Artikel top billede

Disney lukker legendarisk spilstudie

En af verdens mest berømte spiludviklere må nu dreje nøglen om. Studiet har søsat sit sidste spil.

Efter mere end 30 år er det slut med det legendariske spilstudie LucasArts, der står bag klassikere som Monkey Island-serien, Day of the Tentacle og mange Star Wars- og Indiana Jones-spil.  LucasArts blev solgt til Disney-koncernen sidste år sammen med resten af George Lucas' galaktiske imperium, og nu har Disney besluttet at afskedige de 200 medarbejdere og lukke spilstudiet.

Disney betalte omkring 22 milliarder kroner for Lucasfilm og de andre George Lucas-firmaer sidste år, og dermed har selskabet også fået licens til at producere nye Star Wars-film. Der er allerede tre film på vej, og de tilhørende spil skal nu udvikles af andre spilfirmaer med licens fra Disney.

To nye spil har angiveligt været under udvikling hos LucasArts - Star Wars 1313 og Star Wars First Assault - og deres fremtid er nu usikker. En mindre del er udviklerne fra LucasArts har fået tilbudt ansættelse hos Disney Interactive.

LucasArts blev stiftet i 1982 under navnet Lucasfilm Games. Spilstudiet blev kendt for sine humoristiske og syrede adventure-spil, som det klassiske Maniac Mansion fra 1987. I de seneste år har spilstudiet mistet en stor del af sin glans. Det sidste Star Wars-spil, Force Unleashed 2 fra 2010, blev ikke en stor succes.  

Adventure-genren er ved at blive genoplivet efter mange års fravær, og det skyldes ikke mindst crowdfunding-platformen Kickstarter.

Den tidligere LucasArts-udvikler Tim Schafer, der stod bag Day of the Tentacle og Secret of Monkey Island, samlede sidste år mere end 18 millioner kroner til et nyt adventure-spil på Kickstarter. Hans spilfirma Double Fine vil genoplive de gamle point-and-click spil.

Et andet højt profileret spilprojekt, Torment: Tides of Numenera, slutter i de kommende timer på Kickstarter. Det har indtil videre samlet næsten 20 millioner kroner og er dermed på vej til at sætte en ny crowdfunding-rekord for spil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.