Artikel top billede

Dette spilfirma skal redde Star Wars

Det bliver Electronic Arts, der skal udvikle fremtidens Star Wars-spil.

Disney har nu indgået en eksklusiv aftale med spilfirmaet Electronic Arts, som får rettighederne til at udvikle spil baseret på Star Wars-universet. Det sker, efter at Disney har besluttet at lukke det legendariske spilstudie LucasArts, der står bag klassikere som Monkey Island-serien, Day of the Tentacle og mange Star Wars- og Indiana Jones-spil.  

LucasArts blev solgt til Disney-koncernen sidste år sammen med resten af George Lucas' galaktiske imperium, og i sidste måned valgte Disney så at afskedige de 200 medarbejdere og lukke spilstudiet.

Disney betalte omkring 22 milliarder kroner for Lucasfilm og de andre George Lucas-firmaer sidste år, og dermed har selskabet også fået licens til at producere nye Star Wars-film. Der er allerede tre film på vej, og de tilhørende spil skal nu udvikles hos Electronic Arts.

"Enhver spiludvikler drømmer om at lave spil til Star Wars-universet," lyder kommentaren fra EA-chef Frank Gibeau i en pressemeddelelse.

Samtidig beholder Disney dog rettighederne til spil på mobile og sociale platforme som Facebook samt helt simple onlinespil med Star Wars-tema.

Electronic Arts fortæller, at det er spiludviklerne hos Dice (Battlefield), Visceral (Dead Space) og Bioware (The Old Republic), der skal skabe de nye spil. De bliver baseret på Frostbite 3-motoren fra Dice.

Den første af de nye Star Wars-film fra Disney kommer i 2015. EA fortæller, at man også vil udvikle spil med helt nye historier, der ikke bygger direkte på filmene.

Det nu lukkede LucasArts blev stiftet i 1982 under navnet Lucasfilm Games. Spilstudiet blev kendt for sine humoristiske og syrede adventure-spil, som det klassiske Maniac Mansion fra 1987. I de seneste år har spilstudiet mistet en stor del af sin glans.

Det sidste Star Wars-spil, Force Unleashed 2 fra 2010, blev ikke en stor succes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere