Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy)

Tablets skaber mere trafik end smartphones

Tablet-pc'er som iPad genererer nu mere trafik på nettet end smartphones.

Ifølge en ny undersøgelse fra Adobe har tablet-pc'er nu overhalet smartphones på nettet. Det viser en analyse af 100 mia. besøg på websider i USA, Europa og Asien. Tablet-pc'er genererer nu 8 pct. af trafikken på nettet, mens smartphones repræsenterer 7 pct. Resten kommer fra almindelige computere.

Adobe fortæller også, at forbrugerne i gennemsnit besøger 70 pct. flere websider, når de hiver tablet-pc'en frem, i forhold til smartphonen.

Det kan skyldes, at tablet-pc'en giver en bedre weboplevelse end smartphones. En tablet har typisk en skærmstørrelse på 9,7 tommer eller mere, mens de fleste smartphones har en skærm på mindre end fem tommer.

"Samtidig sidder mange efter arbejde med tablet-pc'en i sofaen og har dermed bedre tid til at surfe på nettet, end når man tjekker sin smartphone på farten," siger Malin Bodolla, marketingchef for Adobe Digital Marketing i Norden.

Allerede sidste år blev det forudsagt, at tablet-pc'er ville overhale smartphones i 2013. Faktisk blev tablet-trafikken fordoblet i 2012, og denne tendens forventes at fortsætte i dette år.

Det skal sammenlignes med, at den første rigtige tablet-pc - iPad'en - først kom på markedet for tre år siden. Den første iPhone kom i 2007.

En af de interessante tendenser i undersøgelsen er, at besøgende i webshops køber for 54 pct. mere, når de shopper med en tablet-pc, end når de bruger en smartphone. De køber også for 19 pct. mere end dem, der bruger en normal pc.

I julesæsonen var det 13,5 pct. af alle online-transaktioner, der blev gennemført med en tablet-pc.

"Man tjekker måske bankkontoen på sin smartphone, men når man shopper efter større ting som en ny sofa eller bil, vil mange bruge deres tablet-pc," siger Malin Bodolla.

Hun henviser til, at tablet-brugerne stiller større krav end smartphone-brugere til websidens design.

I Storbritannien er forskellen mellem smartphones og tablet-pc'er størst. Her er det 12,2 pct. af trafikken, der går til tablet-enheder, mens smartphones kun står for 7,4 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere