Artikel top billede

Facebook skaber ny social oplevelse på Android

Facebook har udviklet en ny Android-brugerflade, Home, som er tæt integreret med det sociale netværk.

"Vi bygger ikke en telefon. Vi bygger ikke et operativsystem. Men vi bygger noget, der er integreret meget dybere end en app". Sådan lød Mark Zuckerbergs indledning til Facebooks pressemøde i San Francisco torsdag aften dansk tid. Dermed kunne han straks også aflive de mange rygter om, at Facebook vil lancere sin egen smartphone eller et nyt operativsystem baseret på Android.

Facebook har i stedet udviklet en brugerflade, som ligger oven på det eksisterende Android og forvandler det til en mere social oplevelse. Dette kaldes for "Home". Mange brugere vil opleve det som et helt nyt operativsystem. Allerede på telefonens startskærm kan man se opdateringer fra sine Facebook-venner i den såkaldte "cover feed", der minder om den kendte nyhedsoversigt på det sociale netværk.

Mark Zuckerberg fremhævede, at den nye mobiloplevelse er fokuseret på mennesker og ikke apps. Der er små runde billeder af dine venner - kaldet "chat heads" - der dukker op på skærmen, når der kommer nye beskeder. Det fungerer både med Facebook-meddelelser og almindelige sms'er.

Det er så muligt at læse beskeden og skrive et svar uden at forlade det aktuelle applikations-vindue.

Der er stadig adgang til alle de sædvanlige applikationer, men de er gemt væk i en særlig oversigt, hvor man selv kan organisere dem.

Facebook har allerede mobile apps til Android og iOS, men det nye Home forvandler hele enheden til en "Facebook-telefon". Den første version til Android-smartphones kan downloades gratis fra den 12. juli i Google Play-butikken. Senere kommer også en udgave til tablet-pc'er med Android.

Der var intet nyt om, hvorvidt Facebook vil udvikle en version af Home til iOS, men Mark Zuckerberg understregede flere gange, at det er den åbne arkitektur i Android, der har gjort det muligt at udvikle Home. Det vil næppe være muligt at give den samme oplevelse med dyb integration i iOS uden et meget tæt samarbejde med Apple.

Den første sociale mobil

Facebook kom ikke med sin egen telefon, men selskabet har startet et partnerprogram, hvor mobiltelefon-producenter kan præinstallere Home på deres telefoner. De første deltagere i programmet er HTC og AT&T, der er gået sammen om at udvikle en ny smartphone med Facebook Home, HTC First.

Den bliver lanceret i USA den 12. april - altså den samme dag, som Home bliver tilgængelig for alle - og kommer til at koste 99 dollar hos AT&T. Mark Zuckerberg fortalte, at telefonen også snart kommer til Europa gennem partnerskaber med lokale teleoperatører. Desuden kommer der flere smartphones med Home præinstalleret fra andre producenter.

Selvom alle kan hente Home gratis fra den 12. april, er der indtil videre kun fem smartphone-modeller, der er godkendt til at køre den nye brugerflade. Det er HTC One, One X(+), Samsung Galaxy S III, S4 og Galaxy Note II.

Facebook kunne også fortælle, at der fremover kommer opdateringer til Home hver måned.

Det er allerede mere end halvdelen af alle besøg hos Facebook, der sker med mobile enheder, og denne andel forventes at blive endnu større i den kommende tid. Zuckerberg fremhævede, at den største del af verdens befolkning stadig ikke er på nettet - og deres første weboplevelse kommer på en mobil enhed og ikke på en traditionel computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere