Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet

Nederlag til Nets kan give store besparelser for den danske e-handel.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en ny afgørelse slået fast, at gebyret for dankortbetalinger på nettet skal nedsættes med 70 øre fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

Afgørelsen om gebyrnedsættelsen kommer efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen allerede i november 2012 afgjorde, at Nets der har monopol på dankortbetaling på nettet, har afkrævet for høje gebyr på betalingerne

Butikker: Vi bliver malket
Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der rejste sagen i 2010, har gennnem længere tid hævdet, at danske netbutikker er blevet malket af Nets, der har krævet højere gebyr ved internethandel end ved almindelige korttransaktioner i butikker.

Et synspunkt, som Nets ikke overraskende bestrider.

"Vi er uenige i dommen og har tænkt os at anke den. Dankortet er det klart billigste og mest effektive betalingsmiddel på nettet, og vi mener ikke, at man kan sammenligne prissætningerne ved onlinehandel med det politisk bestemte gebyr i de fysiske butikker," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til ComON. 

Han henviser dermed til, at satserne for dankorttransaktioner i fysiske butikker holdes nede af den politisk bestemte dankort-aftale, der blandt andet betyder, at Nets kun må opkræve halvdelen af de nødvendige driftsomkostninger i gebyr.

Anker sagen
Nets har allerede anket den første afgørelse fra november 2012, og den bliver behandlet i ankenævnet mandag den 27. maj.

Taber dankortudbyderen Nets ankesagerne, oplyser Søren Winge, at Nets er forberedt på, at de nye satser kan træde i kraft allerede per 1. juli.

Selvom en gebyrnedsættelse på 70 øre per transaktion måske ikke umiddelbart lyder af meget, vil det ifølge FDIH alligevel kunne resultere i store besparelser for danske e-handelsbutikker og forbrugere.

FDIH hævder i en pressemeddelelse, at den nye afgørelse vil kunne spare den danske e-handel for 24 millioner kroner alene i år og 58 millioner næste år. Og på længere sigt vil gebyrnedsættelsen ifølge FDIH i 2020 have resulteret i besparelser på i alt en halv milliard kroner.

Læs også:

Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.