Artikel top billede

Han droppede nettet i et år: Sådan blev hans liv

Den 1. maj 2012 forlod tech-journalisten Paul Miller nettet. Det gik ikke, som han havde regnet med.

Han var 26 år og udbrændt. Paul Miller besluttede at trække stikket til nettet den 1. maj 2012 - i en online-video kan man helt bogstaveligt se, hvordan han hiver netkablet ud af computeren - og holde et års pause fra nettet.

Miller er teknologi-journalist hos The Verge, og hans oplevelser i offline-året er dokumenteret i en artikel-serie. Nu er han tilbage på nettet igen - og det er tid til at gøre status over hans år uden internet.

Det gik ikke helt, som han havde forventet.

"Jeg tog fejl. Jeg forlod nettet for et år siden. Jeg troede, at det gjorde mig uproduktiv. Jeg troede, at det var meningsløst. Jeg troede, at det 'fordærvede min sjæl'", indleder han sin afsluttende artikel om året uden www.

På ét punkt kan hans projekt dog betegnes som en succes. Han har klaret at holde sig fra browser, mail og Facebook i et helt år. Han har (over)levet uden nettet.

"Nu skal jeg så fortælle dig, at det har løst alle mine problemer. Hvordan jeg har opnået større forståelse og indsigt. Hvordan jeg er blevet mere 'virkelig', nu. Mere perfekt," skriver Miller.

Men sådan gik det ikke. Han fortæller om, hvordan det hele startede så rosenrødt. Han skrev halvdelen af en roman og fik tid til at møde vennerne og dyrke sport. Tabte sig. Blev mere glad og tilfreds. Kunne koncentrere sig om at læse lange bøger.

I de første måneder virkede det, som om han var blevet et bedre menneske. Havde fundet ind til sig selv. De praktiske problemer løste sig hurtigt. Han fandt rundt i New York med papirkort. Købte trykte bøger og bestilte sine flybilletter hos et rejsebureau. Hans postboks blev hurtigt fyldt med breve - rigtige papirbreve af den gamle slags.

Men det blev også besværligt at leve livet uden internet. Det tog tid at svare på de mange breve - mere tid end at håndtere sin e-mail. Han fik nye dårlige vaner offline. Holdt op med at gå ud med vennerne og glemte at dyrke sport. Blev hjemme for at spille eller læse en bog. Det blev sværere at komme i kontakt med omverdenen.

"Jeg blev hjemme i dagevis. Min telefon døde, og ingen kunne få fat i mig. Mine forældre sendte min søster over til lejligheden for at se, om jeg stadig var i live," fortæller han.

Det et-årige eksperiment uden internet førte til en ny form for isolation og ensomhed. Det blev sværere eller umuligt at holde kontakten med vennerne. Miller udviklede sig til en elektronisk enebo.

"Når jeg er tilbage på nettet, er det ikke sikkert at jeg bruger det rigtigt. Jeg spilder måske tiden eller bliver distraheret eller klikker på alle de forkerte links. Jeg får ikke så meget tid til at læse eller tænke mig om eller skrive den næste store science-fiction roman. Men i det mindste vil jeg være forbundet," slutter Miller sin beretning fra livet uden internet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.