Artikel top billede

Den lave skattebetaling skyldes et skatteaktiv fra fusionen med EDS, forklarer HP-chef Jakob Schou Meding.

Derfor betaler HP kun 4,8 procent i dansk skat

HP betalte i fjor blot én million kroner i skat i Danmark. Og året før var beløbet endnu lavere. Se her hvorfor.

Fem procent. Så meget betalte HP's danske datterselskab Hewlett Packard ApS i skat af sidste års overskud på 21,2 millioner kroner.

Ifølge selskabets seneste regnskab kastede det en skattebetaling af sig på lige godt en million kroner - eller helt præcis 4,8 procent af overskuddet. Året før i 2010/11 lå skattebetalingen helt nede 287.000 kroner - svarende til 1,3 procent of overskuddet.

Som de fleste, der interesserer sig for politik, ved, har regeringen netop foreslået at sænke selskabsskatten i Danmark fra de nuværende 25 til 22 procent. Men uanset, hvor den sag ender, er der stadig lang vej ned til det beløb, som HP i fjor lagde i de offentlige kasser.

Ifølge den administrerende direktør i HP Danmark, Jakob Schou Meding, skyldes det, at HP efter opkøbet af services-koncernen EDS i 2008 har et såkaldt skatteaktiv, som selskabet helt lovligt bruger til at slippe billigere i skat.

"Den lave skattebetaling skyldes alene et skatteaktiv fra fusionen med EDS, som betyder at HP's skattebetaling i en årrække vil være lavere end normalt," siger Jakob Schou Meding.

Han er i øvrigt tilfreds med årsregnskabet, som trods et år med fyringsrunder, afmatning i markedet og interne omstruktureringer viser en vækst på 12 procent i den danske forretning - svarende til en omsætning på 3,4 milliarder kroner.

I årets løb har HP ifølge regnskabet skåret bemandingen ned med 29 fuldtidsmedarbejdere til nu 448 ansatte. HP i Danmark er dog sluppet betydeligt billigere igennem HPs globale fyringsrunder, hvor antallet af afskedigelser i nogle lande har skullet tælles i tusinder.

HP Danmark peger selv på storage-markedet som et af de områder, hvor udviklingen har været positiv med en stigning i sin danske markedsandel fra 16 til 22 procent. Samtidig har HP fastholdt sin position som den største server-leverandør i Danmark med en markedsandel på mere end 50 procent.

"Resultatet for 2012 er opnået i en sammenhæng, hvor HP både globalt og lokalt i Danmark har måttet gennemføre afskedigelser som del af et omkostningsbesparelsesprogram og en større omstrukturering. I den kontekst er vi også meget glade for, at vores medarbejdertilfredshedsanalyser viser en betydelig fremgang sammenlignet med året før. Vi tillader os at tage det som udtryk for, at der fra medarbejdernes side er tillid til den kurs, vores nye topchef Meg Whitman har udstukket, og den måde vi eksekverer på den lokalt i Danmark," siger Jakob Schou Meding.

HP Danmark forventer, at man i det igangværende regnskabsår vil høste frugterne af den omlægning af forretningen, som man har været igennem. Men fortsat lav økonomisk vækst i Danmark betyder, at omsætning og overskud vil ende på samme niveau som i fjor.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.