Er dine tekster på nettet blevet stjålet? Sådan finder du tyven

Flere programmer kan scanne nettet for at se, om andre har kopieret tekst fra din hjemmeside, blog eller salgsmateriale.

Det er nemt at hapse andres tekster på nettet, men det kan være lidt sværere at opdage teksttyveriet. Flere redskaber kan dog hjælpe dig.

Der kan være flere gode grunde til at holde øje med, om dine eller dit firmas tekster og formuleringer florerer andre steder på nettet.

For det første er det ophavsretsstridigt, og du kan være berettiget til en økonomisk godtgørelse, hvis andre direkte kopiere dit indhold. For det andet kan det skade din virksomhed, hvis du optræder uheldigt i andre sammenhænge, end du selv havde tiltænkt.

For det tredje kan duplikeret indhold have en direkte skadelig påvirkning på dit firmas placering i søgemaskineresultaterne, fordi Google ikke vil vise sine brugere for meget ens indhold - og derfor nedgraderer det, som de vurderer er overflødigt.

Hjemmesiden Mobiltjek.dk er især bange for det sidstnævnte problem. Derfor har Mobiltjek.dks indehaver, Nicolaj Thomasen, krævet erstatning fra to danske konkurrenter, der netop har kopieret hans indhold.

Den tjeneste bruger vi
Mobiltjek.dk opdagede hapseriet med webtjenesten Copyscape.

"Jeg har ledt efter noget bedre, men det er det bedste, der findes lige nu," siger Nicolaj Thomasen. 

På Copyscape kan man indtaste hele url'en fra sin egen hjemmeside. For eksempel www.computerworld.dk. Så scannes nettet for hjemmesider, der har lignende indhold. På den måde kan man fange de mest oplagte tyveknægte.

Men det er ikke et vidundermiddel.

"Det har nogle begrænsninger. For eksempel når man taster hele hjemmesiden ind. Så vurderer den på hele sidens indhold og så bliver procent-angivelsen ikke helt nøjagtig, hvis der blot er kopieret nogle enkelte tekster" siger Nicolaj Thomasen.

Derfor bruger han Copyscape til manuelt at overvåge, om enkelte udvalgte undersider optræder i lignende form andre steder på nettet.

Copyscape findes også i en betalt udgave, hvor man kan få automatiske rapporter.

Der findes også...
Copyscape bruges af rigtig mange. Men der er alternativer. For eksempel Plagscan.

Men Plagium har du desuden mulighed for at tjekke, om nogen har stjålet dine geniale eller sjove opdateringer på sociale medier.

Dubli Checker kan du uploade et dokument fra din harddisk og tjekke, om det er kopieret i noget omfang på nettet.

Copygator er en interessant ny tjeneste, hvor man kan få sit eget rss-feed overvåget og blive adviseret, hvis det opdages, at indholdet bruges andre steder.


LÆS OGSÅ:

Vær ikke doven - skriv dine egne tekster

Proshop taget i at stjæle konkurrents web-tekster - skal betale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.