Artikel top billede

(Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

SAPs danske topdirektør stopper

Dansk sværvægter hos SAP har netop annonceret, at han vil forlade en af de tungeste poster hos ERP-producenten for at fokusere på helt andre ting.

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der oprindelig kommer fra Bramming ved Esbjerg, har netop annonceret at han til maj næste år forlader posten som øverste direktør hos den tyske software-producent SAP.

Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

Snabe har siden februar 2010 haft en af de tungeste stole hos den tyske ERP-gigant, da han i 2010 blev udnævnt som den ene halvdel af den duo, der fremover skulle stå i spidsen for SAP.

Men efter kun tre år på posten er det på tide at gå nye veje for esbjergenseren.

"Efter mere end 20 år hos SAP, har jeg besluttet, at det er på tide at begynde næste fase af min karriere, tættere på min familie. Det hele SAP-holdet har opnået siden 2010 er bemærkelsesværdigt, og det momentum, som vi har bygget, er med til at transformere industrien," siger Jim Hagemann Snabe i en kommentar.

Han forlader dog ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board.

Rosende ord med fra stifteren
Efter at Leo Apotheker i 2010 blev tvunget til at forlade sin stilling som SAPs topchef, kom Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe ind som det samlede direktørhold. Nu er planen, at Bill McDermott fortsætter på toppen alene.

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter af SAP, har et par rosende ord med til danskeren.

"Jeg er utrolig stolt over, hvad Jim og Bill har opnåede sammen siden 2010. Med to af de bedste ledere i industrien, kan jeg nu se frem mod Jim's erfaring og energi i SAP's supervisory board, og være sikker på at SAP er i et par visionære lederes hænder med Bill som CEO," siger Hasso Plattner blandt andet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere