Artikel top billede

Microsoft: Windows 8.1 opdateringen har kun givet få problemer

Nogle computere er blevet invaliderede efter opgradering fra Windows 8 til 8.1, men Microsoft afviser, at det er et generelt problem. Softwaregiganten har kun fået få klager.

"Nu vil computeren ikke tænde, står bare med sort skærm".

Det er en af de mange kommentarer, som er strømmet ind på artiklen 'Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer'.

Her fortæller flere læsere om computere, som ikke længere fungerer optimalt, efter de er blevet opdateret fra Windows 8 til 8.1.

I øjeblikket er Microsoft ved at undersøge, hvor mange som har oplevet problemer med den nye udgave af styresystemet.

"Vi kan se, at vi har fået en række henvendelser fra brugere, som har oplevet problemer med opdateringen, men der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at Windows 8.1-opdateringen har givet anledning til flere henvendelser, end det vi sædvanligvis ser, når vi lancerer en større opdatering. Og heldigvis har vi været i stand til at løse problematikkerne hurtigt og effektivt," fortæller Tanya Helene Christensen, produktchef for Windows i Microsoft Danmark.

Ring til os

Derfor er Microsoft Danmark forbløffet over, at så mange af Computerworlds læsere har været ramt af problemer med opdateringen, og softwaregiganten har derfor nærlæst læserkommentarerne på Computerworld.dk, hvor en del fortæller om problemer med pc-udstyr som tastaturer og skærme:

"Der er rigtig mange af problemerne, som er driver-relaterede. Vi anbefaler, at man opdaterer driverne, inden man opdaterer til Windows 8.1. Og hvis der er problemer, må man meget gerne kontakte os," siger Tanya Helene Christensen.

Telefonnummeret til den danske supportafdeling er 82 333 100, og det er også muligt at få hjælp online via support.microsoft.com/oas.

Microsoft vil gerne have henvendelserne, da de kan bruges til at skabe et overblik over eventuelle gennemgående problemer, som kan rettes via nye opdateringer.

Inden man forsøger at opdatere til Windows 8.1, anbefaler Microsoft i øvrigt, at computeren - ud over at være fodret med friske drivere - er fuldt opdateret via Windows Update.

Desuden anbefales det, at man kører Opgraderingsassistenten, som kan downloades fra Microsofts side.

Den kan give en vurdering af, om der vil være problemer med computeren eller tilkoblet udstyr, hvis pc'en opdateres til den nyeste version af Windows.

Fjernede opdatering til Windows RT 8.1

Der er ikke kun brugere, som har oplevet problemer med Windows 8.1.

Også med Windows RT 8.1 - styresystemet målrettet enheder med mobile processorer - har der været problemer, og det var i et omfang, så Microsoft valgte at trække opdateringen tilbage kort efter lanceringen:

"Problemerne med Windows RT skyldtes en firmwareopdatering, der ikke var færdiggjort, da man opdaterede. For de fleste kunder blev det løst ved at boote en ekstra gang. Men for enkelte kunder fungerede det ikke," forklarer Tanya Helene Christensen.

Softwaregiganten frigav derfor et recovery image, som de berørte brugere måtte downloade for at få deres tablet-pc'er til at fungere normalt igen.

Ifølge Microsoft var det en ud hver tusinde RT-bruger, som fik problemer med opdateringen til Windows RT 8.1.

Efterfølgende er en ny og forbedret opdatering til Windows RT 8.1 gjort klar til download via Microsoft Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.