Sådan kan du printe direkte fra din mobil

Samsung introducerer en ny teknologi, der gør det muligt at printe trådløst fra sin smartphone eller tablet.

En stribe nye Samsung-printere fødes nu med NFC-teknologi.

Det vil sige, at man kan printe tekst og billeder trådløst direkte fra sin smartphone eller tablet. Det er samme teknologi, der bruges til Rejsekortet, hvor ture registreres, når den rejsende holder sit Rejsekort i nærheden af NFC-standere på togstationer.

Med NFC-teknologi i printerne kan udskrivninger fra enhederne i teorien klares ved at lægge dem oven på printeren.

Men så friktionsløs er teknologien dog ikke endnu. Hos Samsung skal man stadig først installere en app, som så efterfølgende aktiveres af NFC-kontakten. Se video-demo nederst.

Desuden virker NFC-print kun med telefoner, der har teknologien indbygget. Det har en af markedets mest udbredte, iPhone, ikke endnu. Det er heller ikke alle Samsungs egne telefoner, der fungerer med NFC-printeren, men kun de seneste Galaxy-flagskibsmodeller.

Se mere om Samsung-serien Xpress C410W her.

"Det papirløse samfund er en skrøne"
Med Bring Your Own Device-tendensen flytter smartphones og tablets ind på arbejdspladserne. Og generelt er meget computerbrug flyttet over på mobile enheder. Men er der overhovedet behov for print på døde træer? Lever dokumenter i dag ikke et digitalt liv?

Samsung tror, at det er for tidligt at aflive papir-æraen - og peger på, hvad der skete, da vi første gang begyndte at tale om det "papirløse kontor".
"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år."

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år. Dengang begyndte folk at maile meget til hinanden, og alle, der modtog mailen, printede den. Det gav en mangedobling i antal print," siger Hayung Choi, marketingansvarlig for Samsungs printerløsninger.

Samsung peger på, at Gartner i april forudså, at markedet for mobilt print vil opleve en vækst på 39 procent frem mod 2017.

Desuden skal NFC i printeren ikke kun bruges til at udskrive prints men også til at scanne billeder direkte fra telefonen via multifunktions-printere.

Andre om buddet
Samsung-printeren er netop kommet på det danske marked. Men der er andre end Samsung, der vil printe vores dokumenter direkte fra smartphones.

HP kører i øjeblikket massiv markedsføring for en trådløs printer, der kan snakke med både iPhone, Android, Blackberry og Windows 8.

På Apple-telefoner anvendes AirPrint. Til Android og Blackberry-telefoner skal man downloade en app. Windows-telefoner kan printe direkte, hvis begge enheder er på samme netværk.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.