Anklage: Trustpilot lader betalende kunder skjule dårlige anmeldelser

Men har du ikke betalt, vil Trustpilot ikke hjælpe, lyder kritikken. Trustpilot afviser kritikken.

Trustpilot er populær hos sine investorer, der har lagt 75 millioner kroner i ideen om at samle brugeranmeldelser. Men nogle af de butikker, der bliver anmeldt på Trustpilot, er knap så tilfredse med sitet.

En mindre test, omtalt på Google+, hævder at påvise, at Trustpilot er hurtigere til at fjerne dårlige anmeldelser, hvis firmaet, der klages over, vel at mærke er betalende kunde. Betaler man ikke, skal man ikke forvente at få sure opstød og dårlige anekdoter fjernet.

Trustpilot afviser, at der skulle være forskel.

Fordel at betale?
Et af eksperimenterne gik ud på at lægge fiktive anmeldelser på seks forskellige webshops.

De tre butikker betaler for Trustpilot-medlemskab. De andre tre gør ikke. Dernæst indsendte butiksejerne klager over anmeldelserne og ønskede dem fjernet. 

De tre betalende Trustpilot-kunder fik angiveligt slettet deres dårlige anmeldelser inden for to dage med begrundelsen, at forbrugeren ikke kunne lave en anmeldelse, når han ikke havde handlet med forretningen.

De tre andre shops, som ikke betaler Trustpilot, fik derimod at vide, at anmeldelsen var kundens oplevelse - og at den ikke kunne slettes. 

Testen er blandt andet lavet af Morten Kristensen, indehaver af brillebutikken Customfit og Cosmos Co

Han påpeger, at der er tale om en uvidenskabelig test, men føler sig sikker i sin sag.

"Der er i alt lavet 7487 printscreens af anmeldelser fra de 20 virksomheder, som vi har kigget på. Så det er ikke baseret på et hurtigt kig, men en masse kedeligt manuelt arbejde, hvilket var den eneste måde, hvorpå vi allle mente, at der kunne laves et fair og retvisende billed," forklarer Morten Kristensen og forklarer, at det har taget otte mand fire uger at gå materialet igennem.

Vi behandler alle lige
Trustpilot afviser, at forskelsbehandlingen mellem betalende og ikke-betalende kunder skulle være en normal praksis.

"Vi kan klart afkræfte, at proceduren er som i det omtalte Google+ indlæg. Når forbrugere eller virksomheder rapporterer anmeldelser, behandler vi dem i den rækkefølge, vi modtager dem, og skelner ikke mellem, om den anmeldte virksomhed har abonnement hos os eller ej," lyder det skriftlige svar.

"Det er vores rolle at fungere som neutral part mellem forbrugeren og virksomheden". 

De er en domstol
Morten Kristensen ser mange gode sider ved Trustpilot og mener, at tjenesten sagtens kan bruges konstruktivt i online markedsføring.
 

"Mit problem med Trustpilot er den objektive tilgang. Som vi alle ved, så har en sag altid to sider, uanset om den er positiv eller negativ. Derfor burde et firma også have lov til at forsvare sig, inden en negativ eller positiv anmeldelse kom online. Hvis man vil være nettets "domstol", så må man også skabe et system, som skaber et fair univers for begge parter," siger Morten Kristensen.

Følg også debatten ovre på Google+.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.