Artikel top billede

Dig og din mobil: Sådan overlever I snestormen sammen

Meteorologerne er tæt på at udråbe de kommende dage til dommedag. Vi er derfor klar med otte gode råd, som skal få dig og din smartphone sikkert gennem snestormens rasen.

Ifølge meteorologerne har vi netop nu udsigt til den værste snestorm i marts siden 2001. 

Dengang rendte vi rundt med Nokia 3310, hvor batteriet holdt i dagevis uden opladning, og telefonen var så solid, at den kunne bruges som sneskovl.

I dag er vi stedet bevæbnet med mobiler med store skærme - og ikke mindst forholdsvis begrænset batterilevetid.

Derfor kan mobilen risikere at dø, mens du venter på hjælp i vejkanten ved siden af din snestormsramte Opel Kadett.

Men ved at justere simple indstillinger på din telefon kan du nemt sørge for, at den holder sig i live, selv om snevejret i længere tid forhindrer den i at blive ladet op.

Og ja, de nedenstående trick virker naturligvis også i situationer, hvor verden ikke er klædt i hvidt, men telefonen alligevel er ved at være tømt for saft og kraft.

1. Skru ned for lyset i skærmen

Mange telefoner sørger automatisk for at tilpasse skærmens lysstyrke, hvilket kan være rigtig praktisk. Bare ikke når der skal spares på strømmen.

For at forlænge batteriets levetid kan du derfor vælge manuelt at skrue næsten helt ned for skærmens lysstyrke og lade den blive på det niveau.

2. Juster skærmens timeout

Når din telefon ikke har været brugt i nogle sekunder eller minutter, slukker skærmen automatisk. Du kan selv indstille tidsintervallet, og sørg for at det er meget lavt - få sekunder - hvis din telefonen er ved at være løbet tør for strøm.

Det er naturligvis også praktisk at slukke manuelt for skærmen, når du er færdig med at læse eksempelvis vejrinformation på nettet. På de fleste modeller foregår det ved at trykke en enkelt gang på power-knappen.

3. Sluk for Wi-Fi

Hvis du alligevel ikke er i nærheden af et trådløst netværk, er der ingen grund til at have Wi-Fi tændt på mobilen. Det æder bare strøm - så sluk. Og hvis du normalt har Bluetooth aktiveret, så slå også det fra.

4. Sluk for eller begræns meddelelser

Hvis du bruger iOS, skal dette gøres manuelt for hver app. Gå ind i Indstillinger > Meddelelser, hvor du trykker på hver app, du vil justere denne indstilling for.

Herefter slår du Meddelelsescenter-indstillingen Fra. Hvis du bruger Android, bør du slå synkronisering fra for tjenester, du ikke bruger. Det gør du ved at få ind i Indstillinger og vælge Konti. Her kan synkronisering slås til og fra, eksempelvis Twitter, SkyDrive og Gmail.

5. Træk stikket ud for unødvendige apps

Mobiler har det med at lade apps køre i baggrunden, indtil de tvinges til at lukke. Men mange apps bruger en del strøm, når de er åbne.

I iOS dobbelttrykker du på Hjem-knappen, indtil multitaskinglinjen kommer frem. Her holder du et ikon inde, indtil der dukker et X op. Tryk på dette X for at lukke app'en.

Windows Phone 8 har en smart batterisparefunktion, som sørger for, at apps for eksempel ikke åbner automatisk. Du vil stadig modtage sms og opkald, men derudover kører der kun de apps, du selv åbner, og desuden vil e-mail også kun blive synkroniseret manuelt.

På Android kan du vælge at gå ind i Indstillinger og vælge Programliste eller Apps (varierer fra telefon til telefon). Her vises alle programmer, som kører. Luk dem, du ikke bruger.

6. Sluk for GPS'en

Medmindre du bruger den, eksempelvis til at finde vej gennem snemasserne, kan du også slå GPS'en fra på mobilen.

7. Sluk for vibration

Hvis telefonen er indstillet til at vibrere, bruger den meget mere strøm, når den modtager et opkald eller en sms, end hvis den er indstillet til at afspille en ringetone. Slå derfor vibration fra.

8. Omgivelsernes indvirkning

Lad ikke din mobiltelefon blive for varm eller for kold. Apple anbefaler, at selskabets apparater holdes i en temperatur på mellem nul og 35 grader celsius, hvilket også for andre producenters produkter normalt anses som en sikker temperatur.

Så sørg derfor for, at du ikke render rundt med telefonen i hånden alt for længe ad gangen midt i snestormen - selv om du venter på et opkald. Gem den hellere i en lomme.

Vind et par touch-venlige handsker

Flere nyere mobiltelefon har i øvrigt allerede mulighed for at aktivere en strømsparetilstand som med et tryk slår flere af de ovennævnte funktioner fra.

Hvis du selv har et godt spareråd til mobilen eller andre gadgets, kan du blive den glade ejer af Glovely.

Det er et sæt handsker, som er designet til at virke med touchskærme.

Du kan derfor holde varmen, selv om du skal betjene din mobil eller tablet-pc udenfor, mens sne og kulde hærger.

Smid en kommentar og den bedste - udvalgt af redaktionen - vinder handskerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.