Artikel top billede

USA samler nørdhær: Ruster sig til internetkrig

Manden bag Stuxnet-angrebet skal stå i spidsen for en ny amerikansk hacker-hær.

Det var som bekendt det såkaldte Seal Team Six, der gjorde det af med Osama Bin Laden.

Men i fremtiden kan det være et hold af elitehackere, der skal foretage vigtige specialmissioner for USA.

I en høring for den amerikanske kongres blev det i går, tirsdag, afsløret, at det amerikanske militær er i gang med at oprette 13 særlige hold af programmører og computereksperter, som får til opgave at gengælde eventuelle cyberangreb mod USA.  

"Det er offensive hold"

Ifølge den amerikanske avis New York Times er det første gang, at Obama-regeringen indrømmer, at USA udvikler denne typen våben og er klar til at bruge dem som led i offensiv krigsførelse.

"Jeg vil gerne understrege, at dette hold, som skal forsvare vores nation, ikke er et defensivt hold. Det er et offensivt hold, som Forsvarsministeriet vil bruge til at forsvare nationen, hvis vi bliver angrebet i cyberspace," sagde general Keith Alexander i et åbent vidneudsagn i den amerikanske kongres.

Af vidneudsagnet fremgår det, at det amerikanske militær er i færd med at oprette i alt 40 forskellige cyber-hold, hvoraf de 13 er fokuseret på offensive missioner, mens de resterende 27 vil få ansvaret for overvågning samt uddannelse.

Det er desuden værd at bemærke, at Keith Alexander under vidneudsagnet oplyste, at det bedste cyber-forsvar består i at overvåge den indkommende internettrafik fra udlandet via private internetudbydere.

Manden bag Stuxnet

Keith Alexander er bagmanden bag det amerikanske militærs cyberstrategi, men hidtil har han kun udtalt sig om de defensive dele af strategien, der handler om at forsvare USA mod computer-spionage og infrastruktur-angreb fra eksempelvis Kina og Rusland.

Ifølge New York Times spillede Keith Alexander dog en hovedrolle i det meget omtalte Stuxnet-angreb mod de iranske atomanlæg, som det amerikanske militær formodes at stå bag.

Tidligere på året advarede den amerikanske sikkerhedsminister Janet Napolitano mod, at et cyberangreb mod USA kan have lige så ødelæggende effekt som orkanen Sandy, der sidste år ramte USA's nordøstkyst. En advarsel som James R. Clapper, chef for de amerikanske efterretningstjenester, gentog for den amerikanske kongres i går.

"Verden udvikler i nogle tilfælde nye teknologier hurtigere end vores evne til at imødegå dem og forstå teknologiernes sikkerhedsmæssige implikationer," sagde han og tilføjede, at han ser et sådant cyberangreb som den største trussel mod USA's sikkerhed i øjeblikket.

Læs også:

Sådan kan dansk kritisk infrastruktur hackes

Anklage: Mystisk kinesisk hacker-hær fører cyber-krig mod USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.