Københavns kommunes brug af EU-udbud i stedet for et SKI-miniudbud er en del af forklaringen på at Frederik Bentlers Hardwarehippo vandt stor københavnsk pc-ordre.

Snupper millionordre fra tidligere arbejdsgiver

Tidligere Atea-direktør står i spidsen for lille forhandler, der netop har vundet en kommunal millionordre fra hans gamle arbejdsgiver.

Den lille nystartede hardwareforhandler Hardwarehippo har taget en stor skalp, efter at Københavns kommune har indgået en tre-årig kontrakt med Lenovo om leverance af bærbare og stationære pc'er for et tocifret millionbeløb til kommunens folkeskoler.

Hardwarehippo er af Lenovo udset til at være den forhandler, der skal håndtere den praktiske del af leverancen til kommunen, og det er en gevaldig streg i regningen for Atea, der hidtil har haft kontrakten med kommunen.

En pikant detalje i historien er, at det er Hardwarehippos direktør, Frederik Bentler, der oprindeligt forhandlede ordren hjem til Atea (det daværende Topnordic, red.), da han i sin tid var salgsdirektør der.

Københavns Kommune har netop underskrevet kontakten, som ifølge udbudsmaterialet forventes at kaste en omsætning på mellem 14 og 16 millioner af sig i de tre år, den løber. Frederik Bentler forventer dog, at han med lidt ekstra knofedt kan få endnu mere salg ud af den københavnske pc-aftale.

"Det er en kunde, jeg i sin tid vandt til Atea, så jeg er jo glad for at få den kunde tilbage i mit nye selskab," siger Frederik Bentler til Computerworld.

Valgte EU-udbud frem for SKI
Han fortæller, at han undervejs har rådet Københavns Kommune til at vælge et EU-udbud fremfor et SKI-miniudbud, fordi EU-udbud modsat SKI-aftalerne giver mulighed for at stille krav til kvaliteten af de varer, der skal købes ind. Det er også en væsentlig del af forklaringen på, at ordren endte hos hans firma, mener Frederik Bentler.

"Københavns Kommune er gået i EU-udbud, fordi jeg har været inde på et tidligt tidspunkt og har fortalt om nogle modeller, de burde kigge på," fortæller han.

"Jeg har argumenteret for, at kommunen skulle bruge EU-udbud, fordi de så selv kan lave en kravspecifikation, der matcher deres behov. Spørgsmålet er, hvad der er rigtigt for kunden. Min rolle er at rådgive kunden om, hvad jeg synes er hensigtsmæssigt, og en del af det er at snakke med kunden om, hvad der er smartest - at bruge SKI eller EU-udbud," siger han.
"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race"

Han ser samtidig en klar tendens til, at de offentlige kunders brug af SKI-aftalerne er faldende, fordi aftalerne er alt for fokuseret på pris og ikke tager højde for, om produkternes kvalitet svarer til kundernes behov.

"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race. Jeg kender ikke nogle kunder, der bryder sig om det, fordi de er så låst, og de ikke selv er herre over, hvad de får. Kunderne har jo en holdning til, hvad de gerne vil have, men når de byder det ud gennem SKI, er det pludselig kun prisen, der bliver afgørende, og kvaliteten bliver sat i tredje eller fjerde række. Det ved kunderne også godt, og derfor taber SKI-aftalerne terræn," siger Frederik Bentler.

Med den københavnske pc-ordre regner Frederik Bentler med, at Hardwarehippo når en samlet årsomsætning på 40 millioner kroner.


Læs også:

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Veteran starter ny hardwarebutik


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
It-fagforbund vil trække IBM i retten: "Alle fyringerne strider mod lov om virksomhedsoverdragelse"
Interview: It-fagforbundet Prosa og fagforeningen HK Privat er nu klar til at slæbe IBM i Arbejdsretten. Fagforeningerne mener, at det amerikanske selskab overtræder loven for virksomhedsoverdragelse, når selskabet fyrer op imod 64 af de overdragne medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwoll, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.