Artikel top billede

Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer

Det er langtfra gået smertefrit for alle it-entusiaster, som i går valgte at opgradere fra Windows 8 til version 8.1. Se her hvad de har mødt af problemer.

I går klokken 13.00 frigav Microsoft Windows 8.1, som kan downloades gratis af alle, der allerede har it-produkter med Windows 8 indenbords. 

Det var en ambitiøs global lancering, hvor alle lande samtidig fik mulighed for at hente opdateringen af styresystemet.

Windows 8 har ikke i nærheden af samme antal brugere som Windows 7, men der var alligevel mange, som valgte at downloade opgraderingen på lanceringsdagen.

Det betød, at det selv med en lynhurtig internetforbindelse kunne tage timevis af få hentet opdateringen, der fylder lidt under fire gigabyte.

Og det værste var ikke altid ventetiden med at hente opdateringen: Det var de problemer, som fulgte med.

Især installationen kunne drille, og det oplevede vi også her på redaktionen, hvor vi fik meldingen:

"Et eller andet gik galt, og installationen af Windows 8.1 kan ikke udføres". Efterfulgt af muligheden for at prøve igen eller annullere forsøget på at opdatere computeren.

Og vi var ikke de eneste. På blandt andet Neowin.net er der adskillige Windows-brugere, som har oplevet det samme problem.

Der er desuden flere, som kan fortælle om, at det næsten lykkes at installere opdateringen, hvorefter de får en fejlmeddelelse, og styresystemet gendannes til Windows 8.

Stadig fejl efter preview-version

Windows 8.1 har været ude i en såkaldt preview-version i adskillige måneder, og derfor burde de værste fejl være rettet.

Det forhindrer dog ikke en hel del brugere i at påpege problemer med Windows, efter styresystemet er blevet opdateret til version 8.1.

Der er rapporter om drivere fra Logitech og især Steelseries, som volder store problemer for nogle brugere.

Samtidig er der flere meldinger om knas med AMD-grafikdrivere, og på Yahoo Answers er der en mulig løsning på problemet.

Der er også danske brugere, som er ramt af eftervirkningerne af opdateringen, og i debattråden til denne artikel fortæller en læser, at hans Asus-bærbar efter opgraderingen til Windows 8.1 nu har et problem med sine blæsere.

De kører på fuld drøn selv ved simple opgaver.

Har du oplevet problemer med at opgradere til Windows 8.1? Kommentarfeltet er åbent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.