Københavns kommunes brug af EU-udbud i stedet for et SKI-miniudbud er en del af forklaringen på at Frederik Bentlers Hardwarehippo vandt stor københavnsk pc-ordre.

Snupper millionordre fra tidligere arbejdsgiver

Tidligere Atea-direktør står i spidsen for lille forhandler, der netop har vundet en kommunal millionordre fra hans gamle arbejdsgiver.

Den lille nystartede hardwareforhandler Hardwarehippo har taget en stor skalp, efter at Københavns kommune har indgået en tre-årig kontrakt med Lenovo om leverance af bærbare og stationære pc'er for et tocifret millionbeløb til kommunens folkeskoler.

Hardwarehippo er af Lenovo udset til at være den forhandler, der skal håndtere den praktiske del af leverancen til kommunen, og det er en gevaldig streg i regningen for Atea, der hidtil har haft kontrakten med kommunen.

En pikant detalje i historien er, at det er Hardwarehippos direktør, Frederik Bentler, der oprindeligt forhandlede ordren hjem til Atea (det daværende Topnordic, red.), da han i sin tid var salgsdirektør der.

Københavns Kommune har netop underskrevet kontakten, som ifølge udbudsmaterialet forventes at kaste en omsætning på mellem 14 og 16 millioner af sig i de tre år, den løber. Frederik Bentler forventer dog, at han med lidt ekstra knofedt kan få endnu mere salg ud af den københavnske pc-aftale.

"Det er en kunde, jeg i sin tid vandt til Atea, så jeg er jo glad for at få den kunde tilbage i mit nye selskab," siger Frederik Bentler til Computerworld.

Valgte EU-udbud frem for SKI
Han fortæller, at han undervejs har rådet Københavns Kommune til at vælge et EU-udbud fremfor et SKI-miniudbud, fordi EU-udbud modsat SKI-aftalerne giver mulighed for at stille krav til kvaliteten af de varer, der skal købes ind. Det er også en væsentlig del af forklaringen på, at ordren endte hos hans firma, mener Frederik Bentler.

"Københavns Kommune er gået i EU-udbud, fordi jeg har været inde på et tidligt tidspunkt og har fortalt om nogle modeller, de burde kigge på," fortæller han.

"Jeg har argumenteret for, at kommunen skulle bruge EU-udbud, fordi de så selv kan lave en kravspecifikation, der matcher deres behov. Spørgsmålet er, hvad der er rigtigt for kunden. Min rolle er at rådgive kunden om, hvad jeg synes er hensigtsmæssigt, og en del af det er at snakke med kunden om, hvad der er smartest - at bruge SKI eller EU-udbud," siger han.
"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race"

Han ser samtidig en klar tendens til, at de offentlige kunders brug af SKI-aftalerne er faldende, fordi aftalerne er alt for fokuseret på pris og ikke tager højde for, om produkternes kvalitet svarer til kundernes behov.

"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race. Jeg kender ikke nogle kunder, der bryder sig om det, fordi de er så låst, og de ikke selv er herre over, hvad de får. Kunderne har jo en holdning til, hvad de gerne vil have, men når de byder det ud gennem SKI, er det pludselig kun prisen, der bliver afgørende, og kvaliteten bliver sat i tredje eller fjerde række. Det ved kunderne også godt, og derfor taber SKI-aftalerne terræn," siger Frederik Bentler.

Med den københavnske pc-ordre regner Frederik Bentler med, at Hardwarehippo når en samlet årsomsætning på 40 millioner kroner.


Læs også:

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Veteran starter ny hardwarebutik


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.