Artikel top billede

Commodore C65. Foto: Ebay.de

Unikt tilbud: Commodore 65 til kun 57.000 kroner

Bliv både top-nostalgiker og unik på én gang: En sjælden Commodore prototype er til salg på Ebay, men du skal have den store pengepung frem for at være med.

Tilbage i 80´erne sad denne forfatter foran et TV som var dybere end skærmen var bred.

På bordet foran mig stod en brødkassende-lignende computer, over den en båndstation og en skruetrækker til at fintune tonehovedet. Til venstre for brødkassen stod den hundedyre og misundelsesværdige 1541 diskettestation og, smidt et sted mellem det hele, et uforgængeligt Wico-joystick. Det eneste joystick der kunne overleve Summer og Winter Games i mere end 2 dage.

Men en dag var det slut. Ind i mit liv kom en IBM PS/2 model 50 og spil som Civilization og Railroad Tycoon med blæret VGA-grafik og 256 farver.

Jeg følte mig lidt skyldig over at sætte brødkassen i kælderen, men lærte senere at nok havde jeg svigtet Commodore til fordel for PC´erne - men samtidig havde det dengang måske nok mest succesfulde it-firma både tøvet og ultimativt stået på perronen mens toget kørte fra dem (interesserede og Commodore nostalgikere bør i øvrigt se nærmere på denne bog).

Prototype var bud på C64-afløser

Men Commodore var ikke gået helt i stå. Det vidner flere prototyper, som skulle afløse Commodore C64, om.

Nu er en af dem kommet til salg på den tyske ebay. Og den kan blive din. Såfremt du er parat til at hive den store pengepung frem. For i skrivende stund er højeste bud på 7.600 Euro eller knapt 57.000 kroner.

For den pris får du en sjælden prototype og diverse tilbehør - og ikke mindst mulighede for at prale over for dine gamle venner fra C64-dagene for længe siden.

Overvejer du at byde er det nok værd at bemærke at fraværet af styresystemet og C64-tilstand vil kræve noget fingersnilde. Men hey, det var jo sådan verden var dengang - ikke som de unge nu om dage, der bare forventer at de kan købe alt muligt it-udstyr der virker og ikke kræver en skruetrækker for at starte et program

Nostalgiske C64-folk, folk med for mange penge og andre nysgerrige kan finde auktionen på den tyske Ebay her.

Der er i skrivende stund lidt over 2 dage tilbage af auktionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere