Artikel top billede

Ta' til Sverige og få gratis netadgang

Stor svensk by åbner i dag for gratis Wi-Fi. Google og Silicon Valley er inspirationskilden.

300 kilometer nord for Malmø ligger byen Jönköping. En by med ca. 80.000 indbyggere og nu også en by med gratis internetadgang ... hvis man altså kan nøjes med at være på to timer i døgnet.

I dag åbner byen for i første omgang 20 Wi-Fi-hotspots, som besøgende gratis kan bruge til at komme på nettet. Inden sommeren vil internetoperatøren Junet, som har opbygget nettet, have 30-35 hotspots i drift, skriver idg.se.

Det er Jönköping kommune og en række virksomheder i området, som står bag nettet. Indtægterne til driften skal blandt andet komme fra annoncer på sitet wifijkpg.se, som det er nødvendigt at besøge for at komme gratis på nettet.

Som nævnt er det gratis at komme på nettet i to timer i døgnet, Hvis man vil være på i længere tid, koster det en euro i døgnet.

Inspirationen til satsningen kommer fra Silicon Valley, hvor Google har skabt et lignende koncept, siger projektleder Mattias Lind fra Junet til idg.se.

Jönköping ligger lige ved sydspidsen af den kæmpestore svenske sø Vättern. Byen er vokset sammen med byen Huskvarna, som mange danskere sikkert kender som hjemsted for industrikoncernen Husqvarna.

Byen huser også den store messevirksomhed Elmia, som blandt andet er stedet, hvor verdens største digitale festival og LAN-party foregår under navnet DreamHack.

LÆS OGSÅ:

Galleri: Tag med på Dreamhack - med verdens hurtigste internetforbindelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere