Artikel top billede

Dette spilfirma skal redde Star Wars

Det bliver Electronic Arts, der skal udvikle fremtidens Star Wars-spil.

Disney har nu indgået en eksklusiv aftale med spilfirmaet Electronic Arts, som får rettighederne til at udvikle spil baseret på Star Wars-universet. Det sker, efter at Disney har besluttet at lukke det legendariske spilstudie LucasArts, der står bag klassikere som Monkey Island-serien, Day of the Tentacle og mange Star Wars- og Indiana Jones-spil.  

LucasArts blev solgt til Disney-koncernen sidste år sammen med resten af George Lucas' galaktiske imperium, og i sidste måned valgte Disney så at afskedige de 200 medarbejdere og lukke spilstudiet.

Disney betalte omkring 22 milliarder kroner for Lucasfilm og de andre George Lucas-firmaer sidste år, og dermed har selskabet også fået licens til at producere nye Star Wars-film. Der er allerede tre film på vej, og de tilhørende spil skal nu udvikles hos Electronic Arts.

"Enhver spiludvikler drømmer om at lave spil til Star Wars-universet," lyder kommentaren fra EA-chef Frank Gibeau i en pressemeddelelse.

Samtidig beholder Disney dog rettighederne til spil på mobile og sociale platforme som Facebook samt helt simple onlinespil med Star Wars-tema.

Electronic Arts fortæller, at det er spiludviklerne hos Dice (Battlefield), Visceral (Dead Space) og Bioware (The Old Republic), der skal skabe de nye spil. De bliver baseret på Frostbite 3-motoren fra Dice.

Den første af de nye Star Wars-film fra Disney kommer i 2015. EA fortæller, at man også vil udvikle spil med helt nye historier, der ikke bygger direkte på filmene.

Det nu lukkede LucasArts blev stiftet i 1982 under navnet Lucasfilm Games. Spilstudiet blev kendt for sine humoristiske og syrede adventure-spil, som det klassiske Maniac Mansion fra 1987. I de seneste år har spilstudiet mistet en stor del af sin glans.

Det sidste Star Wars-spil, Force Unleashed 2 fra 2010, blev ikke en stor succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere