Artikel top billede

Commodore C65. Foto: Ebay.de

Unikt tilbud: Commodore 65 til kun 57.000 kroner

Bliv både top-nostalgiker og unik på én gang: En sjælden Commodore prototype er til salg på Ebay, men du skal have den store pengepung frem for at være med.

Tilbage i 80´erne sad denne forfatter foran et TV som var dybere end skærmen var bred.

På bordet foran mig stod en brødkassende-lignende computer, over den en båndstation og en skruetrækker til at fintune tonehovedet. Til venstre for brødkassen stod den hundedyre og misundelsesværdige 1541 diskettestation og, smidt et sted mellem det hele, et uforgængeligt Wico-joystick. Det eneste joystick der kunne overleve Summer og Winter Games i mere end 2 dage.

Men en dag var det slut. Ind i mit liv kom en IBM PS/2 model 50 og spil som Civilization og Railroad Tycoon med blæret VGA-grafik og 256 farver.

Jeg følte mig lidt skyldig over at sætte brødkassen i kælderen, men lærte senere at nok havde jeg svigtet Commodore til fordel for PC´erne - men samtidig havde det dengang måske nok mest succesfulde it-firma både tøvet og ultimativt stået på perronen mens toget kørte fra dem (interesserede og Commodore nostalgikere bør i øvrigt se nærmere på denne bog).

Prototype var bud på C64-afløser

Men Commodore var ikke gået helt i stå. Det vidner flere prototyper, som skulle afløse Commodore C64, om.

Nu er en af dem kommet til salg på den tyske ebay. Og den kan blive din. Såfremt du er parat til at hive den store pengepung frem. For i skrivende stund er højeste bud på 7.600 Euro eller knapt 57.000 kroner.

For den pris får du en sjælden prototype og diverse tilbehør - og ikke mindst mulighede for at prale over for dine gamle venner fra C64-dagene for længe siden.

Overvejer du at byde er det nok værd at bemærke at fraværet af styresystemet og C64-tilstand vil kræve noget fingersnilde. Men hey, det var jo sådan verden var dengang - ikke som de unge nu om dage, der bare forventer at de kan købe alt muligt it-udstyr der virker og ikke kræver en skruetrækker for at starte et program

Nostalgiske C64-folk, folk med for mange penge og andre nysgerrige kan finde auktionen på den tyske Ebay her.

Der er i skrivende stund lidt over 2 dage tilbage af auktionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere