Artikel top billede

Facebook skaber ny social oplevelse på Android

Facebook har udviklet en ny Android-brugerflade, Home, som er tæt integreret med det sociale netværk.

"Vi bygger ikke en telefon. Vi bygger ikke et operativsystem. Men vi bygger noget, der er integreret meget dybere end en app". Sådan lød Mark Zuckerbergs indledning til Facebooks pressemøde i San Francisco torsdag aften dansk tid. Dermed kunne han straks også aflive de mange rygter om, at Facebook vil lancere sin egen smartphone eller et nyt operativsystem baseret på Android.

Facebook har i stedet udviklet en brugerflade, som ligger oven på det eksisterende Android og forvandler det til en mere social oplevelse. Dette kaldes for "Home". Mange brugere vil opleve det som et helt nyt operativsystem. Allerede på telefonens startskærm kan man se opdateringer fra sine Facebook-venner i den såkaldte "cover feed", der minder om den kendte nyhedsoversigt på det sociale netværk.

Mark Zuckerberg fremhævede, at den nye mobiloplevelse er fokuseret på mennesker og ikke apps. Der er små runde billeder af dine venner - kaldet "chat heads" - der dukker op på skærmen, når der kommer nye beskeder. Det fungerer både med Facebook-meddelelser og almindelige sms'er.

Det er så muligt at læse beskeden og skrive et svar uden at forlade det aktuelle applikations-vindue.

Der er stadig adgang til alle de sædvanlige applikationer, men de er gemt væk i en særlig oversigt, hvor man selv kan organisere dem.

Facebook har allerede mobile apps til Android og iOS, men det nye Home forvandler hele enheden til en "Facebook-telefon". Den første version til Android-smartphones kan downloades gratis fra den 12. juli i Google Play-butikken. Senere kommer også en udgave til tablet-pc'er med Android.

Der var intet nyt om, hvorvidt Facebook vil udvikle en version af Home til iOS, men Mark Zuckerberg understregede flere gange, at det er den åbne arkitektur i Android, der har gjort det muligt at udvikle Home. Det vil næppe være muligt at give den samme oplevelse med dyb integration i iOS uden et meget tæt samarbejde med Apple.

Den første sociale mobil

Facebook kom ikke med sin egen telefon, men selskabet har startet et partnerprogram, hvor mobiltelefon-producenter kan præinstallere Home på deres telefoner. De første deltagere i programmet er HTC og AT&T, der er gået sammen om at udvikle en ny smartphone med Facebook Home, HTC First.

Den bliver lanceret i USA den 12. april - altså den samme dag, som Home bliver tilgængelig for alle - og kommer til at koste 99 dollar hos AT&T. Mark Zuckerberg fortalte, at telefonen også snart kommer til Europa gennem partnerskaber med lokale teleoperatører. Desuden kommer der flere smartphones med Home præinstalleret fra andre producenter.

Selvom alle kan hente Home gratis fra den 12. april, er der indtil videre kun fem smartphone-modeller, der er godkendt til at køre den nye brugerflade. Det er HTC One, One X(+), Samsung Galaxy S III, S4 og Galaxy Note II.

Facebook kunne også fortælle, at der fremover kommer opdateringer til Home hver måned.

Det er allerede mere end halvdelen af alle besøg hos Facebook, der sker med mobile enheder, og denne andel forventes at blive endnu større i den kommende tid. Zuckerberg fremhævede, at den største del af verdens befolkning stadig ikke er på nettet - og deres første weboplevelse kommer på en mobil enhed og ikke på en traditionel computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.