Artikel top billede

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Med Computerworld til WPC Microsoft er på vej til et markant skift. Fokus flytter fra ren udvikling til services og devices.

Houston: Microsoft vil genskabe sin forretning.

Så kontant er udmeldingen fra topchef Steve Ballmer.

"Vi vil bruge den kommende tid på at genskabe Microsoft fra en softwarevirksomhed til en service- og devicevirksomhed," lød beskeden til den årlige Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC), som foregår fra 7.-11. juli i Houston.

I fremtiden er det fire søjler - big data, social, mobility og cloud - der vil gennemsyre hele Microsoftporteføljen.

Beskeden var rettet direkte til Microsofts partnere, der hver dag søger for, at Microsofts produkter bliver solgt og implementeret verden over.

Og virksomheden taler til et stort publikum. Over 14.000 fremmødte fra 150 lande spidsede ører i salen, mens flere end 17.000 mennesker fulgte med online.

Ballmer: Jeg var nervøs
"Velkommen, velkommen, velkommen, velkommen, velkommen," var de første fem ord Steve Ballmer gjaldede selvsikkert ud over publikum i sin keynote.

"I morges vågnede jeg, og var meget nervøs for min tale i dag."

Han fremhævede kort efter, at det i år er 20 år siden, at Microsoft lancerede partner-programmet, der i dag indeholder 750.000 partnere over hele kloden.

"I morges vågnede jeg, og var meget nervøs for min tale i dag. I [partnerne, red.] er dem, der leverer produkterne hver eneste dag, og det er meget vigtigt for os." sagde Steve Ballmer.

Alle virksomheder skal bruge skyen

Den første søjle, som Steve Ballmer fremhævede, var skyen, og han erkendte samtidig, at selv om virksomheden allerede er godt på vej med produkterne, som blandt andet inkluderer Office 365 og Azure, så vil det tage lang tid, før alle virksomheder tager teknologien til sig.

"Vejen til komplet sky-miljø ligger måske 5, 10 eller 20 år ude i fremtiden. Men i sidste ende vil alle virksomheder tilegne sig teknologien, og det skaber et stort pres på Microsoft og vores konkurrenter." sagde han.

"Det handler om at kunne skalere og sikre høj båndbredde for alle vores services. Herunder hvordan vi kan levere med lav latency og med den rette datasikkerhed,"

En af Microsofts største konkurrenter er giganten Google, men ifølge Steve Ballmer er Microsoft langt foran på grund af virksomhedens fokus på det rette miks af enheder og services.

"Google er større end os, men ingen andre virksomheder forstår at udnytte cloud-teknologien som os."

Effektiviser din virksomhed med big data

Microsoft ser big data som et af de største potentielle markeder i øjeblikket, og Steve Ballmer ser da også gerne, at flere virksomheder vil begynde at udnytte teknologien.

"Det bliver mere vigtigt for mange virksomheder. Jeg garanterer jer, at folk vil få brug for vores SQL- og Excel-produkter," fortalte Steve Ballmer.

Helt konkret ønsker topchefen også, at flere virksomheder vil få øjnene op for de muligheder, der ligger i at udnytte de store datamængder til at optimere forretningsgangen.

"Alle ved, hvad en Windows PC er, men nu handler det om at få skabt den samme opmærksomhed om Windows-telefoner og -tablets,"

"Hvis du sælger regntøj, så vil du også vide, hvordan vejret bliver i de kommende dage, så du kan skalere dit lager. Det kan du gøre med big data fra vejrprofeterne. Der er masser af muligheder, og her er Big Data vejen frem.

Microsoft vil facilitere virksomhedens kommunikation

Når det gælder kundernes virksomhedskommunikation, så ønsker Microsoft topchefen, at kunderne kommer i gang med at bruge de muligheder, som særligt Yammer vil byde på i fremtiden.

"Yammer involverer realtids-kommunikation på en måde, der ligner Twitter eller Facebook. Det er et område, vi vil komme meget videre med i den nærmeste fremtid," sagde Steve Ballmer.

"Nogle tror, at social er ét produkt, men det tror jeg ikke. Det handler om meget mere. Hvordan får jeg fat på dig, hvis du er ude af huset, eller hvis du blot er et andet sted end der, hvor jeg er? Alt handler om social aktivitet på internet i virksomheden allerede i dag,"

Steve Ballmer: Vores mobilitetsmuligheder er unikke
Sidste del i Microsofts nye fokusområde er virksomhedens storsatsning på mobility-området.

"Alle ved, hvad en Windows-pc er, men nu handler det om at få skabt den samme opmærksomhed om Windows-telefoner og -tablets," lød udmeldingen.

Ifølge Steve Ballmer er det Microsofts enorme integrationsmotor mellem enhed og cloud, der gør hele forskellen, når det handler om at skille sig ud fra konkurrenterne.

"Det handler om at kunne håndtere alle sine enheder i virksomheden. Eksempelvis ved hjælp af styring gennem Active Directory-regler og synkroniseringen af apps og profiler, så alle dine enheder er ens konfigureret ved hjælp af skyen." sagde Steve Ballmer og forlod podiet til lyden af store klapsalver fra publikum.

Læs også:

Sidste chance: Populær Microsoft-tjeneste lukker meget snart

Ganske kvik: Syv-årig dreng består Microsoft-certificering

Microsofts store ombygning: Er Ballmer (stadig) fremtidens mand?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.