Artikel top billede

Stream film lovligt - og udlån dem til 10 af dine venner

Voddler laver socialt twist på sin filmstreamingtjeneste.

Når du i gamle dage lånte en vhs eller dvd hos den lokale kiosk, kunne du i lejeperioden dele oplevelsen med venner ved at give det fysiske medie til dem - selv om lejebetingelserne ikke gav dig lov til det.

En lignende mulighed kommer nu til den digitale underholdningsindustri, hvor vi ellers ikke har et fysisk medie at overdrage til vennerne.

Hos den svenskstartede streamingtjeneste Voddler har man ved sin internationale lancering tilføjet Voddler LiveShelf. En mulighed for at leje en film - og invitere sine venner til at kigge med. Op til 10 personer kan inviteres og se den samme film hjemme hos dem selv.

Penge tilbage til producenterne

Muligheden for at dele med venner gælder både for lejefilm og de film, som man vælger at købe. De lejede film kan i lejeperioden på 48 timer ses af vennerne. Har man købt filmen, vil det til enhver tid være muligt at invitere bekendte til at se den. Men maksimalt 10 personer.

LiveShelf kan også fungere som digital hylde for andre af brugernes film, som de har købt andre steder eller rippet fra dvd-samlingen.

På Voddler har man i lang tid kunnet se en række gratis film, men hvis man vil se de nyeste film og have adgang til delefunktionen, skal man betale cirka 50 kroner om måneden.

"At dele er helt naturligt, og vores digitale hylde er den første lovlige tjeneste, som direkte opfordrer til at dele," siger Voddler-chef Marcus Bäcklund ifølge Sydney Morning Herald.
 
"Folk vil stoppe med at forfalde til pirattjenesterne," mener han.

Voddler har angiveligt over en million registrerede brugere fordelt i Norden og Spanien. Nu åbner tjenesten for et bredere globalt publikum og går dermed også i skarpere konkurrence med Netflix, HBO Nordic og YouBio.

Voddler blev i sin tid introduceret til det danske marked i partnerskab med Telenor, der lavede samme partnerskab med musiktjenesten Wimp.

LÆS OGSÅ: 

Danske pirater: Vi stopper hvis vi får bedre udvalg og hurtigere adgang til film

"Lovlig tjenester kan ikke redde branchen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.