Artikel top billede

Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer

Det er langtfra gået smertefrit for alle it-entusiaster, som i går valgte at opgradere fra Windows 8 til version 8.1. Se her hvad de har mødt af problemer.

I går klokken 13.00 frigav Microsoft Windows 8.1, som kan downloades gratis af alle, der allerede har it-produkter med Windows 8 indenbords. 

Det var en ambitiøs global lancering, hvor alle lande samtidig fik mulighed for at hente opdateringen af styresystemet.

Windows 8 har ikke i nærheden af samme antal brugere som Windows 7, men der var alligevel mange, som valgte at downloade opgraderingen på lanceringsdagen.

Det betød, at det selv med en lynhurtig internetforbindelse kunne tage timevis af få hentet opdateringen, der fylder lidt under fire gigabyte.

Og det værste var ikke altid ventetiden med at hente opdateringen: Det var de problemer, som fulgte med.

Især installationen kunne drille, og det oplevede vi også her på redaktionen, hvor vi fik meldingen:

"Et eller andet gik galt, og installationen af Windows 8.1 kan ikke udføres". Efterfulgt af muligheden for at prøve igen eller annullere forsøget på at opdatere computeren.

Og vi var ikke de eneste. På blandt andet Neowin.net er der adskillige Windows-brugere, som har oplevet det samme problem.

Der er desuden flere, som kan fortælle om, at det næsten lykkes at installere opdateringen, hvorefter de får en fejlmeddelelse, og styresystemet gendannes til Windows 8.

Stadig fejl efter preview-version

Windows 8.1 har været ude i en såkaldt preview-version i adskillige måneder, og derfor burde de værste fejl være rettet.

Det forhindrer dog ikke en hel del brugere i at påpege problemer med Windows, efter styresystemet er blevet opdateret til version 8.1.

Der er rapporter om drivere fra Logitech og især Steelseries, som volder store problemer for nogle brugere.

Samtidig er der flere meldinger om knas med AMD-grafikdrivere, og på Yahoo Answers er der en mulig løsning på problemet.

Der er også danske brugere, som er ramt af eftervirkningerne af opdateringen, og i debattråden til denne artikel fortæller en læser, at hans Asus-bærbar efter opgraderingen til Windows 8.1 nu har et problem med sine blæsere.

De kører på fuld drøn selv ved simple opgaver.

Har du oplevet problemer med at opgradere til Windows 8.1? Kommentarfeltet er åbent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere