Artikel top billede

Banker trætte af bøvl: Smider Java på porten

De mange sikkerheds-problemer har fået norske banker til helt at droppe Java.

I de seneste måneder har Oracle haft travlt med at lappe sikkerhedshuller i Java. I flere omgange er brugerne blevet opfordret til helt at undgå Java. Men teknologien bruges til det danske NemID-login, og det betyder, at danske netbank-brugere ikke uden videre kan skrotte Java.

I Norge er situationen den samme. Her har bankerne nu taget konsekvensen og fjernet Java fra deres BankID. Ifølge digi.no bliver det nye BankID 2.0 præsenteret på et pressemøde torsdag - og det er helt uden Java.

Det er de mange sikkerhedshuller i Java, der har fået de norske banker til at droppe teknologien.

Pengeinstitutterne ejer selv BankID i Norge og de har sat selskabet under pres for at finde et alternativ til Java.

Først på pressemødet torsdag bliver det afsløret, hvilken løsning der er valgt som alternativ til Java.

BankID bekræfter over for det norske Computerworld, at man er klar med en alternativ løsning.

"Nu er vi klar til at fremvise det, som vi mener er en god løsning," siger Hege Steinsland, kommunikationschef i BankID, til Computerworld.

Den endelige beslutning om at skifte til den nye teknologi skal først træffes til juni. Her skal bankerne tage stilling til, om de vil investere i den nye løsning.

Foruden sikkerhedsproblemerne er en anden hovedgrund til at skrotte Java, at teknologien ikke når ud til alle browsere og platforme.

En analytiker hilser beslutningen velkommen og betegner Java som halvfemser-teknologi.

"Java har overskredet sin holdbarhed. Den kan aldrig blive sikker, uanset hvad Oracle gør, fordi brugerne ikke opdaterer. Bankløsninger fungerer udmærket på smartphones uden Java. Tilsvarende mekanismer kan bruges på andre platforme," siger Helge Skrivervik fra Mymayday.com.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere