Artikel top billede

Microsoft bøjer sig for kritik: Laver Windows 8 radikalt om

I slutningen af juni kommer den første preview-version af Windows Blue. Og der er store ændringer i vente. Microsoft-chef: Vi har lyttet til brugerne.

Microsoft har nu for første gang bekræftet, at den første preview af Windows Blue (også kendt som Windows 8.1) bliver frigivet i slutningen af juni. Det sker samtidig med Microsofts egen udvikler-konference Build, der holdes den 26.-28. juni i San Francisco. Den færdige version kommer senere i år.

Windows Blue indeholder en række nye funktioner og ændringer i forhold til Windows 8. Der spekuleres nu på, at Microsoft vil bringe startknappen tilbage, som savnes af mange brugere.

Microsofts Windows-chef Julie Larson-Green antydede tirsdag, at Microsoft er parat til at lytte til brugerne: "Vi har forsøgt at forstå, hvad folk ønsker," lød hendes kortfattede kommentar.

De seneste lækkede billeder af Windows Blue viser blandt andet en ny startskærm og nye muligheder for at tilpasse farver og temaer. Det bliver også lettere at ændre systemindstillingerne i Metro-brugerfladen uden at skulle skifte til den klassiske desktop-modus.

Det skulle også være sikkert, at der nu kommer en mulighed for at boote direkte til desktoppen og dermed springe Metro over.

Microsoft har tidligere i år opdateret sine vigtigste apps i Windows 8 som Mail, Calendar og People. Men Blue-opdateringen til Windows ventes at indeholde flere helt nye apps, herunder en alarm, regnemaskine, lydoptager og Movie Moments.  

Desuden indeholder Blue en ny version 11 af browseren Internet Explorer og der er tættere integration med cloud-tjenesten Skydrive.

Det ventes også, at der kommer en "slide to shut down" funktion.

Microsoft har også afsløret, at Windows Blue understøtter flere nye skærmopløsninger og skal reducere batteriforbruget i mobile enheder.

I de næste uger kommer der mange flere detaljer om Windows Blue, lover softwarefirmaet. Microsoft beskriver selv Blue som en "opdatering" til Windows 8, men det er uklart, om den bliver gratis for brugerne.

Fremover vil Microsoft formentlig udgive en årlig opdatering til Windows, hvor Blue så bliver den første.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?