Artikel top billede

Er dine tekster på nettet blevet stjålet? Sådan finder du tyven

Flere programmer kan scanne nettet for at se, om andre har kopieret tekst fra din hjemmeside, blog eller salgsmateriale.

Det er nemt at hapse andres tekster på nettet, men det kan være lidt sværere at opdage teksttyveriet. Flere redskaber kan dog hjælpe dig.

Der kan være flere gode grunde til at holde øje med, om dine eller dit firmas tekster og formuleringer florerer andre steder på nettet.

For det første er det ophavsretsstridigt, og du kan være berettiget til en økonomisk godtgørelse, hvis andre direkte kopiere dit indhold. For det andet kan det skade din virksomhed, hvis du optræder uheldigt i andre sammenhænge, end du selv havde tiltænkt.

For det tredje kan duplikeret indhold have en direkte skadelig påvirkning på dit firmas placering i søgemaskineresultaterne, fordi Google ikke vil vise sine brugere for meget ens indhold - og derfor nedgraderer det, som de vurderer er overflødigt.

Hjemmesiden Mobiltjek.dk er især bange for det sidstnævnte problem. Derfor har Mobiltjek.dks indehaver, Nicolaj Thomasen, krævet erstatning fra to danske konkurrenter, der netop har kopieret hans indhold.

Den tjeneste bruger vi

Mobiltjek.dk opdagede hapseriet med webtjenesten Copyscape.

"Jeg har ledt efter noget bedre, men det er det bedste, der findes lige nu," siger Nicolaj Thomasen. 

På Copyscape kan man indtaste hele url'en fra sin egen hjemmeside. For eksempel www.computerworld.dk. Så scannes nettet for hjemmesider, der har lignende indhold. På den måde kan man fange de mest oplagte tyveknægte.

Men det er ikke et vidundermiddel.

"Det har nogle begrænsninger. For eksempel når man taster hele hjemmesiden ind. Så vurderer den på hele sidens indhold og så bliver procent-angivelsen ikke helt nøjagtig, hvis der blot er kopieret nogle enkelte tekster" siger Nicolaj Thomasen.

Derfor bruger han Copyscape til manuelt at overvåge, om enkelte udvalgte undersider optræder i lignende form andre steder på nettet.

Copyscape findes også i en betalt udgave, hvor man kan få automatiske rapporter.

Der findes også...

Copyscape bruges af rigtig mange. Men der er alternativer. For eksempel Plagscan.

Men Plagium har du desuden mulighed for at tjekke, om nogen har stjålet dine geniale eller sjove opdateringer på sociale medier.

Dubli Checker kan du uploade et dokument fra din harddisk og tjekke, om det er kopieret i noget omfang på nettet.

Copygator er en interessant ny tjeneste, hvor man kan få sit eget rss-feed overvåget og blive adviseret, hvis det opdages, at indholdet bruges andre steder.

LÆS OGSÅ:

Vær ikke doven - skriv dine egne tekster

Proshop taget i at stjæle konkurrents web-tekster - skal betale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere