Artikel top billede

Han droppede nettet i et år: Sådan blev hans liv

Den 1. maj 2012 forlod tech-journalisten Paul Miller nettet. Det gik ikke, som han havde regnet med.

Han var 26 år og udbrændt. Paul Miller besluttede at trække stikket til nettet den 1. maj 2012 - i en online-video kan man helt bogstaveligt se, hvordan han hiver netkablet ud af computeren - og holde et års pause fra nettet.

Miller er teknologi-journalist hos The Verge, og hans oplevelser i offline-året er dokumenteret i en artikel-serie. Nu er han tilbage på nettet igen - og det er tid til at gøre status over hans år uden internet.

Det gik ikke helt, som han havde forventet.

"Jeg tog fejl. Jeg forlod nettet for et år siden. Jeg troede, at det gjorde mig uproduktiv. Jeg troede, at det var meningsløst. Jeg troede, at det 'fordærvede min sjæl'", indleder han sin afsluttende artikel om året uden www.

På ét punkt kan hans projekt dog betegnes som en succes. Han har klaret at holde sig fra browser, mail og Facebook i et helt år. Han har (over)levet uden nettet.

"Nu skal jeg så fortælle dig, at det har løst alle mine problemer. Hvordan jeg har opnået større forståelse og indsigt. Hvordan jeg er blevet mere 'virkelig', nu. Mere perfekt," skriver Miller.

Men sådan gik det ikke. Han fortæller om, hvordan det hele startede så rosenrødt. Han skrev halvdelen af en roman og fik tid til at møde vennerne og dyrke sport. Tabte sig. Blev mere glad og tilfreds. Kunne koncentrere sig om at læse lange bøger.

I de første måneder virkede det, som om han var blevet et bedre menneske. Havde fundet ind til sig selv. De praktiske problemer løste sig hurtigt. Han fandt rundt i New York med papirkort. Købte trykte bøger og bestilte sine flybilletter hos et rejsebureau. Hans postboks blev hurtigt fyldt med breve - rigtige papirbreve af den gamle slags.

Men det blev også besværligt at leve livet uden internet. Det tog tid at svare på de mange breve - mere tid end at håndtere sin e-mail. Han fik nye dårlige vaner offline. Holdt op med at gå ud med vennerne og glemte at dyrke sport. Blev hjemme for at spille eller læse en bog. Det blev sværere at komme i kontakt med omverdenen.

"Jeg blev hjemme i dagevis. Min telefon døde, og ingen kunne få fat i mig. Mine forældre sendte min søster over til lejligheden for at se, om jeg stadig var i live," fortæller han.

Det et-årige eksperiment uden internet førte til en ny form for isolation og ensomhed. Det blev sværere eller umuligt at holde kontakten med vennerne. Miller udviklede sig til en elektronisk enebo.

"Når jeg er tilbage på nettet, er det ikke sikkert at jeg bruger det rigtigt. Jeg spilder måske tiden eller bliver distraheret eller klikker på alle de forkerte links. Jeg får ikke så meget tid til at læse eller tænke mig om eller skrive den næste store science-fiction roman. Men i det mindste vil jeg være forbundet," slutter Miller sin beretning fra livet uden internet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere