Artikel top billede

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet

Nederlag til Nets kan give store besparelser for den danske e-handel.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en ny afgørelse slået fast, at gebyret for dankortbetalinger på nettet skal nedsættes med 70 øre fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

Afgørelsen om gebyrnedsættelsen kommer efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen allerede i november 2012 afgjorde, at Nets der har monopol på dankortbetaling på nettet, har afkrævet for høje gebyr på betalingerne

Butikker: Vi bliver malket
Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der rejste sagen i 2010, har gennnem længere tid hævdet, at danske netbutikker er blevet malket af Nets, der har krævet højere gebyr ved internethandel end ved almindelige korttransaktioner i butikker.

Et synspunkt, som Nets ikke overraskende bestrider.

"Vi er uenige i dommen og har tænkt os at anke den. Dankortet er det klart billigste og mest effektive betalingsmiddel på nettet, og vi mener ikke, at man kan sammenligne prissætningerne ved onlinehandel med det politisk bestemte gebyr i de fysiske butikker," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til ComON. 

Han henviser dermed til, at satserne for dankorttransaktioner i fysiske butikker holdes nede af den politisk bestemte dankort-aftale, der blandt andet betyder, at Nets kun må opkræve halvdelen af de nødvendige driftsomkostninger i gebyr.

Anker sagen

Nets har allerede anket den første afgørelse fra november 2012, og den bliver behandlet i ankenævnet mandag den 27. maj.

Taber dankortudbyderen Nets ankesagerne, oplyser Søren Winge, at Nets er forberedt på, at de nye satser kan træde i kraft allerede per 1. juli.

Selvom en gebyrnedsættelse på 70 øre per transaktion måske ikke umiddelbart lyder af meget, vil det ifølge FDIH alligevel kunne resultere i store besparelser for danske e-handelsbutikker og forbrugere.

FDIH hævder i en pressemeddelelse, at den nye afgørelse vil kunne spare den danske e-handel for 24 millioner kroner alene i år og 58 millioner næste år. Og på længere sigt vil gebyrnedsættelsen ifølge FDIH i 2020 have resulteret i besparelser på i alt en halv milliard kroner.

Læs også:

Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere