Artikel top billede

SAPs danske topdirektør stopper

Dansk sværvægter hos SAP har netop annonceret, at han vil forlade en af de tungeste poster hos ERP-producenten for at fokusere på helt andre ting.

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der oprindelig kommer fra Bramming ved Esbjerg, har netop annonceret at han til maj næste år forlader posten som øverste direktør hos den tyske software-producent SAP.

Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

Snabe har siden februar 2010 haft en af de tungeste stole hos den tyske ERP-gigant, da han i 2010 blev udnævnt som den ene halvdel af den duo, der fremover skulle stå i spidsen for SAP.

Men efter kun tre år på posten er det på tide at gå nye veje for esbjergenseren.

"Efter mere end 20 år hos SAP, har jeg besluttet, at det er på tide at begynde næste fase af min karriere, tættere på min familie. Det hele SAP-holdet har opnået siden 2010 er bemærkelsesværdigt, og det momentum, som vi har bygget, er med til at transformere industrien," siger Jim Hagemann Snabe i en kommentar.

Han forlader dog ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board.

Rosende ord med fra stifteren
Efter at Leo Apotheker i 2010 blev tvunget til at forlade sin stilling som SAPs topchef, kom Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe ind som det samlede direktørhold. Nu er planen, at Bill McDermott fortsætter på toppen alene.

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter af SAP, har et par rosende ord med til danskeren.

"Jeg er utrolig stolt over, hvad Jim og Bill har opnåede sammen siden 2010. Med to af de bedste ledere i industrien, kan jeg nu se frem mod Jim's erfaring og energi i SAP's supervisory board, og være sikker på at SAP er i et par visionære lederes hænder med Bill som CEO," siger Hasso Plattner blandt andet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.