Artikel top billede

Dette spilfirma skal redde Star Wars

Det bliver Electronic Arts, der skal udvikle fremtidens Star Wars-spil.

Disney har nu indgået en eksklusiv aftale med spilfirmaet Electronic Arts, som får rettighederne til at udvikle spil baseret på Star Wars-universet. Det sker, efter at Disney har besluttet at lukke det legendariske spilstudie LucasArts, der står bag klassikere som Monkey Island-serien, Day of the Tentacle og mange Star Wars- og Indiana Jones-spil.  

LucasArts blev solgt til Disney-koncernen sidste år sammen med resten af George Lucas' galaktiske imperium, og i sidste måned valgte Disney så at afskedige de 200 medarbejdere og lukke spilstudiet.

Disney betalte omkring 22 milliarder kroner for Lucasfilm og de andre George Lucas-firmaer sidste år, og dermed har selskabet også fået licens til at producere nye Star Wars-film. Der er allerede tre film på vej, og de tilhørende spil skal nu udvikles hos Electronic Arts.

"Enhver spiludvikler drømmer om at lave spil til Star Wars-universet," lyder kommentaren fra EA-chef Frank Gibeau i en pressemeddelelse.

Samtidig beholder Disney dog rettighederne til spil på mobile og sociale platforme som Facebook samt helt simple onlinespil med Star Wars-tema.

Electronic Arts fortæller, at det er spiludviklerne hos Dice (Battlefield), Visceral (Dead Space) og Bioware (The Old Republic), der skal skabe de nye spil. De bliver baseret på Frostbite 3-motoren fra Dice.

Den første af de nye Star Wars-film fra Disney kommer i 2015. EA fortæller, at man også vil udvikle spil med helt nye historier, der ikke bygger direkte på filmene.

Det nu lukkede LucasArts blev stiftet i 1982 under navnet Lucasfilm Games. Spilstudiet blev kendt for sine humoristiske og syrede adventure-spil, som det klassiske Maniac Mansion fra 1987. I de seneste år har spilstudiet mistet en stor del af sin glans.

Det sidste Star Wars-spil, Force Unleashed 2 fra 2010, blev ikke en stor succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?