Artikel top billede

Amazon-chef Jeff Bezos har flere nye produkter i ærmet. (Foto: Amazon)

Amazon udvikler smartphone med 3D-skærm

En smartphone der kan vise 3D-billeder uden særlige briller er blot et af de nye produkter fra Amazon.

Der har længe været rygter om, at Amazon udvikler sin egen smartphone. Internet-giganten sælger allerede sin e-læser Kindle og en tablet-pc, Kindle Fire (HD). Nu skriver Wall Street Journal, at Amazon udvikler hele to nye smartphones og en trådløs enhed til musikafspilning.

Et af de nye produkter er en high-end-smartphone, der kan vise 3D-billeder uden at brugeren skal anvende særlige briller. Den anvender angiveligt en teknologi, som følger øjenbevægelserne og sørger for at billedet ser ud til at svæve over skærmen ligesom et hologram.

Denne 3D-effekt skulle fungerer fra alle vinkler og brugeren kan muligvis navigere gennem indholdet kun med øjnene, fortæller flere kilder til avisen.

Det lyder ligesom den Eye-Tracking funktion, der også findes i den nye Samsung Galaxy S4.

Avisen skriver også, at Amazon har etableret en udviklingsafdeling i Apples hjemby Cupertino under kodenavnet "Alphabet Projects", hvor de nye produkter bliver udviklet. Navnet hentyder til, at produkterne har de interne navne Project A, B, C og D.

Nogle af de nye enheder skulle være klar allerede i de kommende måneder, men det kan også tænkes, at Amazon vælger at droppe nogen af dem, skriver avisen.

Den usædvanlige 3D-skærm skal hjælpe Amazon med at skille sig ud fra de mange smartphone-rivaler. Der har allerede været telefoner med 3D, men uden den store succes.

Amazon udvikler også et Wi-Fi produkt, der kan streame musik til højtalere eller fjernsynet, og det menes at selskabet er på vej med en streaming-tjeneste i stil med Spotify, fortæller kilder til avisen.

Samtidig er der vedholdende rygter om, at Amazon kommer med en internet-opkoblet tv-boks. Den nye boks minder angiveligt om Apple TV og Roku. Den skal bruges til at streame video ned fra nettet og vise det på fjernsynet.

Amazon har allerede en Instant Video-tjeneste, der er gratis for abonnenter af selskabets Prime-service, og der er også en Video on Demand butik, hvor man kan leje film. I Danmark tilbyder Amazon streaming af film gennem sit datterselskab Lovefilm.

Navnet for den nye boks kendes endnu ikke, men et godt gæt kunne være "Kindle TV".
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Principal/Senior Data & AI Advisor

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU)

Senior Vice President Digitalisation

Blue Water Shipping A/S

Senior Data Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere