Artikel top billede

Commodore C65. Foto: Ebay.de

Unikt tilbud: Commodore 65 til kun 57.000 kroner

Bliv både top-nostalgiker og unik på én gang: En sjælden Commodore prototype er til salg på Ebay, men du skal have den store pengepung frem for at være med.

Tilbage i 80´erne sad denne forfatter foran et TV som var dybere end skærmen var bred.

På bordet foran mig stod en brødkassende-lignende computer, over den en båndstation og en skruetrækker til at fintune tonehovedet. Til venstre for brødkassen stod den hundedyre og misundelsesværdige 1541 diskettestation og, smidt et sted mellem det hele, et uforgængeligt Wico-joystick. Det eneste joystick der kunne overleve Summer og Winter Games i mere end 2 dage.

Men en dag var det slut. Ind i mit liv kom en IBM PS/2 model 50 og spil som Civilization og Railroad Tycoon med blæret VGA-grafik og 256 farver.

Jeg følte mig lidt skyldig over at sætte brødkassen i kælderen, men lærte senere at nok havde jeg svigtet Commodore til fordel for PC´erne - men samtidig havde det dengang måske nok mest succesfulde it-firma både tøvet og ultimativt stået på perronen mens toget kørte fra dem (interesserede og Commodore nostalgikere bør i øvrigt se nærmere på denne bog).

Prototype var bud på C64-afløser

Men Commodore var ikke gået helt i stå. Det vidner flere prototyper, som skulle afløse Commodore C64, om.

Nu er en af dem kommet til salg på den tyske ebay. Og den kan blive din. Såfremt du er parat til at hive den store pengepung frem. For i skrivende stund er højeste bud på 7.600 Euro eller knapt 57.000 kroner.

For den pris får du en sjælden prototype og diverse tilbehør - og ikke mindst mulighede for at prale over for dine gamle venner fra C64-dagene for længe siden.

Overvejer du at byde er det nok værd at bemærke at fraværet af styresystemet og C64-tilstand vil kræve noget fingersnilde. Men hey, det var jo sådan verden var dengang - ikke som de unge nu om dage, der bare forventer at de kan købe alt muligt it-udstyr der virker og ikke kræver en skruetrækker for at starte et program

Nostalgiske C64-folk, folk med for mange penge og andre nysgerrige kan finde auktionen på den tyske Ebay her.

Der er i skrivende stund lidt over 2 dage tilbage af auktionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.