Artikel top billede

Microsoft: Så mange data har vi udleveret til politiet

Microsoft har nu for første gang afsløret antallet af henvendelser for at få udleveret data om brugerne. I Danmark har der kun været få henvendelser.

Google udsender hvert halve år sin Transparency Report, der fortæller om myndighedernes forsøg på at få udleveret data eller blokere indhold på nettet. Nu er Microsoft fulgt i kølvandet på Google med sin første Law Enforcement Requests Report. Den fortæller at Microsoft har modtaget 75.378 henvendelser fra myndigheder i 2012.

Det handler typisk om at få udleveret data om brugere af selskabets tjenester og produkter. Men kun i 2,2 pct. af sagerne har Microsoft udleveret indhold - det kan f.eks. være tekst fra e-mails eller billeder, der er gemt på firmaets servere.

I 84,2 pct. af sagerne har man typisk kun udleveret brugerens navn eller mail-adresse - men ikke indhold af kommunikationen.

De fleste henvendelser kom fra myndigheder i USA (11.073), Storbritannien (9.226) og Frankrig (8.603). Det anslås at omkring 135.000 brugerkonti har været berørt af de forskellige henvendelser.

I Danmark har Microsoft modtaget 128 henvendelser fra myndigheder i 2012. Det handlede om 191 brugerkonti, fortæller softwarefirmaet i rapporten.

I 17 af disse sager har Microsoft ikke været i stand til at udlevere data, fordi man ikke har fundet de pågældende oplysninger i systemerne. I de resterende 111 sager har Microsoft udleveret data om brugerne eller deres transaktioner, men det understreges, at der ikke er tale om indholdsdata.

Rapporten fortæller også, at der er modtaget næsten tre gange flere henvendelser i Sverige end i Danmark, og der er udleveret data i 293 svenske sager.

Microsoft fortæller ikke, hvilke konkrete tjenester de enkelte henvendelser drejer sig om, men det kan blandt andet være Hotmail, Outlook.com, Xbox Live, Bing og Skype.

Softwarefirmaet anslår selv, at det er mindre 0,02 pct. af de aktive brugere, der har været berørt af en henvendelse om dataudlevering i det sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.