Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy)

Tablets skaber mere trafik end smartphones

Tablet-pc'er som iPad genererer nu mere trafik på nettet end smartphones.

Ifølge en ny undersøgelse fra Adobe har tablet-pc'er nu overhalet smartphones på nettet. Det viser en analyse af 100 mia. besøg på websider i USA, Europa og Asien. Tablet-pc'er genererer nu 8 pct. af trafikken på nettet, mens smartphones repræsenterer 7 pct. Resten kommer fra almindelige computere.

Adobe fortæller også, at forbrugerne i gennemsnit besøger 70 pct. flere websider, når de hiver tablet-pc'en frem, i forhold til smartphonen.

Det kan skyldes, at tablet-pc'en giver en bedre weboplevelse end smartphones. En tablet har typisk en skærmstørrelse på 9,7 tommer eller mere, mens de fleste smartphones har en skærm på mindre end fem tommer.

"Samtidig sidder mange efter arbejde med tablet-pc'en i sofaen og har dermed bedre tid til at surfe på nettet, end når man tjekker sin smartphone på farten," siger Malin Bodolla, marketingchef for Adobe Digital Marketing i Norden.

Allerede sidste år blev det forudsagt, at tablet-pc'er ville overhale smartphones i 2013. Faktisk blev tablet-trafikken fordoblet i 2012, og denne tendens forventes at fortsætte i dette år.

Det skal sammenlignes med, at den første rigtige tablet-pc - iPad'en - først kom på markedet for tre år siden. Den første iPhone kom i 2007.

En af de interessante tendenser i undersøgelsen er, at besøgende i webshops køber for 54 pct. mere, når de shopper med en tablet-pc, end når de bruger en smartphone. De køber også for 19 pct. mere end dem, der bruger en normal pc.

I julesæsonen var det 13,5 pct. af alle online-transaktioner, der blev gennemført med en tablet-pc.

"Man tjekker måske bankkontoen på sin smartphone, men når man shopper efter større ting som en ny sofa eller bil, vil mange bruge deres tablet-pc," siger Malin Bodolla.

Hun henviser til, at tablet-brugerne stiller større krav end smartphone-brugere til websidens design.

I Storbritannien er forskellen mellem smartphones og tablet-pc'er størst. Her er det 12,2 pct. af trafikken, der går til tablet-enheder, mens smartphones kun står for 7,4 pct.
IT-JOB

Netcompany A/S

Senior IT Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager – QEA

Sentia Denmark A/S

Internal IT Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere