Artikel top billede

(Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

SAPs danske topdirektør stopper

Dansk sværvægter hos SAP har netop annonceret, at han vil forlade en af de tungeste poster hos ERP-producenten for at fokusere på helt andre ting.

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der oprindelig kommer fra Bramming ved Esbjerg, har netop annonceret at han til maj næste år forlader posten som øverste direktør hos den tyske software-producent SAP.

Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

Snabe har siden februar 2010 haft en af de tungeste stole hos den tyske ERP-gigant, da han i 2010 blev udnævnt som den ene halvdel af den duo, der fremover skulle stå i spidsen for SAP.

Men efter kun tre år på posten er det på tide at gå nye veje for esbjergenseren.

"Efter mere end 20 år hos SAP, har jeg besluttet, at det er på tide at begynde næste fase af min karriere, tættere på min familie. Det hele SAP-holdet har opnået siden 2010 er bemærkelsesværdigt, og det momentum, som vi har bygget, er med til at transformere industrien," siger Jim Hagemann Snabe i en kommentar.

Han forlader dog ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board.

Rosende ord med fra stifteren
Efter at Leo Apotheker i 2010 blev tvunget til at forlade sin stilling som SAPs topchef, kom Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe ind som det samlede direktørhold. Nu er planen, at Bill McDermott fortsætter på toppen alene.

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter af SAP, har et par rosende ord med til danskeren.

"Jeg er utrolig stolt over, hvad Jim og Bill har opnåede sammen siden 2010. Med to af de bedste ledere i industrien, kan jeg nu se frem mod Jim's erfaring og energi i SAP's supervisory board, og være sikker på at SAP er i et par visionære lederes hænder med Bill som CEO," siger Hasso Plattner blandt andet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere