Artikel top billede

Stream film lovligt - og udlån dem til 10 af dine venner

Voddler laver socialt twist på sin filmstreamingtjeneste.

Når du i gamle dage lånte en vhs eller dvd hos den lokale kiosk, kunne du i lejeperioden dele oplevelsen med venner ved at give det fysiske medie til dem - selv om lejebetingelserne ikke gav dig lov til det.

En lignende mulighed kommer nu til den digitale underholdningsindustri, hvor vi ellers ikke har et fysisk medie at overdrage til vennerne.

Hos den svenskstartede streamingtjeneste Voddler har man ved sin internationale lancering tilføjet Voddler LiveShelf. En mulighed for at leje en film - og invitere sine venner til at kigge med. Op til 10 personer kan inviteres og se den samme film hjemme hos dem selv.

Penge tilbage til producenterne

Muligheden for at dele med venner gælder både for lejefilm og de film, som man vælger at købe. De lejede film kan i lejeperioden på 48 timer ses af vennerne. Har man købt filmen, vil det til enhver tid være muligt at invitere bekendte til at se den. Men maksimalt 10 personer.

LiveShelf kan også fungere som digital hylde for andre af brugernes film, som de har købt andre steder eller rippet fra dvd-samlingen.

På Voddler har man i lang tid kunnet se en række gratis film, men hvis man vil se de nyeste film og have adgang til delefunktionen, skal man betale cirka 50 kroner om måneden.

"At dele er helt naturligt, og vores digitale hylde er den første lovlige tjeneste, som direkte opfordrer til at dele," siger Voddler-chef Marcus Bäcklund ifølge Sydney Morning Herald.
 
"Folk vil stoppe med at forfalde til pirattjenesterne," mener han.

Voddler har angiveligt over en million registrerede brugere fordelt i Norden og Spanien. Nu åbner tjenesten for et bredere globalt publikum og går dermed også i skarpere konkurrence med Netflix, HBO Nordic og YouBio.

Voddler blev i sin tid introduceret til det danske marked i partnerskab med Telenor, der lavede samme partnerskab med musiktjenesten Wimp.

LÆS OGSÅ: 

Danske pirater: Vi stopper hvis vi får bedre udvalg og hurtigere adgang til film

"Lovlig tjenester kan ikke redde branchen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere