Artikel top billede

Ny Xbox klar i næste måned

Den næste Xbox bliver præsenteret den 21. maj.

Microsoft har rundsendt en invitation til et presse-arrangement den 21. maj, hvor selskabet vil præsentere den næste generation af konsollen Xbox. Der bliver mulighed for at følge arrangementet via en live-stream fra Microsofts hovedkvarter i Redmond. Streamen bliver tilgængelig på en række forskellige tjenester, herunder Xbox.com, Xbox Live, Spike og Gametrailers.

"Vi er glade for endelig at kunne trække gardinet til side og løfte sløret for, hvad vi har arbejdet på den seneste tid," lyder beskeden fra Microsoft i den kortfattede invitation.

Præsentationen starter kl. 10 om morgenen lokal tid, hvilket er kl. 19 dansk tid.

Microsoft skriver i sin invitation, at man vil dele sin vision for Xbox og give en "lille forsmag" på fremtiden med Xbox. Dermed ser det ud til, at Microsoft ikke er klar til at afsløre alle de tekniske detaljer den 21. maj.

Først 19 dage senere vil Microsoft give et fuldt indblik i hele sit lineup af spil og fortælle mere om konsollen på Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles.

Microsoft følger den samme strategi som Sony, der præsenterede sin PlayStation 4 tilbage i februar. Her valgte Sony også at holde en række detaljer tilbage - herunder konsollens endelige udseende.

Det regnes for sikkert, at den nye Xbox ligesom PS4 bruger en kombineret processor og grafikchip fra AMD. Men det er uklart, om konsollen kræver en konstant internet-forbindelse (always on), og hvorvidt Microsoft vil indbygge en ny version af sin bevægelsesstyring Kinect.

Den nuværende Xbox 360 kom på markedet i slutningen af 2005, og den sælger stadig bedre end Nintendo Wii og Sonys PlayStation 3.

Det ventes, at Sony også vil vise sin PlayStation 4 på E3-messen i juni, og dermed er der lagt op til en slåskamp mellem den næste konsol-generation.

Den store trussel mod konsollerne er ikke kun de nye billige spilmaskiner som Ouya, men også tendensen hen mod spil på mobile enheder og sociale netværk. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol i november sidste år, men salget har været skuffende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?