Artikel top billede

Sådan kan du printe direkte fra din mobil

Samsung introducerer en ny teknologi, der gør det muligt at printe trådløst fra sin smartphone eller tablet.

En stribe nye Samsung-printere fødes nu med NFC-teknologi.

Det vil sige, at man kan printe tekst og billeder trådløst direkte fra sin smartphone eller tablet. Det er samme teknologi, der bruges til Rejsekortet, hvor ture registreres, når den rejsende holder sit Rejsekort i nærheden af NFC-standere på togstationer.

Med NFC-teknologi i printerne kan udskrivninger fra enhederne i teorien klares ved at lægge dem oven på printeren.

Men så friktionsløs er teknologien dog ikke endnu. Hos Samsung skal man stadig først installere en app, som så efterfølgende aktiveres af NFC-kontakten. Se video-demo nederst.

Desuden virker NFC-print kun med telefoner, der har teknologien indbygget. Det har en af markedets mest udbredte, iPhone, ikke endnu. Det er heller ikke alle Samsungs egne telefoner, der fungerer med NFC-printeren, men kun de seneste Galaxy-flagskibsmodeller.

Se mere om Samsung-serien Xpress C410W her.

"Det papirløse samfund er en skrøne"

Med Bring Your Own Device-tendensen flytter smartphones og tablets ind på arbejdspladserne. Og generelt er meget computerbrug flyttet over på mobile enheder. Men er der overhovedet behov for print på døde træer? Lever dokumenter i dag ikke et digitalt liv?

Samsung tror, at det er for tidligt at aflive papir-æraen - og peger på, hvad der skete, da vi første gang begyndte at tale om det "papirløse kontor".

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år."

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år. Dengang begyndte folk at maile meget til hinanden, og alle, der modtog mailen, printede den. Det gav en mangedobling i antal print," siger Hayung Choi, marketingansvarlig for Samsungs printerløsninger.

Samsung peger på, at Gartner i april forudså, at markedet for mobilt print vil opleve en vækst på 39 procent frem mod 2017.

Desuden skal NFC i printeren ikke kun bruges til at udskrive prints men også til at scanne billeder direkte fra telefonen via multifunktions-printere.

Andre om buddet
Samsung-printeren er netop kommet på det danske marked. Men der er andre end Samsung, der vil printe vores dokumenter direkte fra smartphones.

HP kører i øjeblikket massiv markedsføring for en trådløs printer, der kan snakke med både iPhone, Android, Blackberry og Windows 8.

På Apple-telefoner anvendes AirPrint. Til Android og Blackberry-telefoner skal man downloade en app. Windows-telefoner kan printe direkte, hvis begge enheder er på samme netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere