Artikel top billede

(Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

SAPs danske topdirektør stopper

Dansk sværvægter hos SAP har netop annonceret, at han vil forlade en af de tungeste poster hos ERP-producenten for at fokusere på helt andre ting.

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der oprindelig kommer fra Bramming ved Esbjerg, har netop annonceret at han til maj næste år forlader posten som øverste direktør hos den tyske software-producent SAP.

Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

Snabe har siden februar 2010 haft en af de tungeste stole hos den tyske ERP-gigant, da han i 2010 blev udnævnt som den ene halvdel af den duo, der fremover skulle stå i spidsen for SAP.

Men efter kun tre år på posten er det på tide at gå nye veje for esbjergenseren.

"Efter mere end 20 år hos SAP, har jeg besluttet, at det er på tide at begynde næste fase af min karriere, tættere på min familie. Det hele SAP-holdet har opnået siden 2010 er bemærkelsesværdigt, og det momentum, som vi har bygget, er med til at transformere industrien," siger Jim Hagemann Snabe i en kommentar.

Han forlader dog ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board.

Rosende ord med fra stifteren
Efter at Leo Apotheker i 2010 blev tvunget til at forlade sin stilling som SAPs topchef, kom Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe ind som det samlede direktørhold. Nu er planen, at Bill McDermott fortsætter på toppen alene.

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter af SAP, har et par rosende ord med til danskeren.

"Jeg er utrolig stolt over, hvad Jim og Bill har opnåede sammen siden 2010. Med to af de bedste ledere i industrien, kan jeg nu se frem mod Jim's erfaring og energi i SAP's supervisory board, og være sikker på at SAP er i et par visionære lederes hænder med Bill som CEO," siger Hasso Plattner blandt andet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere