Artikel top billede

USA samler nørdhær: Ruster sig til internetkrig

Manden bag Stuxnet-angrebet skal stå i spidsen for en ny amerikansk hacker-hær.

Det var som bekendt det såkaldte Seal Team Six, der gjorde det af med Osama Bin Laden.

Men i fremtiden kan det være et hold af elitehackere, der skal foretage vigtige specialmissioner for USA.

I en høring for den amerikanske kongres blev det i går, tirsdag, afsløret, at det amerikanske militær er i gang med at oprette 13 særlige hold af programmører og computereksperter, som får til opgave at gengælde eventuelle cyberangreb mod USA.  

"Det er offensive hold"

Ifølge den amerikanske avis New York Times er det første gang, at Obama-regeringen indrømmer, at USA udvikler denne typen våben og er klar til at bruge dem som led i offensiv krigsførelse.

"Jeg vil gerne understrege, at dette hold, som skal forsvare vores nation, ikke er et defensivt hold. Det er et offensivt hold, som Forsvarsministeriet vil bruge til at forsvare nationen, hvis vi bliver angrebet i cyberspace," sagde general Keith Alexander i et åbent vidneudsagn i den amerikanske kongres.

Af vidneudsagnet fremgår det, at det amerikanske militær er i færd med at oprette i alt 40 forskellige cyber-hold, hvoraf de 13 er fokuseret på offensive missioner, mens de resterende 27 vil få ansvaret for overvågning samt uddannelse.

Det er desuden værd at bemærke, at Keith Alexander under vidneudsagnet oplyste, at det bedste cyber-forsvar består i at overvåge den indkommende internettrafik fra udlandet via private internetudbydere.

Manden bag Stuxnet

Keith Alexander er bagmanden bag det amerikanske militærs cyberstrategi, men hidtil har han kun udtalt sig om de defensive dele af strategien, der handler om at forsvare USA mod computer-spionage og infrastruktur-angreb fra eksempelvis Kina og Rusland.

Ifølge New York Times spillede Keith Alexander dog en hovedrolle i det meget omtalte Stuxnet-angreb mod de iranske atomanlæg, som det amerikanske militær formodes at stå bag.

Tidligere på året advarede den amerikanske sikkerhedsminister Janet Napolitano mod, at et cyberangreb mod USA kan have lige så ødelæggende effekt som orkanen Sandy, der sidste år ramte USA's nordøstkyst. En advarsel som James R. Clapper, chef for de amerikanske efterretningstjenester, gentog for den amerikanske kongres i går.

"Verden udvikler i nogle tilfælde nye teknologier hurtigere end vores evne til at imødegå dem og forstå teknologiernes sikkerhedsmæssige implikationer," sagde han og tilføjede, at han ser et sådant cyberangreb som den største trussel mod USA's sikkerhed i øjeblikket.

Læs også:

Sådan kan dansk kritisk infrastruktur hackes

Anklage: Mystisk kinesisk hacker-hær fører cyber-krig mod USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere