Clinkle-stifteren Lucas Duplan i selskab med Richard Branson

Rygterne svirrer om ny mobilbetalings-app: Skal overføre penge med lyd

En 22-årig studerende henter millioninvestering til en ny mystisk mobilbetalings-app, der angiveligt kan vende op og ned på, hvordan vi foretager betalinger.

Appen Clinkle har længe været et mindre mysterium.

App'ens bagmand er blot 22 år, og der har kun været få informationer om dens funktioner.

Men ikke desto mindre har Clinkle allerede fået mere end 140 millioner kroner (25 millioner dollar) i finansiering fra nogle af de mest indflydelsesrige investorer i Silicon Valley.

Og Clinkle har netop offentliggjort, at ingen ringere end Virgin-stifteren Sir Richard Branson har valgt at investere et endnu ukendt beløb i appen.

Selvom Clinkle længe har været omgæret med en vis mystik, ved vi dog, at det er en mobilbetalings-app, der er udviklet af den unge amerikaner Lucas Duplan.

Det står desuden klart, at Clinkle vil fungere som en digital pung, der vil gøre det muligt at foretage betalinger via mobiltelefonen uden brug af NFC-chip.

Ambitiøse udmeldinger
Appen kom første gang til den brede offentligheds kendskab, da den amerikanske avis Wall Street Journal i foråret kunne fortælle, at en række studerende på Stanford University i Californien havde valgt at droppe ud af deres datalogi-studier for at hellige sig arbejdet med en ny app ved navn Clinkle.

Avisen skriver, at de studerende i al hemmelighed har arbejdet med projektet de seneste to år ved siden af deres studier.

Ifølge teknologi-bloggen Techcrunch har stifteren Lucas Duplan tidligere proklameret følgende:

"Vi forsøger fundamentalt at ændre, hvordan folk handler. Ethvert mennneske skal hver eneste dag gøre det på denne måde," lød udmeldingen.

Det er dog angiveligt planen, at Clinkle i første omgang blot vil blive udrullet langsomt blandt amerikanske universitetsstuderende. En strategi, som også blev anvendt med stor succes af Facebook.

"Den bedste måde at starte et nyt netværk på er at begynde med en mindre, men tætknyttet, gruppe af mennesker og langsomt udvide derfra," siger Lucas Duplan ifølge Techcrunch. 

Lucas Duplan vil ifølge Techcrunch ikke kommentere på, hvornår appen vil blive gjort tilgængelig for den brede offentlighed.

Skal overføre penge ved hjælp af lyd
Bruger højfrekvente lyde
Silicon Valley-bloggen Valleywag har desuden tidligere beskrevet, at Clinkle formodentligt vil gøre det muligt for brugerne at overføre penge ved hjælp af højfrekvente lyde.

Appen vil altså få telefonen til at udsende en lyd, som ikke umiddelbart kan opfanges af det menneskelige øre, men som kan afkodes af andre telefoner eller betalingsterminaler.

Samtidig med, at investeringen fra Richard Branson blev offentliggjort udsendte Clinkle også denne mytiske promovideo, der beskriver den kommende app, som en del af en folkebevægelse med revolutionært potentiale:Bliver den som Mobilepay?
På mange måder lyder det som om, at Clinkle har visse fællestræk med Danske Banks betalings-app, Mobilepay. Ganske vist gør Mobilepay ikke brug af højfrekvente lyder, men appen har opnået store popularitet ved at gøre det betydeligt lettere for folk at overføre penge til hinanden.

Indtil videre har mere end 400.000 danskere downloadet Mobilepay, hvilket viser, at der er stor efterspørgsel efter mobile betalingsløsninger, og i øjeblikket arbejder både Nets og de danske teleselskaber på deres egne mobilbetalingsløsninger.Læs også:
NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Dårligt nyt for Apple-brugere: Danske mobilbetalinger kommer ikke til iPhone

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.