Københavns kommunes brug af EU-udbud i stedet for et SKI-miniudbud er en del af forklaringen på at Frederik Bentlers Hardwarehippo vandt stor københavnsk pc-ordre.

Snupper millionordre fra tidligere arbejdsgiver

Tidligere Atea-direktør står i spidsen for lille forhandler, der netop har vundet en kommunal millionordre fra hans gamle arbejdsgiver.

Den lille nystartede hardwareforhandler Hardwarehippo har taget en stor skalp, efter at Københavns kommune har indgået en tre-årig kontrakt med Lenovo om leverance af bærbare og stationære pc'er for et tocifret millionbeløb til kommunens folkeskoler.

Hardwarehippo er af Lenovo udset til at være den forhandler, der skal håndtere den praktiske del af leverancen til kommunen, og det er en gevaldig streg i regningen for Atea, der hidtil har haft kontrakten med kommunen.

En pikant detalje i historien er, at det er Hardwarehippos direktør, Frederik Bentler, der oprindeligt forhandlede ordren hjem til Atea (det daværende Topnordic, red.), da han i sin tid var salgsdirektør der.

Københavns Kommune har netop underskrevet kontakten, som ifølge udbudsmaterialet forventes at kaste en omsætning på mellem 14 og 16 millioner af sig i de tre år, den løber. Frederik Bentler forventer dog, at han med lidt ekstra knofedt kan få endnu mere salg ud af den københavnske pc-aftale.

"Det er en kunde, jeg i sin tid vandt til Atea, så jeg er jo glad for at få den kunde tilbage i mit nye selskab," siger Frederik Bentler til Computerworld.

Valgte EU-udbud frem for SKI
Han fortæller, at han undervejs har rådet Københavns Kommune til at vælge et EU-udbud fremfor et SKI-miniudbud, fordi EU-udbud modsat SKI-aftalerne giver mulighed for at stille krav til kvaliteten af de varer, der skal købes ind. Det er også en væsentlig del af forklaringen på, at ordren endte hos hans firma, mener Frederik Bentler.

"Københavns Kommune er gået i EU-udbud, fordi jeg har været inde på et tidligt tidspunkt og har fortalt om nogle modeller, de burde kigge på," fortæller han.

"Jeg har argumenteret for, at kommunen skulle bruge EU-udbud, fordi de så selv kan lave en kravspecifikation, der matcher deres behov. Spørgsmålet er, hvad der er rigtigt for kunden. Min rolle er at rådgive kunden om, hvad jeg synes er hensigtsmæssigt, og en del af det er at snakke med kunden om, hvad der er smartest - at bruge SKI eller EU-udbud," siger han.
"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race"

Han ser samtidig en klar tendens til, at de offentlige kunders brug af SKI-aftalerne er faldende, fordi aftalerne er alt for fokuseret på pris og ikke tager højde for, om produkternes kvalitet svarer til kundernes behov.

"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race. Jeg kender ikke nogle kunder, der bryder sig om det, fordi de er så låst, og de ikke selv er herre over, hvad de får. Kunderne har jo en holdning til, hvad de gerne vil have, men når de byder det ud gennem SKI, er det pludselig kun prisen, der bliver afgørende, og kvaliteten bliver sat i tredje eller fjerde række. Det ved kunderne også godt, og derfor taber SKI-aftalerne terræn," siger Frederik Bentler.

Med den københavnske pc-ordre regner Frederik Bentler med, at Hardwarehippo når en samlet årsomsætning på 40 millioner kroner.


Læs også:

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Veteran starter ny hardwarebutik


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Presset sikkerhedsfirma sender gratis antivirus-program i topklassen på gaden globalt
Kaspersky har annonceret en gratis-version af selskabets roste antivirus-løsning, som vil være nok til de fleste.
CIO
Hackede dansk virksomhed gennem receptionisten: ”Hun var venlig og forsøgte at underholde os. Det udnyttede vi”
Et hold frustrerede sikkerhedseksperter kunne ikke hacke en dansk virksomhed. Men så fandt de ud af, at receptionistens datter kunne lide mobilspil…
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning