Artikel top billede

Virus på din computer? Smid den ud!

Et tysk ministerium har valgt en radikal metode til at få styr på 170 virusinficerede computere. De blev ganske enkelt smidt ud.

Hvad skal man gøre, når ens computer er blevet inficeret med en virus? Det er et spørgsmål, som enhver computerbruger sikkert har stillet sig selv i tidens løb. Svaret afhænger af, hvor slem infektionen er. I bedste fald kan computeren renses med et godt antivirus-program. Men det kan også være nødvendigt at foretage en mere grundig rensning og i værste fald en geninstallation af hele styresystemet.

En tysk myndighed har valgt en helt anden metode til at få styr på 170 virusinficerede maskiner - og det har nu udløst en større it-skandale.

Det er undervisnings-ministeriet i Schwerin, der opdagede, at en del af computerne var inficeret med Conficker-ormen. Løsningen var meget enkel: de 170 computere blev skrottet.

En del af pc'erne var ellers helt nye, men ministeriet vurderede, at det ville være mere besværligt at rense dem for virus end at smide dem ud og købe nye computere.

Det udløste så en regning til de tyske skatteydere på 1,3 millioner kroner for anskaffelse og installation af 170 helt nye og virusfri computere.

I en rapport fra statsrevisorerne i forbundsstaten Mecklenburg-Vorpommern kritiseres det, at ministeriet fuldstændig manglede et it-sikkerhedskoncept. Man havde ganske enkelt ingen idé om, hvordan man skulle tackle en virus. Den eneste udvej var altså at gribe til hammeren og smadre computerne for at få bugt med den lille software-satan.

Ministeriet har efterfølgende fremlagt et regnestykke, der skulle vise, at det ville have kostet endnu mere at rense computerne for virus end at udskifte dem. Men statsrevisorerne kritiserer, at tallene er grebet ud af luften. De kræver, at ministeriet skal få styr på sin it-sikkerhed.

Der var stor hysteri omkring Conficker-ormen i 2009, men det viste sig senere at være noget af en fuser. Det faktiske antal af inficeringer var meget lavere end de 12 millioner, som McAfee havde forudsagt, og selv om mange frygtede at ormen ville vågne og udløse kaos den 1. april, skete det aldrig.

I tiden op til den 1. april 2009 blev Conficker-ormen fremhævet som den altoverskyggende trussel mod verdens computere. Det ser ud til, at denne hysteri også har fået det tyske ministerium til at overreagere.




IT-JOB

Formpipe Software A/S

Market Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

AP Pension

Arkitekturchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere