Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Virus på din computer? Smid den ud!

Et tysk ministerium har valgt en radikal metode til at få styr på 170 virusinficerede computere. De blev ganske enkelt smidt ud.

Hvad skal man gøre, når ens computer er blevet inficeret med en virus? Det er et spørgsmål, som enhver computerbruger sikkert har stillet sig selv i tidens løb. Svaret afhænger af, hvor slem infektionen er. I bedste fald kan computeren renses med et godt antivirus-program. Men det kan også være nødvendigt at foretage en mere grundig rensning og i værste fald en geninstallation af hele styresystemet.

En tysk myndighed har valgt en helt anden metode til at få styr på 170 virusinficerede maskiner - og det har nu udløst en større it-skandale.

Det er undervisnings-ministeriet i Schwerin, der opdagede, at en del af computerne var inficeret med Conficker-ormen. Løsningen var meget enkel: de 170 computere blev skrottet.

En del af pc'erne var ellers helt nye, men ministeriet vurderede, at det ville være mere besværligt at rense dem for virus end at smide dem ud og købe nye computere.

Det udløste så en regning til de tyske skatteydere på 1,3 millioner kroner for anskaffelse og installation af 170 helt nye og virusfri computere.

I en rapport fra statsrevisorerne i forbundsstaten Mecklenburg-Vorpommern kritiseres det, at ministeriet fuldstændig manglede et it-sikkerhedskoncept. Man havde ganske enkelt ingen idé om, hvordan man skulle tackle en virus. Den eneste udvej var altså at gribe til hammeren og smadre computerne for at få bugt med den lille software-satan.

Ministeriet har efterfølgende fremlagt et regnestykke, der skulle vise, at det ville have kostet endnu mere at rense computerne for virus end at udskifte dem. Men statsrevisorerne kritiserer, at tallene er grebet ud af luften. De kræver, at ministeriet skal få styr på sin it-sikkerhed.

Der var stor hysteri omkring Conficker-ormen i 2009, men det viste sig senere at være noget af en fuser. Det faktiske antal af inficeringer var meget lavere end de 12 millioner, som McAfee havde forudsagt, og selv om mange frygtede at ormen ville vågne og udløse kaos den 1. april, skete det aldrig.

I tiden op til den 1. april 2009 blev Conficker-ormen fremhævet som den altoverskyggende trussel mod verdens computere. Det ser ud til, at denne hysteri også har fået det tyske ministerium til at overreagere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital