BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

USA samler nørdhær: Ruster sig til internetkrig

Manden bag Stuxnet-angrebet skal stå i spidsen for en ny amerikansk hacker-hær.

Det var som bekendt det såkaldte Seal Team Six, der gjorde det af med Osama Bin Laden.

Men i fremtiden kan det være et hold af elitehackere, der skal foretage vigtige specialmissioner for USA.

I en høring for den amerikanske kongres blev det i går, tirsdag, afsløret, at det amerikanske militær er i gang med at oprette 13 særlige hold af programmører og computereksperter, som får til opgave at gengælde eventuelle cyberangreb mod USA.  

"Det er offensive hold"

Ifølge den amerikanske avis New York Times er det første gang, at Obama-regeringen indrømmer, at USA udvikler denne typen våben og er klar til at bruge dem som led i offensiv krigsførelse.

"Jeg vil gerne understrege, at dette hold, som skal forsvare vores nation, ikke er et defensivt hold. Det er et offensivt hold, som Forsvarsministeriet vil bruge til at forsvare nationen, hvis vi bliver angrebet i cyberspace," sagde general Keith Alexander i et åbent vidneudsagn i den amerikanske kongres.

Af vidneudsagnet fremgår det, at det amerikanske militær er i færd med at oprette i alt 40 forskellige cyber-hold, hvoraf de 13 er fokuseret på offensive missioner, mens de resterende 27 vil få ansvaret for overvågning samt uddannelse.

Det er desuden værd at bemærke, at Keith Alexander under vidneudsagnet oplyste, at det bedste cyber-forsvar består i at overvåge den indkommende internettrafik fra udlandet via private internetudbydere.

Manden bag Stuxnet

Keith Alexander er bagmanden bag det amerikanske militærs cyberstrategi, men hidtil har han kun udtalt sig om de defensive dele af strategien, der handler om at forsvare USA mod computer-spionage og infrastruktur-angreb fra eksempelvis Kina og Rusland.

Ifølge New York Times spillede Keith Alexander dog en hovedrolle i det meget omtalte Stuxnet-angreb mod de iranske atomanlæg, som det amerikanske militær formodes at stå bag.

Tidligere på året advarede den amerikanske sikkerhedsminister Janet Napolitano mod, at et cyberangreb mod USA kan have lige så ødelæggende effekt som orkanen Sandy, der sidste år ramte USA's nordøstkyst. En advarsel som James R. Clapper, chef for de amerikanske efterretningstjenester, gentog for den amerikanske kongres i går.

"Verden udvikler i nogle tilfælde nye teknologier hurtigere end vores evne til at imødegå dem og forstå teknologiernes sikkerhedsmæssige implikationer," sagde han og tilføjede, at han ser et sådant cyberangreb som den største trussel mod USA's sikkerhed i øjeblikket.

Læs også:

Sådan kan dansk kritisk infrastruktur hackes

Anklage: Mystisk kinesisk hacker-hær fører cyber-krig mod USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere