænke selskabsskatten i Danmark fra de nuværende 25 til 22 procent. Men uanset, hvor den sag ender, er der stadig lang vej ned til det beløb, som HP i fjor lagde i de offentlige kasser.

Ifølge den administrerende direktør i HP Danmark, Jakob Schou Meding, skyldes det, at HP efter opkøbet af services-koncernen EDS i 2008 har et såkaldt skatteaktiv, som selskabet helt lovligt bruger til at slippe billigere i skat.

"Den lave skattebetaling skyldes alene et skatteaktiv fra fusionen med EDS, som betyder at HP's skattebetaling i en årrække vil være lavere end normalt," siger Jakob Schou Meding.

Han er i øvrigt tilfreds med årsregnskabet, som trods et år med fyringsrunder, afmatning i markedet og interne omstruktureringer viser en vækst på 12 procent i den danske forretning - svarende til en omsætning på 3,4 milliarder kroner.

I årets løb har HP ifølge regnskabet skåret bemandingen ned med 29 fuldtidsmedarbejdere til nu 448 ansatte. HP i Danmark er dog sluppet betydeligt billigere igennem HPs globale fyringsrunder, hvor antallet af afskedigelser i nogle lande har skullet tælles i tusinder.

HP Danmark peger selv på storage-markedet som et af de områder, hvor udviklingen har været positiv med en stigning i sin danske markedsandel fra 16 til 22 procent. Samtidig har HP fastholdt sin position som den største server-leverandør i Danmark med en markedsandel på mere end 50 procent.

"Resultatet for 2012 er opnået i en sammenhæng, hvor HP både globalt og lokalt i Danmark har måttet gennemføre afskedigelser som del af et omkostningsbesparelsesprogram og en større omstrukturering. I den kontekst er vi også meget glade for, at vores medarbejdertilfredshedsanalyser viser en betydelig fremgang sammenlignet med året før. Vi tillader os at tage det som udtryk for, at der fra medarbejdernes side er tillid til den kurs, vores nye topchef Meg Whitman har udstukket, og den måde vi eksekverer på den lokalt i Danmark," siger Jakob Schou Meding.

HP Danmark forventer, at man i det igangværende regnskabsår vil høste frugterne af den omlægning af forretningen, som man har været igennem. Men fortsat lav økonomisk vækst i Danmark betyder, at omsætning og overskud vil ende på samme niveau som i fjor.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere