Artikel top billede

Så skuffende er Microsofts tablet-salg

De seneste tal tyder på, at Microsofts Surface-computere har solgt endnu dårligere end først antaget.

Microsoft har solgt omkring 1,5 millioner Surface-computere. Det melder nyhedsbureauet Bloomberg, der bygger sine tal på informationer fra tre insider-kilder. Der er solgt lidt mere end en million Surface RT-computere og omkring 400.000 eksemplarer af Surface Pro, der stadig ikke kan købes i Danmark.

Det er en stor skuffelse for Microsoft, der havde bestilt omkring tre millioner Surface RT'er på fabrikkerne. En analytiker hos UBS havde forudsagt, at Microsoft ville sælge mindst to millioner RT-enheder alene i sidste kvartal af 2012. Men sådan skulle det ikke gå.

Det er Microsofts første store forsøg på at få en bid af markedet for tablet-pc'er, som stadig domineres af Apples iPad.

I det sidste kvartal af 2012 har Apple til sammenligning noteret et salg på 22,9 millioner iPads.

Det er også nyt terræn for Microsoft, som er mest kendt for sine software-produkter. Microsoft har tidligere haft succes med at sælge sin egen hardware - som spilkonsollen Xbox - men foreløbig tyder det på, at Surface bliver et flop.

Microsoft henter stadig en fjerdedel af sin omsætning i Windows-divisionen, men pc-salget har været faldende i de seneste år og der er brug for nye markeder. Windows 8 er optimeret til touch og fungerer både på stationære og mobile enheder.

Surface RT kører med en ARM-baseret version af operativsystemet, Windows RT, mens Surface Pro har en Intel-chip og det normale Windows 8 Pro. Disse tablet-pc'er skal samtidig fungere som en slags flagskibe for teknologien, ligesom Googles Nexus-enheder.

Et af problemerne for Microsoft er det begrænsede antal apps til platformen. En aktuel analyse anslår, at der er lidt under 50.000 apps i Windows-butikken, mens der er mere end 300.000 til iPad.

Microsoft kan ikke undskylde sig med, at folk ikke gider købe tablet-pc'er. Den seneste prognose fra IDC forudsiger, at salget vil stige med 49 pct. til 191 millioner enheder i 2013. I år bliver der for første gang solgt flere tablet-pc'er end notebooks, forudsiges det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.