Artikel top billede

Nvidia-chef Jen-Hsun Huang

Her er super-chippen til din næste smartphone

Nvidia kommer med Tegra 5 allerede i år, og der er flere spændende nyheder på vej.

Tilbage i januar kunne Nvidia præsentere sin Tegra 4 SOC (System-on-a-Chip), der beskrives som verdens hurtigste mobile processor. Men efterfølgerne er allerede på vej. Det kunne Nvidia fortælle på sin GPU Technology Conference i denne uge i San Jose. Her har Nvidia-chef Jen-Hsun Huang både fremlagt nye roadmaps for sine grafik-processorer til pc'er og til mobile enheder. Det er især sidstnævnte, som er et stort vækstområde for Nvidia.

Tegra 4 skulle være omkring 10 procent hurtigere end den A6X-processor, der bruges i iPhone fra Apple. Nvidia har selv udviklet en håndholdt spilcomputer, kaldet Shield, der benytter Tegra 4. Efterfølgeren Tegra 5 (med kodenavnet "Logan") kommer allerede i slutningen af året. Den bruger den såkaldte Kepler-arkitektur og har også Unified Shader-teknologi.

En af de mest interessante nyheder er, at Logan skal understøtte Nvidias egen CUDA-grænseflade. Det betyder, at grafikkernerne kan anvendes til generelle beregninger. Det kendes allerede fra pc-verden, men CUDA er ikke set tidligere i en mobilchip.

Hvis Tegra 5 kan være færdig inden udgangen af året, så burde de første smartphones og tablet-pc'er med den nye processor være klar til Mobile World Congress i februar næste år.

I 2015 kommer så Tegra 6 (kodenavn Parker), der bruger Nvidias egne 64-bit ARM-kerner (Project Denver) og en GPU med Maxwell-arkitektur.

Jen-Hsun Huang fortalte at regneydelsen i Tegra 6 bliver 100 gange højere end i Tegra 2.

Hurtigere dataoverførsel

På pc-fronten kunne Nvidia også afsløre en ny grafikchip med kodenavnet Volta, der først kommer i 2016. Det er den første GPU, der bruger det såkaldte Stacked DRAM. Her er grafik-hukommelsen anbragt direkte på GPU's silicium-plade. Det skulle medføre, at data kan overføres med op til 1 TB i sekundet. Det aktuelle flagskib GeForce GTX Titan med GK110-processor kan til sammenligning overføre 288 GB/s.

Stacked DRAM er en nødvendighed for Nvidia for at kunne håndtere det stigende antal regneenheder på hver GPU og dermed også de datastrømme, som kører frem og tilbage til processoren.

Men inden Volta kommer Maxwell-generationen, som har Unified Virtual Memory. Det skal gøre hele hukommelsen hurtigere, men Nvidia har ikke forklaret, hvordan præcis det skal ske. Maxwell skulle være klar til pc'er i 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.