Artikel top billede

Nu kommer NemID på mobilen uden Java

De danske banker tester i øjeblikket en ny løsning til NemID uden Java, der også fungerer på mobile platforme.

I sidste uge kunne ComON fortælle om de norske planer for at erstatte Java-login med en webapplikation til BankID. De mange sikkerheds-problemer med Java har fået bankerne til at fravælge teknologien. I Finland har Danske Bank også besluttet at droppe Java til sin netbank og kommer til sommer med en ny version, der er helt fri for Java.

For danske bankkunder bliver der sandsynligvis også mulighed for at gå i banken online uden at bruge det udskældte Java, som ellers er en fast del af NemID.

I Danmark er det stadig nødvendigt at have Java installeret på computeren for at kunne bruge NemID. Men de danske banker tester en løsning, der bruger Javascript i stedet for Java.

"Digitaliseringsstyrelsen og bankerne studerer i denne tid konklusionerne af et forprojekt, hvor en alternativ NemID løsning, som kan fungere på mobile enheder vurderes. Løsningen skal kunne leve op til samme sikkerhedsniveau og have samme brugervenlighed, som vi kender det fra den nuværende NemID-løsning," siger Søren Winge, der er pressechef hos Nets.

En analyse fra sidste forår viste, at det ikke var muligt at overføre det Java-baserede NemID som en separat log-in-løsning til mobile platforme med et sikkerhedsniveau svarende til den aktuelle NemID-løsning på pc. Derfor vil man udvikle en helt ny løsning, der bygger på Javascript.

"Hvis både bankerne og Digitaliseringsstyrelsen vurderer, at løsningen er den rette, vil de starte et udviklings-projekt, der skal gøre det muligt for borgere at bruge NemID fra mobile platforme, såsom smartphones og tablets," siger han.

Digitaliseringsstyrelsen har tidligere lovet at forprojektet skulle afsluttes i april og kontorchef Cecilie Christensen siger til MetroXpress, at konklusionen er lige på trapperne.

»Vi forventer at have det endelige tilbud på udvikling af en ny løsning klar i morgen, og derefter skal vi tage stilling til, om aftalen kan indgås. Det tegner positivt,« siger Cecilie Christensen til avisen mandag.

Hun forventer, at den Javascript-baserede klient til NemID kan være klar i starten af 2014.

LÆS OGSÅ: 

Banker trætte af bøvl - smider java på porten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere