Spar masser af tid med disse 21 stærke tips

Smut bare tidligt på fredag: Her er en stribe råd, som kan spare dig for oceaner af tid, når du sidder foran skærmen.

Hvordan kan man kende en øvet pc-bruger fra en klodset amatør? Eksperten spilder ikke sin tid. Tid er penge, og der findes masser af måder at gøre selv de mest fundamentale it-opgaver hurtigere.

Vi vil i det følgende udvide din ekspertviden med disse 21 simple ting, du kan gøre for at spilde mindre tid, mens du bruger din computer. Hvis blot et enkelt af disse råd sparer dig fem minutter om ugen, vil du spare timevis i løbet af et år.

1. Tæm indbakken med Inbox Zero
E-mail er et centralt værktøj, men også en stor tidsrøver. For hvert sekund du bruger produktivt på e-mail, vil du sandsynligvis spilde fem sekunder på at lede efter gamle e-mails eller forsøge at danne dig et overblik over din rodede indbakke. Hvis du organiserer din indbakke, vil du spare flere minutter, hver gang du åbner indbakken.

For det første skal du gøre, hvad der skal til for at tømme din indbakke, og derefter forsøge at holde den tom. Inbox Zero er et populært system til hvordan du kan gribe det an. Det er ligetil, let at forstå og hurtigt at komme i gang med.

2. Skær ned på møderne
Møder er en ulejlighed, der desværre ikke kan undgås, men de behøver ikke at dræbe produktiviteten, hvis du sørger for, at de er så hurtigt overstået som muligt. Less Meetinger det mødeværktøj, der har stærkest fokus på hastighed. Det indeholder standardfunktioner til at tage noter og mødereferat og indeholder herudover stopure, der hjælper dig til at komme videre i programmet, før folk falder i søvn.

3. Lær tastaturgenveje i Microsoft Office
For at blive ekspert i et computerprogram er dine fingre nødt til at kunne tastaturgenvejene: Det vil sige tastekombinationer, du kan bruge i stedet for musen.  Du kender sikkert nogle af de mere grundlæggende såsom Ctrl-C for at kopiere, men der findes mange flere både i Windows og i alle programmer.

Men i stedet for at sætte dig til at studere en dokumentation af tastaturgenvejene i det givne program, så brug KeyRocket. Dette værktøj kører i baggrunden, mens du bruger Word, PowerPoint eller Excel, og foreslår tastaturgenveje, når du får brug for dem. Du kan også få vist en analyse af, hvor meget tid du sparer. Den fulde version koster godt 170 kroner.

4. Brug to computerskærme
Hvis du ofte arbejder i flere programmer samtidig, bruger du sikkert mere tid på at minimere og maksimere vinduer, end du er klar over. Man kan også miste tråden, hvis man skal minimere Outlook for at kontrollere et tal i Excel og så skifte tilbage til Outlook.

Derfor kan det godt betale sig at investere i en ekstra skærm. Hvis du har brug for virkelig meget skærmplads til videoredigering eller seriøs aktiehandel, kan du oveveje at bruge flere end to skærme. Der er ikke noget, der gør det lettere at skifte mellem forskellige opgaver og programmer.

5. Brug et visualiseringsværktøj til at rydde op på din pc
Hvis du har det med at fylde harddisken hurtigt op, og kun rydder op, når du har brug for mere plads, så kører din pc sandsynligvis også betydeligt langsommere, end hvad den ellers kunne. Frigør så meget plads som muligt ved at slette unødvendige filer. Prøv et visualiseringsværktøj såsom WizTree, der scanner din harddisk og viser dig, hvor de filer ligger, der bruger mest plads.

6. Slå adgangskodeskærmen i Windows 8 fra
Adgangskoder er vigtige, men ikke altid nødvendige. Hvis du for eksempel har din arbejdscomputer stående på et aflåst hjemmekontor, og den ikke er fuld af meget værdifulde virksomhedsdata (eller hvis dataene på computeren er beskyttede for eksempel ved hjælp af kryptering), så er adgangskodeskærmen i Windows 8 bare spild af tid.

For at undgå denne skærm skal du bruge den ærværdige Kommandoprompt, hvor du blot skal skrive en enkelt kommando og derefter ændre en indstilling i en dialogboks. Det er let og her kan du læse i detaljer om, hvordan du gør.

7. Opret separate brugerkonti
Hvis du bruger den samme pc både privat og til arbejde, så er det på tide at trække grænserne op. Opret en separat brugerkonto til arbejde, så der er så lidt som muligt, der distraherer, og så du lettere kan finde de rette dokumenter og programmer.

For at oprette en ny brugerkonto i Windows 8 skal du åbne Indstillinger og klikke på fanebladet Brugere. Nederst finder du her valgmuligheden for at tilføje en ny bruger. Windows opfordrer til at bruge en Microsoft-konto til den nye identitet, men du kan blot afvise og i stedet oprette en lokal brugerkonto.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.