Artikel top billede

14.000 Counter Strike-spillere blev misbrugt til at lave Bitcoins

Et netværk med op mod 14.000 Counter-Strike spillere er blevet udnyttet til at udvinde Bitcoins.

Hvis du har spillet Counter-Strike på spilnetværket ESEA, er din computer muligvis blevet brugt til det, der kaldes for Bitcoin-mining. En ukendt medarbejder hos spilfirmaet har brugt op mod 14.000 spillere til at generere de virtuelle mønter, som er steget kraftigt i værdi i den seneste tid. Det skriver Wired.

Bitcoin-systemet er designet sådan, at alle kan udvinde de digitale mønter ved at sætte sin computer til at arbejde som talknuser for Bitcoin-netværket. Det kræver, at man installerer en særlig klient, som løser komplekse matematiske problemer. Det tager meget lang tid, og udbyttet er meget lille.

Men det åbner mulighed for, at nogen kan smugle software ind på din computer og misbruge den til at udvinde Bitcoins. Der er allerede set eksempler på malware, der forsøger at gøre dette.

Nu er det samme så sket for spilnetværket ESEA. Men firmaet er åbenbart selv skyld i problemerne. ESEA distribuerer en særlig "anti-cheat" software, der skal forhindre, at spillerne kan snyde i Counter-Strike.

Firmaet fik selv ideen til at udvide denne software med en officiel funktion til at udvinde Bitcoins, hvor de 14.000 betalende brugere i netværket så kunne stille deres computers regnekraft til rådighed. Denne funktion blev udviklet, men ideen blev droppet igen den 12. april.

Det næste dag besluttede en af selskabets medarbejdere dog at distribuere koden "for sin egen vindings skyld," ifølge ESEA.

I den seneste måneds tid har netværket af Counter-Strike spillere så genereret Bitcoins på deres computer uden at vide det.

Det ser ud til, at den ukendte medarbejder hos ESEA har tjent omkring 20.000 kroner på at udvinde digitale mønter. Nu vil ESEA donere det samme beløb til velgørende formål.

Samtidig undskylder firmaet over for brugerne - men det er måske ikke nok. Der kan være tale om en strafbar forbrydelse under den amerikanske Computer Fraud and Abuse Act.

Her kan du læse mere om, hvordan Bitcoins fungerer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere