Artikel top billede

Microsoft: Så mange data har vi udleveret til politiet

Microsoft har nu for første gang afsløret antallet af henvendelser for at få udleveret data om brugerne. I Danmark har der kun været få henvendelser.

Google udsender hvert halve år sin Transparency Report, der fortæller om myndighedernes forsøg på at få udleveret data eller blokere indhold på nettet. Nu er Microsoft fulgt i kølvandet på Google med sin første Law Enforcement Requests Report. Den fortæller at Microsoft har modtaget 75.378 henvendelser fra myndigheder i 2012.

Det handler typisk om at få udleveret data om brugere af selskabets tjenester og produkter. Men kun i 2,2 pct. af sagerne har Microsoft udleveret indhold - det kan f.eks. være tekst fra e-mails eller billeder, der er gemt på firmaets servere.

I 84,2 pct. af sagerne har man typisk kun udleveret brugerens navn eller mail-adresse - men ikke indhold af kommunikationen.

De fleste henvendelser kom fra myndigheder i USA (11.073), Storbritannien (9.226) og Frankrig (8.603). Det anslås at omkring 135.000 brugerkonti har været berørt af de forskellige henvendelser.

I Danmark har Microsoft modtaget 128 henvendelser fra myndigheder i 2012. Det handlede om 191 brugerkonti, fortæller softwarefirmaet i rapporten.

I 17 af disse sager har Microsoft ikke været i stand til at udlevere data, fordi man ikke har fundet de pågældende oplysninger i systemerne. I de resterende 111 sager har Microsoft udleveret data om brugerne eller deres transaktioner, men det understreges, at der ikke er tale om indholdsdata.

Rapporten fortæller også, at der er modtaget næsten tre gange flere henvendelser i Sverige end i Danmark, og der er udleveret data i 293 svenske sager.

Microsoft fortæller ikke, hvilke konkrete tjenester de enkelte henvendelser drejer sig om, men det kan blandt andet være Hotmail, Outlook.com, Xbox Live, Bing og Skype.

Softwarefirmaet anslår selv, at det er mindre 0,02 pct. af de aktive brugere, der har været berørt af en henvendelse om dataudlevering i det sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere