Artikel top billede

Små antenner skaber panik hos tv-selskaber

Lej en mini-antenne hos os, og vi streamer dit tv-signal. Det er konceptet hos Aereo, som nu har fået de største tv-giganter på nakken.

Et nystartet internet-firma i USA har skabt panik hos tv-selskaberne med et usædvanligt koncept, hvor almindelige tv-kanaler bliver streamet over nettet. Nu truer Fox og CBS med at slukke for deres terrestriske antennesignaler i hele landet, hvis tjenesten ikke bliver lukket.  

Aereo har startet sin tjeneste i New York og udvider den nu til flere byer i USA. Her kan brugerne betale for at leje en mini-antenne i et datacenter, der modtager tv-signalet og streamer det videre ud på nettet.  

Denne tekniske anordning - én antenne for hver bruger - er nødvendig for at opfylde forpligtelserne i de såkaldte retransmission consent-regler, som betyder, at tredjeparter skal betale licens for at udbrede tv-signalet.

Det kræver så, at Aereo skal forhandle med hvert enkelt tv-selskab for at få rettighederne til at streame deres signaler på nettet. Men Aereo bruger et simpelt trick. Hver borger i USA har retten til at modtage signalet over deres egen antenne. Men det er ikke et krav, at antennen skal placeres på taget af huset.

I stedet kan man altså vælge at placere antennen i Aereos datacenter og få sit tv-signal streamet ud på nettet derfra. Det koster fra 8 dollar om måneden. Men så er der også mulighed for at modtage tv-signalet på alle sine netopkoblede enheder og gemme tv-udsendelser i skyen hos Aereo.

Der er altså kun åbne tv-kanaler, der i forvejen er frit tilgængelige med en almindelig antenne, som kan modtages over Aereo. Men alligevel har tv-selskaberne gjort alt for at få lukket tjenesten.

Ifølge The Verge truer både Fox og CBS med at slukke for det almindelige tv-signal og konvertere deres kanaler til betalings-tv. Det vil ramme millioner af tv-seere og kan være meget svært at gennemføre i praksis.

Det har vakt opsigt, at de største udbydere af Free TV i USA overvejer at sige farvel til terrestrisk tv-transmission, blot fordi et lille internet-firma har installeret nogle antenner i et datacenter.

Sagen er ikke mindst interessant, fordi den tidligere Fox-chef og mediemogul Barry Diller har investeret omkring 150 mio. kr. i Aereo. Nu bliver Aereo-sagen fremstillet som et opgør mellem dem gamle og nye medieverden. Indtil videre har Aereo fået medhold ved domstolene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere