Artikel top billede

Microsoft siger farvel til Hotmail

Nu er det slut med den gamle mailtjeneste Hotmail, som Microsoft købte i 1997 for næsten tre milliarder kroner.

Microsoft fortæller nu, at alle eksisterende Hotmail-konti er overført til den nye mailtjeneste Outlook.com. Dermed er der sat et punktum for Hotmail, der blev startet af Sabeer Bhatia og Jack Smith i 1996. Det var den første gratis webbaserede mailtjeneste. Et år senere blev Hotmail solgt til Microsoft for op mod tre milliarder kroner og relanceret som en del af MSN (Microsoft Network).

I februar 2013 startede flytningen af brugerne til Outlook.com, som er den officielle afløser for Hotmail, og det er nu afsluttet. Der er nu mere end 400 millioner brugere på Outlook.com.

Flytningen er sket helt automatisk. Brugerne kan stadig beholde den samme mail-adresse med hotmail.com-endelse og det samme kodeord samt kontakter og andet, der ligger i deres konto. Det samme gælder for dem, der har adresser, som ender på msn.com eller live.com.

Der er en lang række nye funktioner i Outlook.com, herunder en nydesignet brugerflade og forbindelser til sociale netværk som Facebook, LinkedIn og Twitter.

Der er en tæt kobling med Microsofts egen SkyDrive, hvor brugerne får 7 GB gratis plads, og det betyder blandt andet, at man nemt kan sende hundredvis af billeder og videoer i en enkelt mail.

Outlook.com er automatisk i stand til at sortere sociale opdateringer og kategorisere e-mails baseret på deres indhold.

I de sidste par måneder har Microsoft blandt andet lanceret en ny Outlook.com-app til Android, en ny kalender-funktion og en preview-udgave af Skype-integration.

Der er hård kamp om webmail-brugerne, og Microsofts nye tjeneste er også en klar udfordring til Google, som har overhalet Hotmail med sin Gmail-tjeneste. Ifølge de seneste tal fra sommeren 2012 har Gmail over 425 millioner brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.