Artikel top billede

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet

Nederlag til Nets kan give store besparelser for den danske e-handel.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en ny afgørelse slået fast, at gebyret for dankortbetalinger på nettet skal nedsættes med 70 øre fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

Afgørelsen om gebyrnedsættelsen kommer efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen allerede i november 2012 afgjorde, at Nets der har monopol på dankortbetaling på nettet, har afkrævet for høje gebyr på betalingerne

Butikker: Vi bliver malket
Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der rejste sagen i 2010, har gennnem længere tid hævdet, at danske netbutikker er blevet malket af Nets, der har krævet højere gebyr ved internethandel end ved almindelige korttransaktioner i butikker.

Et synspunkt, som Nets ikke overraskende bestrider.

"Vi er uenige i dommen og har tænkt os at anke den. Dankortet er det klart billigste og mest effektive betalingsmiddel på nettet, og vi mener ikke, at man kan sammenligne prissætningerne ved onlinehandel med det politisk bestemte gebyr i de fysiske butikker," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til ComON. 

Han henviser dermed til, at satserne for dankorttransaktioner i fysiske butikker holdes nede af den politisk bestemte dankort-aftale, der blandt andet betyder, at Nets kun må opkræve halvdelen af de nødvendige driftsomkostninger i gebyr.

Anker sagen

Nets har allerede anket den første afgørelse fra november 2012, og den bliver behandlet i ankenævnet mandag den 27. maj.

Taber dankortudbyderen Nets ankesagerne, oplyser Søren Winge, at Nets er forberedt på, at de nye satser kan træde i kraft allerede per 1. juli.

Selvom en gebyrnedsættelse på 70 øre per transaktion måske ikke umiddelbart lyder af meget, vil det ifølge FDIH alligevel kunne resultere i store besparelser for danske e-handelsbutikker og forbrugere.

FDIH hævder i en pressemeddelelse, at den nye afgørelse vil kunne spare den danske e-handel for 24 millioner kroner alene i år og 58 millioner næste år. Og på længere sigt vil gebyrnedsættelsen ifølge FDIH i 2020 have resulteret i besparelser på i alt en halv milliard kroner.

Læs også:

Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?