Artikel top billede

"Den nye version af økonomisystemet C5 er rettet mod iværksættere og nyetablerede virksomheder. Det åbner op for et kæmpe marked, som vi er klar til at angribe," siger direktør i Inventio Thomas Klavsen.

Stor Microsoft-partner blæser til angreb på e-conomic

Danmarks største C5-forhandler efterlyser stærkere opbakning fra Microsoft i kampen mod den værste konkurrent.

Den københavnske C5-forhandler Inventio er klar til at gå i kødet på konkurrenten e-conomic. Det nye våben i kampen bliver ifølge direktøren i Inventio, Thomas Klavsen, den nye version af økonomisystemet C5, som senere i denne måned bliver endeligt frigivet til salg.

Den nye C5 er i realiteten en light-udgave af C5's søsterprodukt NAV med begrænset funktionalitet. Den gamle DOS-baserede C5-teknologi er derimod på vej ud. Det vil gøre det lettere for Microsofts forhandlere at flytte kunderne over på en NAV-løsning, når kundernes behov vokser ud af C5-formatet, mener Thomas Klavsen.

Han er især begejstret for, at han med den nye C5-version kan tilbyde en fuldstændig webbaseret udgave af softwaren til netop de helt små kunder. Og så er den nye C5 også prismæssigt i stand til at konkurrere med e-conomic.

"Nu kan vi komme derned, hvor e-conomic er prismæssigt. Men samtidig kan vi slå på, at vi kan starte kunder op i det simple produkt og lade kunden vokse videre i NAV med de mere avancerede funktionaliteter. Så nu kan vi tage kampen op på en helt anden måde end hidtil," siger han.

Så e-conomic har været en hård konkurrent de seneste par år?

"Ja, vi har haft et lidt teknologisk tungt produkt, som har gjort, at vi ikke har kunnet tilbyde en webbaseret version, ligesom e-conomic kan. Med den gamle C5 kommer man langt for små penge, men med den nye får man færre funktioner, men til gengæld er det teknologisk på toppen," siger Thomas Klavsen.

Få i Microsoft-miljøet taler højt om det, men de seneste par år har e-conomic taget store lunser af det marked blandt små virksomheder og iværksættere, som C5 ellers i årevis har domineret.

Da Microsoft i sidste måned annoncerede den nye version af C5, forudså e-conomics direktør, Torben Frigaard Rasmussen, oven i købet, at endnu flere Microsoft-kunder ville gå over til e-conomic.

Den vurdering er Thomas Klavsen - måske knap så overraskende - lodret uenig i.

"Microsoft hænger i bremsen"

Han kunne dog godt ønske sig, at Microsoft slog stærkere på tromme for den nye C5.

"Jeg synes de hænger lidt i bremsen markedsføringsmæssigt. De kommer med et lækkert produkt, og så burde de også være lidt mere om sig. Jeg er overbevist om, at de har noget i støbeskeen på markedsføringssiden. Men når e-conomic går ud og siger, at de vil tage alle Microsofts kunder, synes jeg godt de kunne have reageret," siger Thomas Klavsen.

Også tyske producent SAP har for nylig annonceret, at man går efter kunderne i den lavere ende af markedet for økonomi-systemer. Men skal man tro Inventio-direktøren, er det ikke noget, der indtil videre har sat spor i Danmark.

"SAP siger jo også, at de vil ind på det her marked. Men der er ikke meget konkurrence der, for det er ikke noget, vi møder ude i markedet," siger Thomas Klavsen.

Læs også:

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

Microsoft skrotter dansk it-klassiker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere