Sådan kan du printe direkte fra din mobil

Samsung introducerer en ny teknologi, der gør det muligt at printe trådløst fra sin smartphone eller tablet.

En stribe nye Samsung-printere fødes nu med NFC-teknologi.

Det vil sige, at man kan printe tekst og billeder trådløst direkte fra sin smartphone eller tablet. Det er samme teknologi, der bruges til Rejsekortet, hvor ture registreres, når den rejsende holder sit Rejsekort i nærheden af NFC-standere på togstationer.

Med NFC-teknologi i printerne kan udskrivninger fra enhederne i teorien klares ved at lægge dem oven på printeren.

Men så friktionsløs er teknologien dog ikke endnu. Hos Samsung skal man stadig først installere en app, som så efterfølgende aktiveres af NFC-kontakten. Se video-demo nederst.

Desuden virker NFC-print kun med telefoner, der har teknologien indbygget. Det har en af markedets mest udbredte, iPhone, ikke endnu. Det er heller ikke alle Samsungs egne telefoner, der fungerer med NFC-printeren, men kun de seneste Galaxy-flagskibsmodeller.

Se mere om Samsung-serien Xpress C410W her.

"Det papirløse samfund er en skrøne"
Med Bring Your Own Device-tendensen flytter smartphones og tablets ind på arbejdspladserne. Og generelt er meget computerbrug flyttet over på mobile enheder. Men er der overhovedet behov for print på døde træer? Lever dokumenter i dag ikke et digitalt liv?

Samsung tror, at det er for tidligt at aflive papir-æraen - og peger på, hvad der skete, da vi første gang begyndte at tale om det "papirløse kontor".
"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år."

"Det papirløse kontor er det bedste, der er sket for vores printforretning i mange år. Dengang begyndte folk at maile meget til hinanden, og alle, der modtog mailen, printede den. Det gav en mangedobling i antal print," siger Hayung Choi, marketingansvarlig for Samsungs printerløsninger.

Samsung peger på, at Gartner i april forudså, at markedet for mobilt print vil opleve en vækst på 39 procent frem mod 2017.

Desuden skal NFC i printeren ikke kun bruges til at udskrive prints men også til at scanne billeder direkte fra telefonen via multifunktions-printere.

Andre om buddet
Samsung-printeren er netop kommet på det danske marked. Men der er andre end Samsung, der vil printe vores dokumenter direkte fra smartphones.

HP kører i øjeblikket massiv markedsføring for en trådløs printer, der kan snakke med både iPhone, Android, Blackberry og Windows 8.

På Apple-telefoner anvendes AirPrint. Til Android og Blackberry-telefoner skal man downloade en app. Windows-telefoner kan printe direkte, hvis begge enheder er på samme netværk.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.