Artikel top billede

Er din hjemmeside hacket? Her kan du få hjælp

Nu er Google klar med hjælp, hvis du har haft uindbudte gæster på din server.

Det er måske enhver hjemmeside-ejers værste mareridt, når man pludselig bliver konfronteret med beskeden om, at sitet kan være hacket. Ikke nok med, at hjemmesiden kan være vandaliseret til ukendelighed. Der er også risiko for, at angriberne har fået fat i databaser og andre følsomme data, der måtte ligge på serveren, og de kan have plantet malware, der er spredt videre til brugerne. Hvad skal du gøre?

Nu er der hjælp fra Google, som har startet et nyt initiativ, der skal hjælpe webmastere med at rydde op på hackede sider. "Help for hacked sites", lyder overskriften hos Google, hvor der er artikler og videoer, som både skal hjælpe med at undgå hacker-angreb og få kontrollen tilbage over et hacket site.

"Hver eneste dag bliver tusindvis af hjemmesider kompromitteret af cyberkriminelle. Hacks er ofte usynlige for brugerne, men de kan stadig være skadelige for alle, der besøger siden - og det gælder også ejeren. Hackeren kan inficere sitet med skadelig kode, der opfanger tastetryk på de besøgendes computere, stjæler login-data til banker eller finansielle transaktioner," skriver Google.

Den nye guide er opdelt i otte konkrete trin. I det første trin lærer du om, hvordan hjemmesider bliver hacket, og hvordan du kan udbedre de umiddelbare skader. De næste trin handler om kontakten til hosting-udbyderen, hvordan du kan sætte sitet i karantæne og finde det smuthul, der er brugt til at inficere siden.

Google fortæller også om rensning af inficerede servere, backup og genetablering. Det sidste trin er, at man kan bede Google om at godkende siden, så der ikke længere kommer en advarsels-besked til brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.