Artikel top billede

Microsoft siger farvel til Hotmail

Nu er det slut med den gamle mailtjeneste Hotmail, som Microsoft købte i 1997 for næsten tre milliarder kroner.

Microsoft fortæller nu, at alle eksisterende Hotmail-konti er overført til den nye mailtjeneste Outlook.com. Dermed er der sat et punktum for Hotmail, der blev startet af Sabeer Bhatia og Jack Smith i 1996. Det var den første gratis webbaserede mailtjeneste. Et år senere blev Hotmail solgt til Microsoft for op mod tre milliarder kroner og relanceret som en del af MSN (Microsoft Network).

I februar 2013 startede flytningen af brugerne til Outlook.com, som er den officielle afløser for Hotmail, og det er nu afsluttet. Der er nu mere end 400 millioner brugere på Outlook.com.

Flytningen er sket helt automatisk. Brugerne kan stadig beholde den samme mail-adresse med hotmail.com-endelse og det samme kodeord samt kontakter og andet, der ligger i deres konto. Det samme gælder for dem, der har adresser, som ender på msn.com eller live.com.

Der er en lang række nye funktioner i Outlook.com, herunder en nydesignet brugerflade og forbindelser til sociale netværk som Facebook, LinkedIn og Twitter.

Der er en tæt kobling med Microsofts egen SkyDrive, hvor brugerne får 7 GB gratis plads, og det betyder blandt andet, at man nemt kan sende hundredvis af billeder og videoer i en enkelt mail.

Outlook.com er automatisk i stand til at sortere sociale opdateringer og kategorisere e-mails baseret på deres indhold.

I de sidste par måneder har Microsoft blandt andet lanceret en ny Outlook.com-app til Android, en ny kalender-funktion og en preview-udgave af Skype-integration.

Der er hård kamp om webmail-brugerne, og Microsofts nye tjeneste er også en klar udfordring til Google, som har overhalet Hotmail med sin Gmail-tjeneste. Ifølge de seneste tal fra sommeren 2012 har Gmail over 425 millioner brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?