Banker trætte af bøvl: Smider Java på porten

De mange sikkerheds-problemer har fået norske banker til helt at droppe Java.

I de seneste måneder har Oracle haft travlt med at lappe sikkerhedshuller i Java. I flere omgange er brugerne blevet opfordret til helt at undgå Java. Men teknologien bruges til det danske NemID-login, og det betyder, at danske netbank-brugere ikke uden videre kan skrotte Java.

I Norge er situationen den samme. Her har bankerne nu taget konsekvensen og fjernet Java fra deres BankID. Ifølge digi.no bliver det nye BankID 2.0 præsenteret på et pressemøde torsdag - og det er helt uden Java.

Det er de mange sikkerhedshuller i Java, der har fået de norske banker til at droppe teknologien.

Pengeinstitutterne ejer selv BankID i Norge og de har sat selskabet under pres for at finde et alternativ til Java.

Først på pressemødet torsdag bliver det afsløret, hvilken løsning der er valgt som alternativ til Java.

BankID bekræfter over for det norske Computerworld, at man er klar med en alternativ løsning.

"Nu er vi klar til at fremvise det, som vi mener er en god løsning," siger Hege Steinsland, kommunikationschef i BankID, til Computerworld.

Den endelige beslutning om at skifte til den nye teknologi skal først træffes til juni. Her skal bankerne tage stilling til, om de vil investere i den nye løsning.

Foruden sikkerhedsproblemerne er en anden hovedgrund til at skrotte Java, at teknologien ikke når ud til alle browsere og platforme.

En analytiker hilser beslutningen velkommen og betegner Java som halvfemser-teknologi.

"Java har overskredet sin holdbarhed. Den kan aldrig blive sikker, uanset hvad Oracle gør, fordi brugerne ikke opdaterer. Bankløsninger fungerer udmærket på smartphones uden Java. Tilsvarende mekanismer kan bruges på andre platforme," siger Helge Skrivervik fra Mymayday.com.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.