Artikel top billede

Clinkle-stifteren Lucas Duplan i selskab med Richard Branson

Rygterne svirrer om ny mobilbetalings-app: Skal overføre penge med lyd

En 22-årig studerende henter millioninvestering til en ny mystisk mobilbetalings-app, der angiveligt kan vende op og ned på, hvordan vi foretager betalinger.

Appen Clinkle har længe været et mindre mysterium.

App'ens bagmand er blot 22 år, og der har kun været få informationer om dens funktioner.

Men ikke desto mindre har Clinkle allerede fået mere end 140 millioner kroner (25 millioner dollar) i finansiering fra nogle af de mest indflydelsesrige investorer i Silicon Valley.

Og Clinkle har netop offentliggjort, at ingen ringere end Virgin-stifteren Sir Richard Branson har valgt at investere et endnu ukendt beløb i appen.

Selvom Clinkle længe har været omgæret med en vis mystik, ved vi dog, at det er en mobilbetalings-app, der er udviklet af den unge amerikaner Lucas Duplan.

Det står desuden klart, at Clinkle vil fungere som en digital pung, der vil gøre det muligt at foretage betalinger via mobiltelefonen uden brug af NFC-chip.

Ambitiøse udmeldinger

Appen kom første gang til den brede offentligheds kendskab, da den amerikanske avis Wall Street Journal i foråret kunne fortælle, at en række studerende på Stanford University i Californien havde valgt at droppe ud af deres datalogi-studier for at hellige sig arbejdet med en ny app ved navn Clinkle.

Avisen skriver, at de studerende i al hemmelighed har arbejdet med projektet de seneste to år ved siden af deres studier.

Ifølge teknologi-bloggen Techcrunch har stifteren Lucas Duplan tidligere proklameret følgende:

"Vi forsøger fundamentalt at ændre, hvordan folk handler. Ethvert mennneske skal hver eneste dag gøre det på denne måde," lød udmeldingen.

Det er dog angiveligt planen, at Clinkle i første omgang blot vil blive udrullet langsomt blandt amerikanske universitetsstuderende. En strategi, som også blev anvendt med stor succes af Facebook.

"Den bedste måde at starte et nyt netværk på er at begynde med en mindre, men tætknyttet, gruppe af mennesker og langsomt udvide derfra," siger Lucas Duplan ifølge Techcrunch. 

Lucas Duplan vil ifølge Techcrunch ikke kommentere på, hvornår appen vil blive gjort tilgængelig for den brede offentlighed.

Skal overføre penge ved hjælp af lyd

Bruger højfrekvente lyde

Silicon Valley-bloggen Valleywag har desuden tidligere beskrevet, at Clinkle formodentligt vil gøre det muligt for brugerne at overføre penge ved hjælp af højfrekvente lyde.

Appen vil altså få telefonen til at udsende en lyd, som ikke umiddelbart kan opfanges af det menneskelige øre, men som kan afkodes af andre telefoner eller betalingsterminaler.

Samtidig med, at investeringen fra Richard Branson blev offentliggjort udsendte Clinkle også denne mytiske promovideo, der beskriver den kommende app, som en del af en folkebevægelse med revolutionært potentiale:

Bliver den som Mobilepay?

På mange måder lyder det som om, at Clinkle har visse fællestræk med Danske Banks betalings-app, Mobilepay. Ganske vist gør Mobilepay ikke brug af højfrekvente lyder, men appen har opnået store popularitet ved at gøre det betydeligt lettere for folk at overføre penge til hinanden.

Indtil videre har mere end 400.000 danskere downloadet Mobilepay, hvilket viser, at der er stor efterspørgsel efter mobile betalingsløsninger, og i øjeblikket arbejder både Nets og de danske teleselskaber på deres egne mobilbetalingsløsninger.

Læs også:
NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Dårligt nyt for Apple-brugere: Danske mobilbetalinger kommer ikke til iPhone

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.