Artikel top billede

Microsoft bøjer sig for kritik: Laver Windows 8 radikalt om

I slutningen af juni kommer den første preview-version af Windows Blue. Og der er store ændringer i vente. Microsoft-chef: Vi har lyttet til brugerne.

Microsoft har nu for første gang bekræftet, at den første preview af Windows Blue (også kendt som Windows 8.1) bliver frigivet i slutningen af juni. Det sker samtidig med Microsofts egen udvikler-konference Build, der holdes den 26.-28. juni i San Francisco. Den færdige version kommer senere i år.

Windows Blue indeholder en række nye funktioner og ændringer i forhold til Windows 8. Der spekuleres nu på, at Microsoft vil bringe startknappen tilbage, som savnes af mange brugere.

Microsofts Windows-chef Julie Larson-Green antydede tirsdag, at Microsoft er parat til at lytte til brugerne: "Vi har forsøgt at forstå, hvad folk ønsker," lød hendes kortfattede kommentar.

De seneste lækkede billeder af Windows Blue viser blandt andet en ny startskærm og nye muligheder for at tilpasse farver og temaer. Det bliver også lettere at ændre systemindstillingerne i Metro-brugerfladen uden at skulle skifte til den klassiske desktop-modus.

Det skulle også være sikkert, at der nu kommer en mulighed for at boote direkte til desktoppen og dermed springe Metro over.

Microsoft har tidligere i år opdateret sine vigtigste apps i Windows 8 som Mail, Calendar og People. Men Blue-opdateringen til Windows ventes at indeholde flere helt nye apps, herunder en alarm, regnemaskine, lydoptager og Movie Moments.  

Desuden indeholder Blue en ny version 11 af browseren Internet Explorer og der er tættere integration med cloud-tjenesten Skydrive.

Det ventes også, at der kommer en "slide to shut down" funktion.

Microsoft har også afsløret, at Windows Blue understøtter flere nye skærmopløsninger og skal reducere batteriforbruget i mobile enheder.

I de næste uger kommer der mange flere detaljer om Windows Blue, lover softwarefirmaet. Microsoft beskriver selv Blue som en "opdatering" til Windows 8, men det er uklart, om den bliver gratis for brugerne.

Fremover vil Microsoft formentlig udgive en årlig opdatering til Windows, hvor Blue så bliver den første.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.