Artikel top billede

Små antenner skaber panik hos tv-selskaber

Lej en mini-antenne hos os, og vi streamer dit tv-signal. Det er konceptet hos Aereo, som nu har fået de største tv-giganter på nakken.

Et nystartet internet-firma i USA har skabt panik hos tv-selskaberne med et usædvanligt koncept, hvor almindelige tv-kanaler bliver streamet over nettet. Nu truer Fox og CBS med at slukke for deres terrestriske antennesignaler i hele landet, hvis tjenesten ikke bliver lukket.  

Aereo har startet sin tjeneste i New York og udvider den nu til flere byer i USA. Her kan brugerne betale for at leje en mini-antenne i et datacenter, der modtager tv-signalet og streamer det videre ud på nettet.  

Denne tekniske anordning - én antenne for hver bruger - er nødvendig for at opfylde forpligtelserne i de såkaldte retransmission consent-regler, som betyder, at tredjeparter skal betale licens for at udbrede tv-signalet.

Det kræver så, at Aereo skal forhandle med hvert enkelt tv-selskab for at få rettighederne til at streame deres signaler på nettet. Men Aereo bruger et simpelt trick. Hver borger i USA har retten til at modtage signalet over deres egen antenne. Men det er ikke et krav, at antennen skal placeres på taget af huset.

I stedet kan man altså vælge at placere antennen i Aereos datacenter og få sit tv-signal streamet ud på nettet derfra. Det koster fra 8 dollar om måneden. Men så er der også mulighed for at modtage tv-signalet på alle sine netopkoblede enheder og gemme tv-udsendelser i skyen hos Aereo.

Der er altså kun åbne tv-kanaler, der i forvejen er frit tilgængelige med en almindelig antenne, som kan modtages over Aereo. Men alligevel har tv-selskaberne gjort alt for at få lukket tjenesten.

Ifølge The Verge truer både Fox og CBS med at slukke for det almindelige tv-signal og konvertere deres kanaler til betalings-tv. Det vil ramme millioner af tv-seere og kan være meget svært at gennemføre i praksis.

Det har vakt opsigt, at de største udbydere af Free TV i USA overvejer at sige farvel til terrestrisk tv-transmission, blot fordi et lille internet-firma har installeret nogle antenner i et datacenter.

Sagen er ikke mindst interessant, fordi den tidligere Fox-chef og mediemogul Barry Diller har investeret omkring 150 mio. kr. i Aereo. Nu bliver Aereo-sagen fremstillet som et opgør mellem dem gamle og nye medieverden. Indtil videre har Aereo fået medhold ved domstolene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.