Artikel top billede

Slut med dårlig video: BitTorrent vil revolutionere streaming

Nu er BitTorrent klar med sin nye tjeneste til video-streaming, hvor kvaliteten bliver bedre, jo flere brugere der ser den samme stream.

BitTorrent-udviklerne har nu præsenteret deres nye streaming-platform, BitTorrent Live, som skal revolutionere videostreaming over nettet. Mens ydelsen normalt vil falde, når der er mange brugere samtidig, skulle kvaliteten blive bedre i den nye tjeneste, jo flere brugere der er på.

Ligesom BitTorrent arbejder tjenesten med p2p-princippet, hvor hver downloader (leecher) også fungerer som distributør (seeder) og dermed stiller mere båndbredde til rådighed.

BitTorrent-opfinderen Bram Cohen er en af de primære udviklere af den nye protokol, og han ser Live-platformen som det ultimative værktøj til at nå et stort publikum med minimale omkostninger.

"Det er baseret på BitTorrent protokollens principper. Og det er designet for at gøre det muligt for alle at rapportere live og dele deres synspunkter; hverken båndbredde, pris eller infrastruktur er længere en hindring. Jo flere folk, der er med, jo mere stabil bliver din stream," siger BitTorrent's Justin Knoll til TorrentFreak.

Han fortæller, at man har forsøgt at undgå de problemer med buffering og afbrydelser, der plager andre streaming-teknologier.

"Det er designet fra bunden som en perfekt metode til at dele begivenheder med masserne i realtid og med lave latens-tider, men uden de astronomiske krav til båndbredde, som traditionelt begrænser indholdsskabere," siger Knoll.

BitTorrent Live skal kunne bruges af alle - lige fra forældre, der sender en video af børnenes fodboldkamp til familien, til politiske dissidenter, som rapporterer om oprør i diktatur-stater.

Den afgørende fordel er, at tjenesten kan håndtere et stort set ubegrænset antal brugere. Det er lige meget, om 1.000 elller 10.000 brugere følger den samme stream - det koster ikke ekstra, og videosignalet bliver blot mere stabilt, mens antallet af brugere stiger.

"Vores mål er, at det skal være en demokratisering af streaming-teknologi," siger Justin Knoll.

For at deltage skal man installere BitTorrent Live applikationen, som bruges til at dele video med andre, mens man streamer. Det kræver en pc, men mobile apps skulle være på vej.

BitTorrent Live er nu lanceret som en åben beta, hvor alle kan være med, men der er altså stadig tale om en testversion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.