Artikel top billede

Amazon-chef Jeff Bezos har flere nye produkter i ærmet. (Foto: Amazon)

Amazon udvikler smartphone med 3D-skærm

En smartphone der kan vise 3D-billeder uden særlige briller er blot et af de nye produkter fra Amazon.

Der har længe været rygter om, at Amazon udvikler sin egen smartphone. Internet-giganten sælger allerede sin e-læser Kindle og en tablet-pc, Kindle Fire (HD). Nu skriver Wall Street Journal, at Amazon udvikler hele to nye smartphones og en trådløs enhed til musikafspilning.

Et af de nye produkter er en high-end-smartphone, der kan vise 3D-billeder uden at brugeren skal anvende særlige briller. Den anvender angiveligt en teknologi, som følger øjenbevægelserne og sørger for at billedet ser ud til at svæve over skærmen ligesom et hologram.

Denne 3D-effekt skulle fungerer fra alle vinkler og brugeren kan muligvis navigere gennem indholdet kun med øjnene, fortæller flere kilder til avisen.

Det lyder ligesom den Eye-Tracking funktion, der også findes i den nye Samsung Galaxy S4.

Avisen skriver også, at Amazon har etableret en udviklingsafdeling i Apples hjemby Cupertino under kodenavnet "Alphabet Projects", hvor de nye produkter bliver udviklet. Navnet hentyder til, at produkterne har de interne navne Project A, B, C og D.

Nogle af de nye enheder skulle være klar allerede i de kommende måneder, men det kan også tænkes, at Amazon vælger at droppe nogen af dem, skriver avisen.

Den usædvanlige 3D-skærm skal hjælpe Amazon med at skille sig ud fra de mange smartphone-rivaler. Der har allerede været telefoner med 3D, men uden den store succes.

Amazon udvikler også et Wi-Fi produkt, der kan streame musik til højtalere eller fjernsynet, og det menes at selskabet er på vej med en streaming-tjeneste i stil med Spotify, fortæller kilder til avisen.

Samtidig er der vedholdende rygter om, at Amazon kommer med en internet-opkoblet tv-boks. Den nye boks minder angiveligt om Apple TV og Roku. Den skal bruges til at streame video ned fra nettet og vise det på fjernsynet.

Amazon har allerede en Instant Video-tjeneste, der er gratis for abonnenter af selskabets Prime-service, og der er også en Video on Demand butik, hvor man kan leje film. I Danmark tilbyder Amazon streaming af film gennem sit datterselskab Lovefilm.

Navnet for den nye boks kendes endnu ikke, men et godt gæt kunne være "Kindle TV".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere