Artikel top billede

Er dine tekster på nettet blevet stjålet? Sådan finder du tyven

Flere programmer kan scanne nettet for at se, om andre har kopieret tekst fra din hjemmeside, blog eller salgsmateriale.

Det er nemt at hapse andres tekster på nettet, men det kan være lidt sværere at opdage teksttyveriet. Flere redskaber kan dog hjælpe dig.

Der kan være flere gode grunde til at holde øje med, om dine eller dit firmas tekster og formuleringer florerer andre steder på nettet.

For det første er det ophavsretsstridigt, og du kan være berettiget til en økonomisk godtgørelse, hvis andre direkte kopiere dit indhold. For det andet kan det skade din virksomhed, hvis du optræder uheldigt i andre sammenhænge, end du selv havde tiltænkt.

For det tredje kan duplikeret indhold have en direkte skadelig påvirkning på dit firmas placering i søgemaskineresultaterne, fordi Google ikke vil vise sine brugere for meget ens indhold - og derfor nedgraderer det, som de vurderer er overflødigt.

Hjemmesiden Mobiltjek.dk er især bange for det sidstnævnte problem. Derfor har Mobiltjek.dks indehaver, Nicolaj Thomasen, krævet erstatning fra to danske konkurrenter, der netop har kopieret hans indhold.

Den tjeneste bruger vi

Mobiltjek.dk opdagede hapseriet med webtjenesten Copyscape.

"Jeg har ledt efter noget bedre, men det er det bedste, der findes lige nu," siger Nicolaj Thomasen. 

På Copyscape kan man indtaste hele url'en fra sin egen hjemmeside. For eksempel www.computerworld.dk. Så scannes nettet for hjemmesider, der har lignende indhold. På den måde kan man fange de mest oplagte tyveknægte.

Men det er ikke et vidundermiddel.

"Det har nogle begrænsninger. For eksempel når man taster hele hjemmesiden ind. Så vurderer den på hele sidens indhold og så bliver procent-angivelsen ikke helt nøjagtig, hvis der blot er kopieret nogle enkelte tekster" siger Nicolaj Thomasen.

Derfor bruger han Copyscape til manuelt at overvåge, om enkelte udvalgte undersider optræder i lignende form andre steder på nettet.

Copyscape findes også i en betalt udgave, hvor man kan få automatiske rapporter.

Der findes også...

Copyscape bruges af rigtig mange. Men der er alternativer. For eksempel Plagscan.

Men Plagium har du desuden mulighed for at tjekke, om nogen har stjålet dine geniale eller sjove opdateringer på sociale medier.

Dubli Checker kan du uploade et dokument fra din harddisk og tjekke, om det er kopieret i noget omfang på nettet.

Copygator er en interessant ny tjeneste, hvor man kan få sit eget rss-feed overvåget og blive adviseret, hvis det opdages, at indholdet bruges andre steder.

LÆS OGSÅ:

Vær ikke doven - skriv dine egne tekster

Proshop taget i at stjæle konkurrents web-tekster - skal betale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere